Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe - prośba o opinię

Waldi0000011

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem zainteresowany zakupem kina domowego, a bardziej szczegółowo praktycznie zdecydowany jestem na zestaw: ONKYO TX-NR 626 + zestaw głośników Klipsch synergy F30/C20/B20.

Zestaw będzie stał w salonie około 24m, wymiary 5,5x4,5 wysokość 2,60.

Słucham każdego rodzaju muzyki, 50/50 kino/muzyka.

Co sądzicie o tym zestawie? Czy polecilibyście coś innego w tym przedziale cenowym?

https://www.audiostereo.pl/topic/103420-kino-domowe-pro%C5%9Bba-o-opini%C4%99/

Zamiast 626 lepiej weź model z 2012 roku czyli 616 albo 515. Nadal są w sprzedaży, niewiele się różnią (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), a to co zaoszczędzisz wydasz na kolumny/suba/odtwarzacz.

U mnie stoi Onkyo 515 z kolumnami Dali Zensor 5/1/vocal w trochę większym pomieszczaniu i przy zastosowaniu kino/muza 40/60. Rezulatat jest rewelacyjny, więc tobie też polecam rozważenie kolumn Dali. Zensor 5 są małe, bo zależało mi na kolumnach < 90cm (stoi przy oknie), ale Zensor 7 są już normalnych rozmiarów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam,onkyo to bardzo dobra firma.Jeśli masz taki mały budżet to może warto spojrzeć na sprzęty starszej generacji które nie ustępują niczym tym nowszym,ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony z tego rozwiązania:)

Dokladnie jak koledzy pisza jak sie ma ograniczony budzet to trzeba kombinowac tak jak koledzy pisza kupic cos z ubieglego roku, a prawda taka ze to prawie ze niczym sie nie rozni poza pewnie wifi...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Dzien Dobry

Witam wszystkich

jestem tu nowy i niestety zielony jesli chodzi o dobor sprzetu grajacego :S

od jakiegos czasu czytam i przegladam fora audio, sprawdzam ceny

Szanowni Forumowicze co myślicie o zestawie:

YAMAHA RXV673 NETWORKED 3D READY HOME CINEMA RECEIVER WITH WHARFEDALE DX1 HCP 5.1 HOME CINEMA SPEAKER SYSTEM

taki zestaw do około 5K ze wszystkim /oczywiscie jak bedzie 5500 moge przemyslec/

Ma on służyc w sumie do wszystkiego, mam dośc słuchania muzy, grania i ogladania filmów na głośnikach logitecha X-530 którym strasznie zdarza sie "prykac"

Pozdrawiam serdecznie

xrysiu znacznie ciekawszym zestawieniem będzie połączenie ze sobą Onkyo wraz z włoską Indiana Line, które aktualnie robią furorę podczas odsłuchów z klientami.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witaj,

darowałbym sobie wspomniane głośniczki Wharfedale, nie jest to rewelacyjny zestaw. W podobnym budżecie zerknij sobie na Q-Acoustics QA 2010i/2010i/2000i/2070i ( zestaw 5.1 ). Zagra to zdecydowanie lepiej, wydaje mi się, że również lepiej wygląda.

Głośniki te fajnie sprawdzają się z amplitunerami Denona oraz Onkyo. Poniżej 2000 zł spokojnie można nabyć już Denona AVR 2113 lub też Onkyo TXNR 616. Są to urządzenia zdecydowanie mocniejsze od wspomnianej Yamahy ( jej pobór to 330W, gdzie Denon ma 500W, a Onkyo ponad 600W ).

Myślę, że takie zestawienie przypadłoby Ci do gustu, zawsze jednak warto to zweryfikować odsłuchem.

Pozdrawiam,

Michał

Witam

Jestem zainteresowany zakupem kina domowego, a bardziej szczegółowo praktycznie zdecydowany jestem na zestaw: ONKYO TX-NR 626 + zestaw głośników Klipsch synergy F30/C20/B20.

Zestaw będzie stał w salonie około 24m, wymiary 5,5x4,5 wysokość 2,60.

Słucham każdego rodzaju muzyki, 50/50 kino/muzyka.

Co sądzicie o tym zestawie? Czy polecilibyście coś innego w tym przedziale cenowym?

Bardzo dobry wybór. Rewelacyjnie zestaw ten sprawdza się w "kinie", a w stereo też daje radę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.