Skocz do zawartości
IGNORED

JVC RX-5042 + JAMO S406 - Jak podłączyć dodatkową końcówkę mocy do kina.

mateusz123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam Kino domowe JVC RX-5042 które gra z kolumnami Jamo S 406 i Subwooferem Jamo 200.

Niedawno w okazyjnej cenie zakupiłem 15" subwoofer estradowy JBL M115 -8A który według kilku stron posiada moc 250 W rms.

Subwoofer wcześniejszy właściciel zasilał końcówką ADS PA-600 która generuje 200 W rms na kanał.

Chciałbym się doradzić jak to najlepiej połączyć ze sobą gdybym odkupił jeszcze tą końcówkę.

Cena jaka została mi ostatecznie zaproponowana to 440 zł - cena nowej 950 zł.

Kino posiada 2 rodzaje Chinchów REC którymi powinien według mojej oceni wychodzić dźwięk?

Czy lepiej wyprowadzić dźwięk z wyjścia Subwoofer Out ,rozdzielić (to już mam) podłączyć Sub Jamo 200 i końcówkę mocy , z tym że tylko mono - jednym chinchem.

Jakbyście poradzili czy iść w wzmacniacz z filtrem wbudowanym do zabudowy - dostępny tylko max 120 W rms czy końcówka mocy + filtr do Sub-a z znanego portalu.

Będę wdzięczny za podpowiedzi.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.