Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizowany denon dcd-1290 do dali 450 czy nie tędy droga?

DcD_1290

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Już od dawna borykam się tematem audio i nigdy nie potrafiłem sobie dogodzic, aż do momentu gdy stanęły u mnie dali 450(czuje że to jest właśnie to!! i już długo nie będę zmieniał na żadne inne kolumny). Ale do rzeczy - Czy lampizowac denona dcd 1290 pod te kolumny czy rozejrzec sie za czyms innym(lepszym) i najwyżej potem lampizowac? Chicałbym się upewnic u bardziej doświadczonych kolegów zanim zrobie krok do przodu czy w bok bo stoje o krok od lampizacji denona:)

Czekam na jakies wypowiedzi kolegów i pozdrawiam, dziękuje;)

az no własnie.. obecnie poszukuje wzmacniacza max do 1000pln w tejze chwili gra to na yamaha ax 700 ale bez przesady, wiem że te kolumny zasługują na lepsze towarzystwo..

Kazdy rodzaj muzyki lecz najwięcej lata 70' 80' oprocz punk,metal etc. Dodam iż najbardziej zależy mi na rejestrach wyższego pasma tak aby byly jak najlepszej jakosci niż na basie

Arcam Alpha8 posłuchaj ;) Oczywiscie jesli dostaniesz na rynku wtórnym :((( bo juz dawno nie słyszałem o dostepności ... ale moze będziesz mial szczęscie - czego zyczę :)

A ktoś mi podpowie jak z tym odtwarzaczem?? bo juz naprawde nie wiem..

Co myślicie o AUDIOLAB 8000A do dali bo jest taki na allegro ale nie wiem czy cena przystepna (nie lubie przeplacac:) )

A po co chcesz go lampizować? W czym nie odpowiada Ci brzmienie 1290? Moda na lampizowanie była 2-3 lata temu. Teraz idzie się w pliki i kupowanie DACów.

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

no cóż czego mozna sie spodziewac po odtwarzaczu za ~300zł są też za 3000zł i tez tak grają, nie wiem co mi nie pasuje ale wiem,że chcę po prostu czegos wiecej:) natomiast nie jestem przekonany do słuchania przez komputer i dac jesli o to chodzi.. tylko cd!!:)

Do DCD1290 też możesz podłączyć daca. Jak lubisz grzebać to możesz włożyć płytę miedzianą na spód cedeka pod PCB i połączyć z głównym punktem masy. Możesz wymienić kondy w zasilaniu, bo firmowo są bardzo małe. Najlepiej od razu 2x 4700uF. Możesz zmienić kwarc na bardziej precyzyjny. Możesz dodać osobne zasilanie do serwa, bo układ ścieżek na PCB jest tak zrobiony, że sygnał do zasilania serwa przebiega z 1,5 metra po PCB nim dojdzie do serwa przez co ma dużo zakłóceń. Możesz dokleić maty bitumiczne do tylnej i górnej ścianki odtwarzacza to go trochę wyciszy.

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Moda na lampizowanie była 2-3 lata temu. Teraz idzie się w pliki i kupowanie DACów.

Dobrze napisane: moda. Taka sama moda jest na pliki i na przetworniki które w umysłach posiadaczy rozwalają wszystko. W rzeczywistości niekoniecznie.

Do DCD1290 też możesz podłączyć daca. Jak lubisz grzebać to możesz włożyć płytę miedzianą na spód cedeka pod PCB i połączyć z głównym punktem masy. Możesz wymienić kondy w zasilaniu, bo firmowo są bardzo małe. Najlepiej od razu 2x 4700uF. Możesz zmienić kwarc na bardziej precyzyjny. Możesz dodać osobne zasilanie do serwa, bo układ ścieżek na PCB jest tak zrobiony, że sygnał do zasilania serwa przebiega z 1,5 metra po PCB nim dojdzie do serwa przez co ma dużo zakłóceń. Możesz dokleić maty bitumiczne do tylnej i górnej ścianki odtwarzacza to go trochę wyciszy.

Nie ma to jak forumowy tjuning w ciemno ;-)

ciekawe - miałem włąśnie taki zestaw - 450 i audiolab 8000 s

grało razem z 5 lat -

i gdybym miał to rozbudować - to o jakiś szybki dac - cd -

dali wg mnie miały wszystko niezłe poza troche za wolnym basem -

nie była tragedia - ale nie był to demon predkości basu -

- w rozmowach z kumplami - jednym z rozwiązań padało dodanie końcóki mocy od Audiolaba

bo 8000s łatwo na to pozwalał...

potem koncept się zmienił - wszystko poszło na sprzedaj - ale miło wspominam zestaw...

wygląda na to że dali potrzebują dużo prądu aby poprowadzić bas -

aha - u mnie była poprawa po zastosowaniu bi-wiringu...

co do 8000A - może być za słaby w pojedynke...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.