Skocz do zawartości
IGNORED

Trochę do góry nogami - zmiana podłogówek na podstawkowe do 5 tyś

TRIBUL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zacznę może od tego co posiadam:

- Wzmacniacz stereo Arcam fmj A28

- CD Marantz CD6003+ Arcam rDAC

- Amplituner Marantz SR5006 spięty z Arcamem A28

- Neetbook + Arcam rDAC

Kolumny :

- fronty: Monitor Audio RX8

- centrala: Kef Q9C

- tyły: Kef Q1

- Subwoofer: JBL es250p

Przewody:

- IC QED QUNEX SILVER SPIRAL

- COAXIAL QED REFERENCE

- GŁOŚNIKOWE CHORD SILVER SCREEN BI-WIRE

W związku z tym, że moje plany mieszkaniowe na razie zostały wstrzymane, zastanawiam się nad wymianą moich Monitor Audio RX8 na coś mniejszego, po prostu duszą się w obecnym pomieszczeniu. Od czasu do czasu podłączam sobie głośniki które mam na tyłach czyli KEF Q1, i muszę przyznać że podoba mi się jak to gra, fakt, dźwięk jest "mniejszy", natomiast przestrzeń, scena, totalne znikanie kolumn i ogólny odbiór muzyki jest o wiele przyjemniejszy w moim pomieszczeniu niż na RX8, można słuchac godzinami. Monitory wspomagałby delikatnie ( z naciskiem na delikatnie) subwoofer JBL es250p (kiedyś pójdzie do wymiany na coś z wyższej półki). Ma to grać z wyżej wymienionym zestawem czyli Arcam FMJ A28 jako napędzacz kolumn w stereo oraz przy kinie. Oczekuje od głośników wciągającego grania, dobrej przestrzeni, lubie bas głęboki, wysokie niewyostrzone, z ładna niewyostrzoną średnicą, czyli dźwięk lekko ocieplony. Słucham dość głośno ( czasem bardzo) więc muszą mieć trochę tzw kopa. Muzyka jakiej słucham to głównie nowoczesna muzyka elektroniczna, ambient, chillout, muzyka filmowa, czasem trance - nigdy rock, metal, pop i inne hiphopy. Mam trochę problem z możliwościami odsłuchu, ponieważ do najbliższego w miarę normalnego salonu mam 90 km (Wrocław), i na pewno nie będą mieli wszystkiego co bym chciał odsłuchać, więc liczę na nakierowanie na firmy kolumn/modele żebym mógł obadać gdzie takie dostanę. Kwota jaką mógłbym przeznaczyć na ten cel to 5 tyś złotych ( po sprzedaży RX8), nie ważne jest dla mnie czy kolumny będą nowe czy używane. Po przeczytaniu internetu 16 razy zainteresowały mnie:

- Akkus V1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zwłaszcza te tylko do Warszawy mam 460km :)

- Kef R300

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z racji tego że Kefy trochę znam tylko że starsze serie

- Focal 807V

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- dużo czytałem o Dynaudio ale zupełnie nie wiem jakim modelem się zainteresować

- coś z Usher-a

Ważne, kolumny musza jakoś wyglądać, i musi być opcja kupienia ich w kolorze czarnym/venge itp. Bardzo proszę o wypowiedzi praktyków a nie teoretyków, bo teorii to mogę się sam nauczyć czytając gazetki i tematy na forum.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dorzuć do listy jeszcze polskie Studio 16 Hertz Canto. One grają (i wyglądają) jak zachodnie monitory w okolicy 10 000 zł. Bez żadnej przesady.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Dzięki Violet, zainteresował mnie model Canto 1, wręcz zaintrygował prawie na równi z Akkusem V1:)

Jesli chcesz grać z kinem domowym proponuje kef ls50

Kino jest dla mnie na drugim miejscu tak że kolumny nie muszą być dobierane specjalnie pod kino

Dorzuć do listy jeszcze polskie Studio 16 Hertz Canto. One grają (i wyglądają) jak zachodnie monitory w okolicy 10 000 zł. Bez żadnej przesady.

- Wzmacniacz stereo Arcam fmj A28

- CD Marantz CD6003+ Arcam rDAC

- Amplituner Marantz SR5006 spięty z Arcamem A28

- Neetbook + Arcam rDAC

Kolumny :

- fronty: Monitor Audio RX8

- centrala: Kef Q9C

Przewody:

- IC QED QUNEX SILVER SPIRAL

- COAXIAL QED REFERENCE

- GŁOŚNIKOWE CHORD SILVER SCREEN BI-WIRE

W związku z tym, że moje plany mieszkaniowe na razie zostały wstrzymane, zastanawiam się nad wymianą moich Monitor Audio RX8 na coś mniejszego, po prostu duszą się w obecnym pomieszczeniu. Od czasu do czasu podłączam sobie głośniki które mam na tyłach czyli KEF Q1, i muszę przyznać że podoba mi się jak to gra, fakt, dźwięk jest "mniejszy", natomiast przestrzeń, scena, totalne znikanie kolumn i ogólny odbiór muzyki jest o wiele przyjemniejszy w moim pomieszczeniu niż na RX8, można słuchac godzinami. Monitory wspomagałby delikatnie ( z naciskiem na delikatnie) subwoofer JBL es250p (kiedyś pójdzie do wymiany na coś z wyższej półki). Ma to grać z wyżej wymienionym zestawem czyli Arcam FMJ A28 jako napędzacz kolumn w stereo oraz przy kinie. Oczekuje od głośników wciągającego grania, dobrej przestrzeni, lubie bas głęboki, wysokie niewyostrzone, z ładna niewyostrzoną średnicą, czyli dźwięk lekko ocieplony. Słucham dość głośno ( czasem bardzo) więc muszą mieć trochę tzw kopa. Muzyka jakiej słucham to głównie nowoczesna muzyka elektroniczna, ambient, chillout, muzyka filmowa, czasem trance - nigdy rock, metal, pop i inne hiphopy. Mam trochę problem z możliwościami odsłuchu, ponieważ do najbliższego w miarę normalnego salonu mam 90 km (Wrocław), i na pewno nie będą mieli wszystkiego co bym chciał odsłuchać, więc liczę na nakierowanie na firmy kolumn/modele żebym mógł obadać gdzie takie dostanę. Kwota jaką mógłbym przeznaczyć na ten cel to 5 tyś złotych ( po sprzedaży RX8), nie ważne jest dla mnie czy kolumny będą nowe czy używane. Po przeczytaniu internetu 16 razy zainteresowały mnie:

- Akkus V1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zwłaszcza te tylko do Warszawy mam 460km :)

- Kef R300

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z racji tego że Kefy trochę znam tylko że starsze serie

- Focal 807V

Ukryta Zawartość

- dużo czytałem o Dynaudio ale zupełnie nie wiem jakim modelem się zainteresować

- coś z Usher-a

Ważne, kolumny musza jakoś wyglądać, i musi być opcja kupienia ich w kolorze czarnym/venge itp. Bardzo proszę o wypowiedzi praktyków a nie teoretyków, bo teorii to mogę się sam nauczyć czytając gazetki i tematy na forum.

Pozdrawiam

Hm. Nie poddawałbym się tak łatwo...

Stereo wsparte subem to nie je to. Dużych kolumn też można słuchać z przyjemnością i... latami. Po cichu i bardzo głośno.

Jaki masz metraż?

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Hm. Nie poddawałbym się tak łatwo...

Stereo wsparte subem to nie je to. Dużych kolumn też można słuchać z przyjemnością i... latami. Po cichu i bardzo głośno.

Jaki masz metraż?

Pozdr.

Akurat lubię stereo wspierane subem (delikatnie). Był około 22m kwadratowe, teraz jest coś koło 14:/ Przerabiałem panele akustyczne na wełnie ( po pewnym czasie się ich pozbyłem bo trochę szpeciły), milion ustawień kolumn, zatykanie basreflexów, jednak mimo prób nie jest do końca tak jak bym chciał:/ Udało mi się nawet pogodzić dość spore odsunięcie kolumn (jak na to pomiesczenie) od tylnej ściany czyli 90cm od czoła i 57cm od tylnej ścianki kolumn z warunkami mieszkalnymi, polepszyła się przestrzeń, kolumny lepiej znikały, niskie tony były o wiele lepsze, jednak z racji tego żes iedziałem od nich w dość małej odległości dźwięk był dość natarczywy, trochę to krzyczało a nie grało.

Dzięki Violet, zainteresował mnie model Canto 1, wręcz zaintrygował prawie na równi z Akkusem V1:)

Kef ls50 to kolumny do stereo zle mnie zrozumiałes ale mogą tez robić jako fronty w kinie domowym

Kefy sa bardzo uniwersalne i bardzo dobrze brzmią

Kino jest dla mnie na drugim miejscu tak że kolumny nie muszą być dobierane specjalnie pod kino

:)

Kefy sa bardzo uniwersalne i bardzo dobrze brzmią

Zgadzam się z tobą, kefy ( przynajmniej te starsze) mają bardzo ładną barwę, graja przyjemnie, wciągają i chce się ich słuchać, natomiast czasem nie wyrabiają przy szybszej muzyce, są zbyt delikatne. Nie wiem jak grają te nowe serie, z tego co wyczytałem to trochę znikł w nich bas.

Akurat lubię stereo wspierane subem (delikatnie). Był około 22m kwadratowe, teraz jest coś koło 14:/ Przerabiałem panele akustyczne na wełnie ( po pewnym czasie się ich pozbyłem bo trochę szpeciły), milion ustawień kolumn, zatykanie basreflexów, jednak mimo prób nie jest do końca tak jak bym chciał:/ Udało mi się nawet pogodzić dość spore odsunięcie kolumn (jak na to pomiesczenie) od tylnej ściany czyli 90cm od czoła i 57cm od tylnej ścianki kolumn z warunkami mieszkalnymi, polepszyła się przestrzeń, kolumny lepiej znikały, niskie tony były o wiele lepsze, jednak z racji tego żes iedziałem od nich w dość małej odległości dźwięk był dość natarczywy, trochę to krzyczało a nie grało.

Kwestia "lubię - nie lubię" jest na pierwszym miejscu. Wszak to NAM ma grać, a nie komu innemu. Tyle, że uzyskanie spójności w zestawieniu suba z resztą pasma jest wg mnie praktycznie nie do uzyskania. Poza tym - oddzielny (nie dedykowany) sub raczej średnio gra MUZYKĘ. Chyba, że stanowi integralną część zestawu kolumn. Oczywiście, jeśli Tobie to nie przeszkadza...

Fakt. Metraż nieduży. Gdzieś to wszystko zmieścił? Sporo odstawił od ścian i jeszcze mieszkał! Szacunek:)

Próbowałeś kolumn zamkniętych? Bo zatykanie dziury nie jest tym samym...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Fakt. Metraż nieduży. Gdzieś to wszystko zmieścił? Sporo odstawił od ścian i jeszcze mieszkał! Szacunek:)

Jak się dobrze przemyśli to idzie to ustawić tak żeby było ok:) Staram się gospodarować ściany nie podłogę:) Nie podałem jeszcze wszystkiego bo nie było potrzeby, ale jest tu jeszcze tv 50cali, konsola itp itd. Mimo wszystko, plac do poruszania mam dość wygodny, pomieszczenie służy mi głównie do słuchania muzyki i oglądania filmów, nie gotuję tu i nie myje się:) mieszkam w domku jednorodzinnym.

Próbowałeś kolumn zamkniętych? Bo zatykanie dziury nie jest tym samym...

Nie miałem tej przyjemności. Nie chciałbym też miliona propozycji różnych kolumn, bo i tak nie będę miał możliwości ich odsłuchania, mam na uwadze te które podałem, oraz model który zaproponował mi Violet, liczę że odezwie się ktoś kto miał styczność z tymi modelami i coś podpowie. Zmiana nie jest przesądzona, wpierw będę musiał w jakiś sposób wyłuskać tu kilka ciekawych modeli, gdzieś ich odsłuchać i porównać to z RX8.

Nie miałem tej przyjemności.

Fakt. To DUŻA przyjemność. Słuchać z przyjemnością sporych kolumn, nawet w niewielkim pomieszczeniu:)

Pozdrawiam!

Podejrzewam że Infinity Renaissance 80/90 pod względem sceny, przestrzeni, przebiją prawdopodobnie niemal każde kolumny do 5 tys, obojętne czy podłogowe czy podstawkowe. Dźwięk barwowo neutralny, bardzo detaliczny ale podany w łagodnej formie - nie na twarz - scena głęboka i z oddali. Grają w mniejszym pomieszczeniu dobrze, bas z zejściem jak z dobrego subwoofera, tyle że idealnie kontrolowany przez dwucewkowy basowiec. Tego burczybuma ES250 nie ma potrzeby włączać. Dynaudio to także znakomita propozycja, słuchałem Audience 70 (podłogowe) naprzemiennie z Infinity. Dźwięk może odrobinę cieplejszy w Dynaudio, bardziej gęsty i z nieco bardziej zaokrąglonymi konturami, również bardzo fajna przestrzeń, jednak nie tak głęboka jak w Infinity (ale to nie wada, podejrzewam że 95% poległoby z R90), także mniejsza przejrzystość na średnicy, ale to są drobne wady a cena dużo niższa, natomiast muzykalność olbrzymia. Obydwie marki wymagają mocnego wzmocnienia (niższa efektywność).

Witaj,

wydaje mi się, że zdecydowanie najlepszą opcją dla Ciebie będą monitory KEF R300. Twój opis brzmienia idealnie pasuje do charakterystyki kolumn, dodatkowo w odsłuchach wielokanałowych będziesz miał cały komplet marki Kef o spójnym brzmieniu. KEF R300 to bardzo zaawansowana konstrukcja, która pomimo budowy (monitor) jest w stanie zagrać bardzo mocno i dynamicznie. Ponadto Arcam z Kef jest połączeniem optymalnym (zresztą jeden właściciel dwóch firm).

W przyszłości jak wymieniłbyś subwoofer na jeden z modeli REL, miałbyś naprawdę świetnie skonfigurowany zestaw.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy do naszego salonu, natomiast proponuję takze możliwość wypozyczenia kolumn (także na odległość) i przetestowania w Twoim systemie. Żaden odsłuch w salii odsłuchowej salonu nie będzie tak wiarygodny, gdyż wpływ na ostateczne brzmienie poza konfiguracją systemu ma także akustyka.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ponadto Arcam z Kef jest połączeniem optymalnym (zresztą jeden właściciel dwóch firm).

Tak jak Rotel z B&W, gdzie większość nie może tego słuchać? :-) Ja bym tą drogą z Arcamem raczej nie szedł. Do Arcama jak i Rotela zdecydowanie dołączyłbym Dynaudio a nie KEF.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Myśle ze dynaudio focus 160 bardzo udana konstrukcja :)

Tyle ze ma bada refleks z tylu wiec musiał byś daleko o ściany ustawić

:)

Tak jak Rotel z B&W, gdzie większość nie może tego słuchać? :-) Ja bym tą drogą z Arcamem raczej nie szedł. Do Arcama jak i Rotela zdecydowanie dołączyłbym Dynaudio a nie KEF.

Przyznam szczerze ze połączenie Arcama z moimi kefami bardzo mi się podoba, mimo że te Kef Q1 to niska seria to gra to całkiem elegancko:) Nie jedne podłogówki by się wstydziły:). O dynaudio wyczytałem duuużo dobrego, tylko model focus 160 znacznie przekracza budżet, ewentualnie używane a tu znów problem z odsłuchem, no i nie wiem czy robią je w kolorze czarnym/venge itp.

Nikt z was nie słuchał tych "naszych" Akkus V1? Chciałbym się dowiedzieć jak wypadają na tle europejskiej konkurencji, znalazłem o nich co nieco i zapowiadają się BARDZO ciekawie. Głośniki z Ushera, inne zwrotnice no i 14 kg wagi jedna sztuka monitora. Ceny około 5400 za komplet z podstawkami, niby koszą konkurencje niemiłosiernie.

No i sprawa tych Studio 16 Hertz Canto 1 o których pisał Violet, czy ktoś potwierdzi tą nadzwyczajność?

Przyznam szczerze ze połączenie Arcama z moimi kefami bardzo mi się podoba,

Nie zaprzeczam, ale już nie raz pisałem, że przeważnie wszystko się podoba, do czasu posłuchania czegoś innego, lepszego .....:-) Wówczas zaczyna się nerwówka i gonitwa myśli .......

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• 1 miesiąc później...

Więc jestem po odsłuchach w Q21;) Trasa 250 km w jedną stronę ale było warto, dzięki temu nie mam wątpliwości co do wyboru, jednak nie było łatwo:)

Na odsłuch wziąłem swoje graty czyli Arcam FMJ A28, rDAC, netbook, to mi wystarczyło. Kolumny jakie przesłuchałem to Xavian XN 125 Junior, KEF R300, ATC SCM 11 oraz podłogówki Audio Academy Phoebe III, pokój odsłuchowy około 18 metrów trochę ogąbkowany plus chyba dyfuzory. Muzyka odsłuchiwana to głownie elektroniczna, ambient, chilout, downtempo, dużo filmowej a do czegoś szybszego nawet trance:) Może opisze po kolei swoje spostrzeżenia:

Xavian XN 125 Junior - małe kolumienki z wielkim potencjałem, zdziwiłem się jak tak małe kolumny potrafią zagrać, zwarte, szybkie z bardzo dobrym basem (pomimo "miniaturowego" przetwornika), ładny środek i góra. Wykonanie bardzo dobre.Skreśliłem je z obawy czy dadzą sobie radę w większym pomieszczeniu w przyszłości.

Audio Academy Phoebe III - rewelacja, zwłaszcza w tej cenie, podobało mi się każde pasmo, dużo energii w przekazie, dobra scena, ale widać że to polskie kolumny...są po prostu brzydkie, sprawiają wrażenie jak by były zrobione ze sklejki, wyglądają jak Clatronici, no i to podłogówki a ja szukałem monitorów.

ATC SCM 11 - totalne rozczarowanie....czytałem że to wymagające kolumny ale bez przesady, nie wiem czy Arcam ma za mało pary do tych niewielkich kolumn czy one tak grają. Jeśli są tak wymagające to producent sam sobie strzelił gola bo mało kto będzie je podłączał do wzmacniacza z przynajmniej raz wyższej półki cenowej żeby je napędzić. Odsłuch tych kolumn trwał jakieś 5 minut i podziękowałem, totalnie brak dołu, w miejscu gdzie wszystkie kolumny jeszcze grały tam była cisza, nie działo się nic.

KEF R300 - podłączone były jako pierwsze, a potem jeszcze dwa razy. Jak włączyłem pierwszy utwór to bez przesady opadła mi szczęka (oraz znajomemu który był ze mną), zamurowało mnie jak te kolumny potrafią odtworzyć dół, musiałem wstać i zobaczyć czy nie mam tam podpiętego jakiegoś subwoofera przez przypadek bądź ukradkiem:). Jest to zupełnie inne granie niż wcześniejsze modele Kefa ( a miałem dwa modele, jeden mam nadal), nie ma już grania głównie środkiem, jest wykop, mięsisty dół i troszkę delikatniejszy środek i góra niż u konkurencji którą słuchałem, wydaje mi się ze spokojnie nagłośnią pomieszczenie do 25 metrów. Wykonanie pierwsza klasa, ciężkie, duże, nowoczesny wygląd. długo kotłowałem się pomiędzy Audio Academy Phoebe III i tymi KEF R300, wybór padł na KEFa.

Teraz czekam na dostawę do domu w kolorze Piano Black:)

canto 1 świetne kolumny, byłem słuchałem.

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Kolumny :

Jak podobają Ci się KEF, to zainteresuj się tymi LS50. Inna sprawa że moim zdaniem monitory (kompaktowe) to do bliskiego pola powinno się używać, bo do nagłaśniania pokoju/odsłuchu z np. 3 metrów będą wysilone/będzie jakaś już kompresja przy głośnym odsłuchu z tak dużej odległości.

KEF R300 - podłączone były jako pierwsze, a potem jeszcze dwa razy. Jak włączyłem pierwszy utwór to bez przesady opadła mi szczęka (oraz znajomemu który był ze mną), zamurowało mnie jak te kolumny potrafią odtworzyć dół, musiałem wstać i zobaczyć czy nie mam tam podpiętego jakiegoś subwoofera przez przypadek bądź ukradkiem:). Jest to zupełnie inne granie niż wcześniejsze modele Kefa ( a miałem dwa modele, jeden mam nadal), nie ma już grania głównie środkiem, jest wykop, mięsisty dół i troszkę delikatniejszy środek i góra niż u konkurencji którą słuchałem, wydaje mi się ze spokojnie nagłośnią pomieszczenie do 25 metrów. Wykonanie pierwsza klasa, ciężkie, duże, nowoczesny wygląd. długo kotłowałem się pomiędzy Audio Academy Phoebe III i tymi KEF R300, wybór padł na KEFa.

Teraz czekam na dostawę do domu w kolorze Piano Black:)

ooo już wybrałeś ... też na nie po cichu stawiałem (po LS50). A propo Kef Q1 - mają podbity bas, co mi się w nich nie podobało.

Tak Q1 maja troszkę pobity bas ale ten wyższy, nie schodzą nisko, słychać że są to monitory, natomiast R300 grają zupełnie inaczej, to są całkowicie inne kolumny, myślałem że rozsadzi te 18 metrów w których je odsłuchiwałem:) Ciekawe jak zagra to u mnie;)

Ha. Też kiedyś zmieniłem podłogówki na podstawkowe. W pomieszczeniu gdzieś około tych 12-14 m2 dusiły się niezależnie od poziomu głośności. Jak się wyszło z pokoju to całe mieszkanie drżało, szklanki spadały, a w pokoju basu ni ma... Zmieniłem na monitory i tak 70% problemu się rozwiązało, z podłogówkami pewnie połowę pomieszczenia musiałbym zapchać wełną mineralną, żeby to jakoś grało ;)

Dziwne, że nie zainteresowałeś się jakimiś podstawkowcami monitor audio. Stać by cię pewnie było na wypasione pudła z serii platinium.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Dziwne, że nie zainteresowałeś się jakimiś podstawkowcami monitor audio. Stać by cię pewnie było na wypasione pudła z serii platinium.

Za 5 tys kupiłby GX50 z 5" wooferem i nie sądzę by ten model wygrał w większości aspektów z trójdrożnymi R300. Te nowe Kef, to na prawdę ciekawe zawodniki ;)

GX50

No tak, w sensie te z serii platinum to za używane. Nawet widziałem parę dni temu ogłoszenie na jednym z portali ;)

W tej kwocie 5k są jeszcze fajne monitory acoustic energy, a ja bardzo lubię acoustic energy ;)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Posłuchaj Definitive Technology Studio Monitor 55 / Studio Monitor 65 z pasywnymi membranami

Tutaj masz ich test w kinie domowym (tak, tak test monitorów w kd)

http://www.hometheater.com/content/definitive-technology-studiomonitor-55-speaker-system

http://www.soundandvisionmag.com/article/test-report-definitive-technology-studiomonitor-sm65-and-sm45-speakers-supercube-8000-subwoo

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Posłuchaj Definitive Technology Studio Monitor 55 / Studio Monitor 65 z pasywnymi membranami

Tutaj masz ich test w kinie domowym (tak, tak test monitorów w kd)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po pierwsze już kupił.

Po drugie dokonał niezłego/dobrego wyboru (jednak ciekawe jak by wypadły Kef R300 vs Kef LS50).

Po trzecie model Definitive 55 ma paskudnie podbity wyższy bas, czego nienawidzę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.