Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wybrać odtwarzacz cd technicsa?

duzy_tom81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam sentyment do technicsów. Chciałbym kupić jakiś używany odtwarzacz cd tej firmy. Jakie oznaczenie symbol ma ten najlepszy? Jaki wybrać? Czy lepiej jednobitowy czy wielobitowy?

P.S.

Prosze tylko mi nie pisać o swoich antypatiach do technicsa. Nie chce tego słuchać.

Mam sentyment do technicsów. Chciałbym kupić jakiś używany odtwarzacz cd tej firmy.

Ja też...

Polecam SL-P220 - jest piękny :)

Muzy słucham na Maranzu lub przez DAC CA, ale ten Tchnics jest super. Po 20 latach wygląda jak nówka

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

disco ma rację, SL-PS7 to straszna lipa, jak chcesz coś co zagra z tym znaczkiem to kolejno (od najtańszego do najlepszego):

SL-P840,

SL-P2000

SL-Z 1000 + SH-X 1000

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Chyba zdecyduje się na TECHNICS SL-PS7. Za 300 zł na allegro można już go kupić.

Za 300 to licytacja. Spokojnie dojdzie do 600-700 zł. A jak nie dojdzie to się "zepsuje" przed samym końcem. Do SL-PS840 też bez 7 stówek nie podchodź. A pozostałe 2 są dużo droższe.

Technics SL-P2000 tutaj okazyjnie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

disco ma rację, SL-PS7 to straszna lipa, jak chcesz coś co zagra z tym znaczkiem to kolejno (od najtańszego do najlepszego):

SL-P840,

SL-P2000

SL-Z 1000 + SH-X 1000

Jak wyżej. Drobna korekta - model się nazywa SL-PS840. Dla wytrwałych w modyfikacjach bardzo fajny klocek, bo może zagrać dużo lepiej i zgoła inaczej niż gdy wyszedł z fabryki. Wymiana op-ampów jest jednak niezwykle upierdliwa - SMD przyklejone mocnym klejem do PCB, od której łatwo odpadają ścieżki. ;)

Technics SL-P2000 tutaj okazyjnie :)

Ukryta Zawartość

Rzeczywiście okazja. Niech Cię. ;) he he he

Ukryta Zawartość

Co polecisz do tysiaka ,sprzedam swojego SL-PS7 mam stan idealny od nowości z papierami igła z 700stówek dostane za niego 300 stówki dokładam ,cobyś polecił ,pozd

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

Co polecisz do tysiaka ,sprzedam swojego SL-PS7 mam stan idealny od nowości z papierami igła z 700stówek dostane za niego 300 stówki dokładam ,cobyś polecił ,pozd

Oj, żebyś później nie płakał kierując się forumowymi mądrościami. Bo będzie : zamienił stryjek siekierkę na kijek ...

Spoko , nie wiem z jakim sprzętem Disco słuchał sl-ps7, u mnie z kolumnami Stx fx300 dźwięk bynajmniej dla mnie jest wystarczająco dobry ,chciałem usłyszeć co ta mądra głowa poleciła by mi do 1000zł ,ale widzę że nic konkretnego nie miała w swojej ofercie ;-) .Mała prowokacja pozd Disco ;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Spoko , nie wiem z jakim sprzętem Disco słuchał sl-ps7, u mnie z kolumnami Stx fx300 dźwięk bynajmniej dla mnie jest wystarczająco dobry ,chciałem usłyszeć co ta mądra głowa poleciła by mi do 1000zł ,ale widzę że nic konkretnego nie miała w swojej ofercie ;-) .Mała prowokacja pozd Disco ;-)

Użyj wyszukiwarki, zadaj sobie trochę trudu.

Disco -czemu ten SL-PS7 kosztuje średnio od 700zł w górę , przecież jest stary i słaby ,to jest trochę dziwne , może miałeś go podłączonego pod Altusy 300 ;-) dlatego tak negatywnie go oceniasz ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.