Skocz do zawartości
IGNORED

Co po ampli NAD T743 ?

stogdan

Rekomendowane odpowiedzi

.Witam

NAD po raz wtóry przestał współpracować z pilotem ( znowu zepsuł się odbiornik Irda w urządzeniu). Ponieważ mam juz dosyć wysyłania go do Trimexu oraz stało się już przestarzałe ( brak HDMI nowych dekoderów dźwięku) chcę kupić coś nowego z 5.1. Zdecydowanie nie NAD-a bo moim zdaniem z kinem radzą sobie kiepsko. Myślałem o Denonie AVR 1713 lub Yamaha Rx-V475. Dżwięk NAD-a uważałem za dobry ( kolumny pozostaną te same- zestaw Cabasse XO z aktywnym subem- gra to w sposób zrównoważony i lekko przymglony).

Który z wymienionych zagra w sposób zbliżony do poprzednika , nie biorę pod uwagę droższych urządzeń bo mam stereo słuchawkowe + Jolidę do kolumn więc musi sobie radzić w stereo nie gorzej niż NAD i tylko tyle.

Będę wdzięczny za podpowiedzi kolegów będacych bardziej " na czasie " w nowościach

stogdan

https://www.audiostereo.pl/topic/103058-co-po-ampli-nad-t743/

Witaj,

tu Cię zmartwię, niestety amplitunery klasy Yamaha RX-V475, Denon AVR-1713 kompletnie nie usatysfakcjonują Cię pod względem brzmienia, jakości dźwięku w stosunku do NAD.

Podaj proszę maksymalny budżet jaki możesz przeznaczyć na nowy amplituner oraz opisz proszę jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, może będę w stanie zaproponować konkretne rozwiązanie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

tu Cię zmartwię, niestety amplitunery klasy Yamaha RX-V475, Denon AVR-1713 kompletnie nie usatysfakcjonują Cię pod względem brzmienia, jakości dźwięku w stosunku do NAD.

Podaj proszę maksymalny budżet jaki możesz przeznaczyć na nowy amplituner oraz opisz proszę jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, może będę w stanie zaproponować konkretne rozwiązanie.

Budżet max 2000 zł muzyka od jazzu poprzez elektronikę z lat 70-tych do metalu ( np Tool) włącznie.

W takim razie namawiałbym Cię na amplituner Harman Kardon AVR365. Jeszcze niedawno kosztował ponad 3000 zł., jest to urządzenie mocne, oferujące bardzo dobrą jakość dźwięku, moim zdaniem bezkonkurencyjną w swoim przedziale cenowym.

Drugą propozycją jest amplituner Denon AVR-2113, który aktualne możemy zaoferować w Twoim budżecie. Także to urządzenie powinno idealnie sprawdzić się w Twoim systemie.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję za odpowiedż

W końcu zdecydowałem się na Yamahę RX-V673 w stereo porównywalnie z NAD (jazz nieco gorzej , rock lepiej) przez pure direct i analog . W kinie dużo lepiej niż NAD . Ciekawe że NAD żąda za porównywalny ampli 4000 zł , ciekawe za co?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.