Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe logo Poczty Polskiej

ricon

Rekomendowane odpowiedzi

Nim zapytam o skojarzenia innych , uważam że zmiana loga to tylko pozoracja zmian w tej instytucji.

Patrzac na nowe logo nieodparcie nasuwa mi się na myśl sylwetka pracownika poczty lezącego w sortowni, który marzy o końcu dnia pracy. Wiem- niektórzy potwierdzą zamiar projektanta - to miała być sygnałówka , ale wyszło zgoła co innego. Opier.cy się pocztowiec.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/103320-nowe-logo-poczty-polskiej/

PP miała bardzo dobre logo, które trochę utleniło się z biegiem czasu. Odświeżenie byłoby strzałem w dziesiątkę. A zmiana? Cóż, moim zdaniem niekorzystna. Kolor czerwony, symbolizujący dynamikę, a zarazem agresywność. Nie pasuje mi do poczty, firmy z długoletnią tradycją, gdzie dobrze mi pasuje do niej pewnego rodzaju "konserwatyzm". Samo wykonanie znaku bardzo niechlujne, krzywizna miała dodać trochę "przestrzenności" i oderwania od podłoża, niestety wyszło tak, jakby ręka się omsknęła. Nie wiem dlaczego, ale dla mnie pierwsze skojarzenie - piłka nożna.

Spójrzcie na deutsche post. Ten rebranding w pojęciu ogólnym niby też miał pod górkę, lecz efekt po samym znaku firmy zgoła odmienny.

Tak patrzę na to dzieło i już chyba wiem, co najbardziej leży. Typografia. Strasznie stłoczone, jakby Polska była innym krojem wydziergania, niż Poczta. Odnosi się wrażenie, że cały ten znak jest przez pomyłkę zwężony, ściśnięty.

Cóż, takich tworków jest na pęczki, szkoda, że PP też to spotkało. No, chyba, że komuś podoba się?

Hmmm

A co zmiana logo zmienia w pracy poczty ?

Rozumiem iż zarobili ci co mieli zarobić (na logo) ale co to zmienia ?

A samo logo - cóż gorsze paskudztwa widziałem.... Acz to też był zgłosił do paskudztwa roku..

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Od jakiegoś czasu zagnieździła się nowa tradycja. Zastępować nowym wszystko, co tradycyjnie polskie i nie dotyczy to tylko nowego loga Poczty Polskiej.

U Niemców na przykład takie DB jest niemal wieczne.

Jeśli jakaś firma oferuje kiepski produkt, to najtańszym sposobem zerwania z tym przeświadczeniem (wmówienie mu tego) po stronie klienta jest właśnie zmiana "znaczka". Wiele osób odbiera to tak: to co kiepskie było tak oznaczane, a te nowsze i lepsze już tak. Zmiana znaczka wyznacza tu niby tę granicę. Źle, jeśli nie idzie to w parze z faktycznym stanem rzeczy. Najlepszym przykładem jest tutaj firma motoryzacyjna fiat.

:) Akurat ja z Fiata byłem chyba najbardziej zadowolony, wiele tysięcy bardzo ekonomicznych kilometrów. Niestety nie mogę tego powiedzieć o Skodzie i Fordzie. W przyszłym roku pewnie będę zmieniać auto i nie wiem, czy nie będzie powrotu do znienawidzonej przez wszystkich włoszczyzny. Wszystko jest teraz tak samo wyglądającym badziewiem, co się na salonie już rozsypuje, tylko znaczki inne. Przynajmniej ten Fiat ma jeszcze jakąś własną i przyjemną dla oka stylistykę zachowaną i znaczek całkiem całkiem. W przeciwieństwie do poczty.

sylwetka pracownika poczty lezącego w sortowni, który marzy o końcu dnia pracy.

Muszę cię zmartwić, to raczej sylwetka w ogóle skopanego pracownika przez pełowską pseudoliberalną mentalność czyli zdolność do gnojenia każdego pracownika za grosze.

Firma zwalnia ok 7-15 tyś pracowników do 2015 roku w momencie kiedy jako jedna z niewielu firm państwowych usługowych przynosi dochody właśnie dzięki owym skopanym pracownikom.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie podoba mi się. Cała strona razi w oczy i jest to agresywna czerwień.

Listy zagraniczne podrożały makabrycznie z dnia na dzień.

Np. zwykły priorytet zagraniczny do 100g - z 4zł na 11,50zł

Zwykły priorytet zagraniczny do 50g z 3,20zł na 5zł

Polecone równie mocno.

Cennik listów zagranicznych w ogóle jest chory i nie ma sensu.

Ujednolicili ceny do wszystkich krajów zagranicznych w prosty sposób - dopieprzając maksymalną cenę na wszystko i wszędzie!

Podwyżki ciągle podwyżki, a w urzędach kolejki, okienka stoją puste, bo nie ma pięniędzy na pracowników, a ludzie wychodzą, bo nie chce im się tyle czekać.

Wymyślają tylko ciągle jakieś bzdury, co rok co innego, coś tam dopisywać na paczkach, a tego nie wolno, a to w kolejnym roku z kolei musi być, bo jakże nie ma być! Co to za problem coś dopisać Proszę PAna! I żadnego skreślenia nie może być proszę Pana!!! To w urzędzie skarbowym może być skreślenie i parafka, a na poczcie nie może być! BO NIE!!! Bo ich chcesz oszukać! Bo nie i koniec!

Ostatnio tak się wku.... i tak nawrzeszczałem że chodzą jak zegarki do tej pory!

Wszystko jedno wielkie złodziejstwo!!!

I tak to jest! Jakiś znudzony debil pierdzi w stołek i wymyślił nowe logo. A co!? Stare było złe? I co? Teraz będą wszędzie zmieniali? Będą przemalowywali wszystkie urzędy i szyldy! A weź sobie druczków nadrukuj na zapas, to ten sam debil wymyśli że w tym roku będą nowe, bo debil musi się wykazać. Bo na przykład nadawca musi być po prawej stronie, a odbiorca po lewej. Czemu? Bo tak! Bo tak i CHU! A swoje druczki możesz wyrzucić, także no... zmiany, zmiany Panowie :)

I tak to jest! Jakiś znudzony debil pierdzi w stołek i wymyślił nowe logo. A co!? Stare było złe? I co? Teraz będą wszędzie zmieniali? Będą przemalowywali wszystkie urzędy i szyldy!

Dlatego te listy podrozaly, trzeba na farbe i takie tam.

?👈

Nie no, tera auta trzeba będzie jeszcze okleić, także... tylko czekać na nowe podwyżki. Dla mnie różnica w logu stanowi tyle co taka:

DywanikiToaletowe_Miniaturka_10.jpg

DywanikiToaletowe_Miniaturka_12.jpg

Ktoś powie: różnicy nie ma! Nieprawda! Różnica jest! I to wbrew pozorom znacząca!

Nie tylko logo chca zmienic, ale cały wizerunek poczty na taki agresywno czerwony. Moim zdaniem strzał w stopę. Nie dość, że ludzie w kolejkach z rachunkami mają ciśnienie, to jeszcze im dowalą czerwienią po oczach.

.

Njapierw to by mogli szkolenie zrobic swoim pracownikom. Juz 2 razy nabili mi gabaryt B zamiast A. Raz nawet mila PANI nie raczyla sprawdzic czy sie miesci czy nie i odrazu dolozyla B, a potem sie glupio usmiechala jak jej zwrocilem uwage. Natomiast druga nie potrafila nawet poslugiwac sie ich prostą miarka o dł. 600mm. Paczka miala z 550mm, ale ona twardo twierdzila ze to gabaryt B. Rece mi odrazu opadly i wyszedlem zaplaciwszy za gabart B, bo z betonem to nie ma co dyskutowac.

?👈

ale panowie, skoro poczta taka zła, to ślijcie kurierami :D

Rząd widać chce szybciutko sprywatyzować jeden z niewielu pozostałych dochodowych biznesów. Ceny w górę, bo klient zapłaci, a biznesy będą jeszcze bardziej dochodowe. A dla maxymalizacji zysku jeszcze wy***iemy trochę pracowników.

ale panowie, skoro poczta taka zła, to ślijcie kurierami :D

Z tymi kurierami to jeszcze gorzej. Nigdy nie przyjezdzaja na umowiona godzine i jeszcze maja fochy ze nikogo w domu nie ma. Bo ja siedze caly zien na d... i czekam na niego. Jeden natomiast ciagle ma fochy ze paczki ciezkie musi nosic. Kolejnym razem jeden 3 dni do mnie jechal po odbior paczki. Tak traktuja klientow dlatego nie wysylam nic kurierem, nie chce do konca psuc nerwow.

?👈

Korzystam często z usług PP i nie mam z nimi żadnych problemów.

Zmiana loga,a cóż to za PROBLEM?"

To problem prawicowych niedorozwojów!

Zmiana taryf - coż ,całe masy prawicowych darmozjadów/kradzieji/ chciałoby za darmo!

W życiu nic nie ma za darmo.

Idiocie to nie przetłumaczalne!!!/prawicowcy/>

Z tymi kurierami to jeszcze gorzej.

To po co narzekać? Paczka kosztuje duuużo taniej, niż u kuriera. Odbierasz sobie na pobliskiej poczcie, kiedy się podoba. Nie trzeba się z nikim na żadne godziny umawiać.

Mnie tam się podoba. Bo nie dość, że ten pracownik leży zrelaksowany w sortowni, to jeszcze któraś z "panienek z okienka" zamiast obsługiwać klientów, najwyraźniej obsługuje jego. ;-) Ale jeśli to tylko ja mam takie skojarzenie, to chyba niedobrze... ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To po co narzekać? Paczka kosztuje duuużo taniej, niż u kuriera. Odbierasz sobie na pobliskiej poczcie, kiedy się podoba. Nie trzeba się z nikim na żadne godziny umawiać.

Chociazby na niedouczonych i leniwych pracownikow, jak napisalem wyzej.

?👈

• 2 tygodnie później...

NOWOŚCI NA POCZCIE!

Dzisiaj kolejna podwyżka cen paczek!

Wymyślili także nowe druczki na paczki.

Tera nie wysyłasz paczki, tera wysyłasz multi-paczkę.

Oczywiście wykrakałem. Wydrukowałeś sobie druczki na igłówce, to znów wyrzuć, ponieważ ktoś miał kolejny genialny pomysł

Jeszcze w grudniu najtańsze pobranie wagi do 0,5kg kosztowało 10,50. Dzisiaj 15zł

Sprawa w ogóle bez komentarza, bo szkoda już strzępić język!!!

Oczywiście za zmianę loga nie zapłacił klient. On dopiero teraz dopłaci!

Nim zapytam o skojarzenia innych , uważam że zmiana loga to tylko pozoracja zmian w tej instytucji

To jest pozoracja jak każda polegająca na takim zmianie wizerunku ale tym bardziej pozorna bo dotycząca państwowych spółek napędzających pieniądze do kieszeni kolesi władzy zajmujących się takimi pozorowanymi działaniami jak zmiany loga, PR, wizerunek.

Wcześniej zmienili stylowe logo PZU o charakterystycznym kroju przedwojennym jeszcze na jakieś gówno przypominające hakenkrojtza stylizowane pod krój czcionek Alianz.

To wszytko wielki pic. Chodzi tylko o to żeby kolesie kolesi przy korycie zajmujący się takimi pierdołami mogli zarobić dużą kasę na i nikomu niepotrzebnej kampanii wizerunkowej państwowych instytucji.

nigdy nie zginal mi zaden list wyslany PP.Teraz nawet znikly kolejki.Ale miszcza warto przeczytac bo pieprzy tak od stu lat i jest taki moment ze moze przestac...Wszyscy czytaja miszcza..dzieciom.Bajki pierwsza klasa.

Z tym ze po czterech dniach nalezy zrobic dzieciom przerwe z uwagi na monotematycznosc miszcza. w celu przygotowania dzieciaka na nowa porcje glupot.

takie same argumenty byly jak CPN zmienil sie na orlen.Takie sa prawa rynku i marketingu.... tyle ze nie na wsi.

odnowili placowki, ubrali personel a przeciez w PRLu tez było ładnie.

eszcze w grudniu najtańsze pobranie wagi do 0,5kg kosztowało 10,50. Dzisiaj 15zł

Piotruś problem w tym, że pobranie w myśl przepisów nie jest usługą powszechną dlatego ustawodawca wprowadził podatek VAT na wszelkie usługi dodatkowe w PP poza ubezpieczeniem.

Poczta dlatego wprowadziła multipaczkę byś miał wybór pomiędzy usługą owatowaną a nieowatowaną.

Nasz ukochany parlament i fiskus upomniał się o VAT za usługi nie powszechne ( za dyrektywą PEU dot operatorów pocztowych).

Piotruś problem w tym, że pobranie w myśl przepisów nie jest usługą powszechną dlatego ustawodawca wprowadził podatek VAT na wszelkie usługi dodatkowe w PP poza ubezpieczeniem.

Poczta dlatego wprowadziła multipaczkę byś miał wybór pomiędzy usługą owatowaną a nieowatowaną.

Nasz ukochany parlament i fiskus upomniał się o VAT za usługi nie powszechne ( za dyrektywą PEU dot operatorów pocztowych).

No jak, gdzie tutaj logika. Bez VATU było 10,50, wczoraj z Vatem było 12,90, a dzisiaj jest 15??? Bez vatu? Czy z vatem? Co za różnica.

Co tam jakaś Poczta Polska

To też ale i o 15 tyś ludzi do redukcji chodzi.

Co za różnica.

No jest różnica. PP chciała obejść przepis i się nie udało.

Co się martwisz, przejmie Deutsche post i będziesz płacił jeszcze więcej.

Póki co PP rządzą autorytatywnie zza biurka Boni i Bielecki

a sprzedac to prywatnemu to miszcz znowu bedzie bajki pisal dzieciom o perłach w koronie sprzedawanym zlodziejom.

i jak to prezes razem z sekretarka wzieni kase i wyjechali na teneryfe razem z michnikiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.