Skocz do zawartości
IGNORED

Playstation PS3 i wyjścia audio po HDMI+optyk - jak ustawić razem?

konradskala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Proszę o pomoc w konfiguracji konsoli.

Obraz z dźwiękiem przesyłam po HDMI do TV, a dźwięk po optyku do amplitunera (amplituner nie ma wejść HDMI)

W menu PS3 jest do wyboru typ wyjścia audio i można ustawić albo przez HDMI albo po optyku.

Jak ustawić aby oba te wyjścia działały jednocześnie? Jest gdzieś taka opcja?

I bardzo dobrze,w ustawieniach wyj audio w PS3 wybierasz po optyku i koniec !

Ja tak mam,bo projektor "gryzie "się z ampli i podaje mu obraz po hdmi a dźwięk na ampli po optyku i wszystko gra !

Poza tym masz w PS3 ustawienia innych wyj audio niz opt i hdmi ale wtedy dźwięk jest skalowany tylko do stereo...

Witam!!!

W ps3 masz ustawienia automatyczne i wtedy ps3 samo dobiera skad jest dzwiek pobierany ale sprawdzalem i to nie dziala po prostu musisz ustawic na optyka i do wzmaka a hdmi do telewizora i gra muzyka a jak bedziesz chcial tylko z telewizora to przestawisz na hdmi w ustawieniach . Albo tez tak mozesz hdmi do telewizora a optykiem z tv do amitunera czy tez co tam masz. I dzwiek bedzie tu i tu.

Witam!!!

W ps3 masz ustawienia automatyczne i wtedy ps3 samo dobiera skad jest dzwiek pobierany ale sprawdzalem i to nie dziala po prostu musisz ustawic na optyka i do wzmaka a hdmi do telewizora i gra muzyka a jak bedziesz chcial tylko z telewizora to przestawisz na hdmi w ustawieniach . Albo tez tak mozesz hdmi do telewizora a optykiem z tv do amitunera czy tez co tam masz. I dzwiek bedzie tu i tu.

Chłopaki znalazłem opcje zaraz pod wyborem wyjścia jest zakładka wszystkie dostępne wyjścia włączone dałem na "on" i hula po HDMI i po optyku jednocześnie. Sprawa rozwiązana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.