Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny,zestaw do Onkyo 717

onkyo717

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy ktoś może mi pomóc dobrać kolumny do amplitunera Onkyo txnr 717. Szukam czegoś co mocą będzie zbliżone do wymogów amplitunera 7*170 W i pobor mocy 640W. Jeśli chodzi o dźwięk to chodzi mi o czysty soczysty z basem ale niesypiący piachem po uszach. (kiedyś miałem Altus 300 tylko ze to juz nie ta epoka) Skłaniałem sie w kierunku Klipsch RF-82 albo Monitor Audio -miedzy BX6 - Rx6 a może aż RX8. I teraz zwracam się o pomoc do Was czy są jeszcze jakieś godne uwagi kolumny , które warto odsłuchać w cenie do 6 tys PLN.

Centralny , satelity powinny być tej samej marki proszę zaznaczyć czy do słuchania kina będzie potrzebny subwoofer czy bez.

https://www.audiostereo.pl/topic/103135-kolumnyzestaw-do-onkyo-717/

Paradigm Studio 60 - cena nieco wyższa, ale miałem próbkę już z tym amplitunerem tych kolumn i mi to leży - klientom też, ładne niezapiaszczone wysokie tony - czystość przekazu, lokalizacja źródeł - to jest to, będziesz zadowolony.

najgorsze ze wiekszosc salonow nie ma w komplecie klipscha rf82 z Paradgim i jak tu odsłuchąć jednoczesnie zeby kupic to co sie chce..... a zastanawiam sie jak grają w porownaniu do wspomnianych Wharfedale Diamond 10.7

jak grają w porownaniu do wspomnianych Wharfedale Diamond 10.7

Wszystkie wymienione tutaj kolumny graja lepiej od tych wafli, wierz mi - miałem na sklepie nieco mniejszy model bo 10.5 ludzie ich słuchali a one twardo stały - po prostu grały tak, że nie mogłem ich sprzedać ani z Onkyo ani z Denonem (Chodzi mi o jakość wysokich tonów). Po prostu tragedia - nie chcę tutaj robić jakieś reklamy albo antyreklamy, ale miałem też VARDUSy chyba 250 od Wharf...la i one grały lepiej od tych Diamondów a były sporo tańsze. Jak nie chcesz się pakować w taką kasę jak za Studio60 to pomyśl jeszcze nad Paradigmami z tańszej serii Monitor np Monitor 9v7 to też są kolumny warte grzechu i tych pieniędzy co kosztują i z tym Onkyo zagrają bardzo dobrze.

To obok wymienionych Paradigmów postaw, Monitor Audio BX6, KEFy Q700, no i takie monitorki Dynaudio DM 2/7 - TAK ! nie żartuję te właśnie monitorki. Co do Tagi to nie wypowiem się, bo ich po prostu nie słuchałem, więc ciężko mi się odnieść, ale wierz mi, z tego co wymieniłem powyżej na pewno każdy z w/w będzie strzałem co najmniej w 9-tkę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.