Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o głośnikach Harpia Amstaff Mini?

stanley666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam obecnie Monitor Audio Rx6 do zestawu Xindaka A06 i C-06. Fajnie to gra, ale bas jest strasznie bułowaty i czasem dudniący. Czytałem trochę o Amstaff Mini, ale prosiłbym o opinie o w/w głośnikach od osób, które je słuchały. Są na Allegro różne Harpie, ale Amstaff Mini wydają mi się takie optymalne do 24m. Możecie napisać kilka opinii na ich temat i czy warto w tej cenie je brać? Zanim miałbym je zakupić, chciałbym uzyskać kilka informacji na temat ich brzmienia, jak jest z tym basem, średnicą i górą? Dzięki za info, pozdr.

Amstaffy Mini bardzo dobre kolumny ale problem "dudniącego basu" leży raczej po stronie tego Xidaka .

Lepszy wzmacniacz ,może być używany jakiś wyższy Xindak ,do tego te Amstaffy i może być b.fajnie.

Racja, to b. dobre głośniki w cenie, w jakiej są skalkulowane i kryją duży potencjał w sobie. Im lepsza elektronika, tym większą klasą dźwięku się odwdzięczą, no i są fajnie wyrównane w całym paśmie, co w przyszłości ułatwia łatwiejszy dobór elementów zestawu audio. Z czystym sumieniem, jako ich posiadacz mogę je polecić.

Dzięki bardzo za odp. Myślę, że wymianę zacznę właśnie od kolumn. Potem wzmacniacz. Po dobrych doświadczeniach z Xindakiem upoluję coś z tej firmy na Allegro. Może rzeczywiście wina też leży po stronie wzmacniacza, ale kolega mając Ma tez narzekał na jakiś taki nienaturalny bas. W każdym razie pora iść nieco wyżej.

Oj, miałem kiedyś Monitor Audio najpierw Rs6, potem Rx8 i wciąż miałem problem z basem i niższa średnicą tzn. jej rozmyciem. Podbicie basu było ewidentne. Ileż to ja się nagimnastykowałem z wymianami różnych elementów toru... Na początku to mi się nawet podobał taki basior, ale nieczysta niższa średnica, jej rozmycie mi przeszkadzało,poza tym gusta się zmieniają:) Tutaj mogę zapewnić, że bas jest super kontrolowany i jeśli wystąpią problemy to wina będzie leżała jedynie po stronie elektroniki. U mnie grają na 26m i bas jest duży, z rozmachem , ale z wyśmienitą kontrolą.

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem w/w kolumn i mogę jedynie podpisać się obydwoma rękami pod opiniami o nich. Potem możesz już pod nie śmiało formować swój docelowy zestaw audio.

Czuję się niebywale zachęcony. Jeszcze jakiś krótki odsłuch by się przydał, ale jeśli nie dam rady to będę musiał polegać na pozytywnych opiniach w sieci..

Jeden z kolegów z forum napisał mi ze trzeba przerobić zwrotnych bo jak nie to góra gra natarczywie

To zależy dla kogo, bo dla mnie nie ma ani troszkę natarczywości. Zależy z czym grają z jasnym sprzętem z wyeksponowaną górą grać nie powinny, to fakt.

W moim systemie ani z Caspianem M2, ani z teraz z Xindakiem A-600E, który nota bene ma sporo więcej góry od Caspiana ostrość, czy natarczywość w górze pasma absolutnie się nie pojawia:)

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

To nie kwestia przerobienia a "tuningu".

Zrobionego zresztą pod nasze dyktando.

Problem jest w cenie zastosowanych elementów.

Jak ktoś ma ochotę to można dać bardzo wysokiej jakości kondensatory głośnika wysokotonowego.

Oryginalnie zastosowany i tak jest lepszy niż w większości znacznie droższych kolumn od Amstaffa Mini i nie ma mowy o natarczywości ale , jak to w audio zawsze można lepiej i drożej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.