Skocz do zawartości
IGNORED

Czym napędzic Dynaudio Contour s1.4

tomek40

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj

nie podałeś budżetu i Twoich preferencji brzmieniowych, jednak namawiam na odsłuch wzmacniacza Hegel H100 lub H150 (szczególnie w muzyce rockowej świetnie taka konfiguracja sprawdzi się), napewno jeden z modeli wzmacniaczy Naim oraz koniecznie ATC SIA2-150.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,mam takie pytanie jak w temacie wątku.Dodam że pokój ma 21m,myślałem może o krellu s300i może roksan caspian m2,jeśli ktoś może coś doradzić bardzo proszę.

Ja swoje Dynaudio Contour S 1.4 napędzam wzmacniaczem lampowym Linear Audio Research IA-30T Mk2. Jest rewelacyjnie.

Z tego co wiem to s1.4 graja nieco ciemniej od Focusow 160 wiec chyba nie Caspian ani ten Krell bo on gra mniej Krellowato.

Nie wiem co to znaczy grać ciemniej, natomiast Contour gra zdecydowanie lepiej od 160tek. Porównywałem oba modele i zdecydowałem się na Contoury.

No wlasnie Octagon co osoba to inne odczucia, z tym zdecydowanie lepiej bym nie przesadzal, wlasnie dlatego ze jest ciemniej nie musi bardziej pasowac niewatpliwie to jednak kolumny z klasa.

Właśnie,każdy różnice w brzmieniu słyszy jednak u każdego zagra to trochę inaczej jednak różne są opinię,jedni mówią że focus 160 jest dużo łatwiejszy do napędzenia,są też opinię że s1.4 też aż tak trudne nie są.Trzeba to samemu sprawdzić ale niekiedy nie jest to łatwe.

No nie jest:) Mi udalo sie przy okazji rodzinnej wizyty w Rybniku posluchac obu monitorow. I bardzo dobrze, ze to zrobilem, bo przed odsluchem bylem zdecydowany na Focusy, a skonczylo sie na Contourach:)

To prawda posłuchać najlepiej,jednak nieraz trzeba kupić w ciemno na własne ryzyko.Napewno w stosunku do f 160 contour s1.4 to trochę inne granie,bardziej przypomina mi brzmienie 1.3se.

• 2 lata później...

Ja porównywałem do focusa 140.Bardziej mi sie focus podobał bo gral bardziej zadziornie,z wieksza dynamiką i wyrazniejszą gorą.Contour s1.4 to już takie wyrafinowane granie ale nie każdemu może przypaśc do gustu.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.