Skocz do zawartości
IGNORED

Klub REL subwoofer

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, maciekplacek napisał:

SVS to syf, porównaj jak jest wykonany czy spasowany REL i porównaj z SVS.

Przychodzi mi to z łatwością, ponieważ miałem RELa t5x, a teraz gra u mnie SVS 2000PRO.Do muzyki jest lepszy ten drugi. To jest moja subiektywna opinia.Wykonanie nie budzi zastrzeżeń-wersja w połysku. 

Przychodzi mi to z łatwością, ponieważ miałem RELa t5x, a teraz gra u mnie SVS 2000PRO.Do muzyki jest lepszy ten drugi. To jest moja subiektywna opinia.Wykonanie nie budzi zastrzeżeń-wersja w połysku. 
A w czym jest lepszy w muzyce ten SVS?

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

9 minut temu, tomwox napisał:

Nie ma co porównywać tych 2 subwooferów bo zgodzę się że T5 nie grają no może x2 ale to i tak szkoda kasy

9 minut temu, macieka13 napisał:

Do tego metraża 17m2 który brać t9 (2400zł), czy lepiej roczny t7i za 2800 

Niezły zjazd cenowy, co potwierdza to co wcześniej napisałem że ludzie uciekają z tej serii.

Ten model T9 bez dopisku i to już naprawdę stary model.

Edytowane przez maciekplacek
12 godzin temu, macieka13 napisał:

ja bym szedł w nowyszy t7i. 

A jakbyś dorwał JL Audio D108, to też super wybór, a do kina pewnie lepszy.

15 godzin temu, macieka13 napisał:

T7i powinien w takim pokoju zagrać optymalnie.

Latem szukałem suba do muzyki, wybrałem RELa T9x bo najbardziej trafił w mój gust. Nie szukałem trzęsienia ziemi, ani nicowania żołądka, chociaż i to potrafi jeśli go nie ograniczyć, niemniej nie wiem jak w HT by się spisał, nie moja bajka.

Co do SVS, to fajną opcją którą ma, a brakuje mi jej w RELu jest płynna zmiana fazy. Myślę, że przy mniej typowych ustawieniach w pokoju ma to sens i pozwala lepiej dostroić brzmienie, ale jeśli sub ma stać w linii kolumn, wtedy to już mniej istotny ficzer.

15 godzin temu, maciekplacek napisał:

Niezły zjazd cenowy, co potwierdza to co wcześniej napisałem że ludzie uciekają z tej serii.

Ten model T9 bez dopisku i to już naprawdę stary model.

Ludzie sprzedają wszystkie serie. Seria T była bardzo dobra, Ti jeszcze lepsza. Nikt z niczego nie ucieka.  A już na pewno nie sprzedaje ze stratą używki Ti żeby zapłacić 2x tyle za mały przeskok na Tx.

33 minuty temu, don111 napisał:

Ludzie sprzedają wszystkie serie. Seria T była bardzo dobra, Ti jeszcze lepsza. Nikt z niczego nie ucieka.  A już na pewno nie sprzedaje ze stratą używki Ti żeby zapłacić 2x tyle za mały przeskok na Tx.

Ale chyba przyznasz że 2,8k za T7i to niezbyt wysoka cena

Patrząc na ceny linii Tx to na pewno dość atrakcyjna oferta jak za 1 roczny sub na gwarancji. 

2400 za T9 jeśli zadbany to też nienajgorzej biorąc pod uwagę skok cen Rela w Ti i Tx, choć trochę bardziej opłacalny wydaje się ten T7i w tym zestawieniu. Przy T9 cena niższa i to trochę mocniejszy, głębiej grający sub ale starszy, bez gwarancji vs trochę lepszy ale słabszy mocowo T7i z 8" głośnikiem, (w T9 jest 10"), oba z membraną bierną 10". 

13 godzin temu, macieka13 napisał:

Mam ofertę na t/9i za 3tys, nie będzie za duzy?

Mega oferta tylko trzeba sprawdzić czy nie po przejściach, czy kwity się zgadzają itd. Warto wcześniej posłuchać jak jest taka możliwość u sprzedającego. 

Godzinę temu, tomwox napisał:

W 17m ten sub Cię przytłoczy, stanowczo za duży. 

Nie wydaje mi się aby t9 miał dać za dużo basu na takie pomieszczenie, wystarczy odpowiednio używać gałki wzmocnienia na subie. Jego przewaga to niższe zejście, a chyba po to kupujemy suba 🙂

7 godzin temu, macieka13 napisał:

Dobra musze podjąć ostateczna decyzję 😉 rel t9i za 3tys, czy 2x t5i za 2tys. Muzyka i filmy 50/50 ? 

3 lata temu miałem u siebie na testach t5i w dobrych pieniądzach za 2300(!). Tylko przyjrzyj się im dobrze, bo cena aż za dobra 🙂 Co to idei subwooferów, to  zawsze 2 suby lepsze od jednego.

• 3 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.