Skocz do zawartości
IGNORED

Zamach w Bostonie

jackk

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to wygladalo od strony 'medycznej' (dla tych co znaja angielski oczywiscie):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ty po prostu nie wiesz o czym piszesz.

Brazylia - mówi ci to coś?

Popatrz sobie na te duże czarne koła przy kilku jeszcze państwach i pomyśl trochę.

Brazylia ma dwukrotnie mniejszą ludność niż USA. W USA mamy 88 sztuk broni na 100 mieszkańców, w Brazylii 8 na 100 a mimo to w Brazylii ginie trzykrotnie więcej ludzi od broni palnej.

Ukryta Zawartość

Super! Alex Jones jest wielki! Potwierdza to co już pisałem i co podawał Claude Monet w najnowszym podcaście Teoria Chaosu: TO BYŁ ATAK POD FAŁSZYWĄ FLAGĄ.

Celem nie byli maratończycy czy publika lecz amerykańskie wolności obywatelskie.

Ukryta Zawartość

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Ja pierdzielę, co za odkrycie. Celem nie byli maratończycy!!!

Do tej pory nikt na to nie wpadł, naprawdę :-)

Za chwilę wielki Alex Jones odkryje, że w zamachu w Sarajewie wcale nie chodziło o zabicie arcyksięcia Ferdynanda a w ataku na USS Cole nie chodziło o zabicie kilku marynarzy.

No i doktorek dozna poznawczego orgazmu o tyle usprawiedliwionego, że odkrywanie rzeczy oczywistych u osobników słabiej rozgarniętych może wywołać szok.

Teraz pora na szereg kolejnych wielkich odkryć np. że w programach "Bitwa na głosy" nie chodzi o to, kto ładniej zaśpiewa a Antoniemu nie chodzi o dojście do prawdy. Powodzenia na tej ciężkiej i wyboistej drodze ;-))).

Jestem Europejczykiem.

Super! Alex Jones jest wielki! Potwierdza to co już pisałem i co podawał Claude Monet w najnowszym podcaście Teoria Chaosu: TO BYŁ ATAK POD FAŁSZYWĄ FLAGĄ.

ale za to fascynujaca jest ta radosc dziecka odkrywajacego swiat.

baaa a gdyby nie internet facet siedzialby w irlandyji macał kozy i byłby pewny ze był to wybuch garnka z parowkami pozostawionymi w piekarnku,

i nawet nie zdziwiloby go ze garnki byly dwa.

No - pierdzielisz. Właśnie tak to wygląda. :)

Jeszcze trochę pierdzielenia a znajdziesz się na mojej liście ignorowanych, bo dawniej tylko tak niejaki muls bełkotał (już od wieków u mnie na ignorze, hehehe).

Widzę że powoli zaczynasz mu dorównywać.

Nie masz nic do powiedzenia poza chamskimi odzywkami,

Poważnie się zastanawiam, czy cię do zacnego grona osobników ignorowanych już teraz nie dopisać czy jeszcze poczekać dzień - dwa.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

jak widac facet mysli ze najlepsza obrona jest atak co realizuje ignorem cieszac sie jak dziecko .To nawet dobrze wpisuje sie w jego poznawanie swiata przez zamykanie oczek. .

No - pierdzielisz. Właśnie tak to wygląda. :)

generalnie aluzju nie paniał.

i jak widac czytanego nie łapie.

Jeszcze trochę pierdzielenia a znajdziesz się na mojej liście ignorowanych, bo dawniej tylko tak niejaki muls bełkotał (już od wieków u mnie na ignorze, hehehe).

zaczyna byc straszno bo juz zagroził paru tym samym.Zastanawia czy takie przypadki podchodza pod grozby.... karalne.
Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 23 Kwietnia 2013 - klon
Ukryte przez misiomor, 23 Kwietnia 2013 - klon

Dlaczgeo moje posty sie nie pojawiaja? Jak długo mam czekac na akceptację? Czy jezeli mam konto branzowe muszę dokonac jakiejs płatności żeby móc pisac posty?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Brazylia ma dwukrotnie mniejszą ludność niż USA. W USA mamy 88 sztuk broni na 100 mieszkańców, w Brazylii 8 na 100 a mimo to w Brazylii ginie trzykrotnie więcej ludzi od broni palnej.

I nadal nie wiesz co piszesz. W Brazylii jednostek broni na jednego mieszkańca może jest więcej niż w USAmeryce. Broń posiada się legalnie i nielegalnie. W Brazylii nikt na tym posiadaniem nie panuje. Co do ludności też się mylisz USAmeryka - 314 mln, Brazylia - 204 mln. Gdzie tu masz 2 do 1? To, że ginie trzy razy więcej ludzi wynika z niekontrolowanego nielegalnego posiadania broni i niekontrolowanej przez państwo przestępczości.

jak widac facet mysli ze najlepsza obrona jest atak co realizuje ignorem cieszac sie jak dziecko .To nawet dobrze wpisuje sie w jego poznawanie swiata przez zamykanie oczek. .

(...)

No pięknie! Sam siebie scharakteryzowałeś - nikt nie zrobiłby tego lepiej!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Mówi prawdę: http://konflikty.wp.pl/kat,1020223,title,Byly-agent-wywiadu-Polska-byla-zagrozona-atakiem-terrorystow-czeczenskich,wid,15518103,wiadomosc.html?ticaid=110763&_ticrsn=3?

Rząd pewnie się nie wypowie. U nas Czeczeńcy są poza wszelkim podejrzeniem. Bo to nasi przyjaciele i sojusznicy są.

spokojnie, to nie atak bombowy, to tylko kapitalizm:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tyle ze byloby piekniej gdybys to wlasnymi slowami a tak nadal jestem pewien ze nic z tego nie rozumiesz.Ale cieszy ze ..czytasz.

No pięknie! Sam siebie scharakteryzowałeś - nikt nie zrobiłby tego lepiej!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

tyle ze nie jezdes miarodajny z uwagi na charakter twojego leczenia.

i skokow nastrojow codziennych.

I tu się mylisz cieszę się dobrym zdrowiem i nastrojem codziennie. Na przekór różnym pojebom.

I nadal nie wiesz co piszesz. W Brazylii jednostek broni na jednego mieszkańca może jest więcej niż w USAmeryce. Broń posiada się legalnie i nielegalnie. W Brazylii nikt na tym posiadaniem nie panuje. Co do ludności też się mylisz USAmeryka - 314 mln, Brazylia - 204 mln. Gdzie tu masz 2 do 1? To, że ginie trzy razy więcej ludzi wynika z niekontrolowanego nielegalnego posiadania broni i niekontrolowanej przez państwo przestępczości.

zdecydowanie wiem o czym piszę .

nie dysponujesz statystykami mówiącymi o tym ile nielegalnych sztuk broni jest w USA i w Brazylii. NIe możesz nie mając takich statystyk wyciagac jakichkolwiek wniosków na omawiany temat. Wróżysz z fusów aby nagiąć to do swojej koncepcji.

Co do ilości ludności to owa pomyłka nic nie zmienia, USA jest ludniejsze od Brazylii a zabójstw z uzyciem broni w reku ma mniej niż Brazylia.

niekontrolowana przestepczość i niekontrolowany obrót bronią nijak ma się do legalności posiadania broni. To dwa inne zagadnienia, bo zarówno 100 sztuk broni na 100 mieszkańców może byc kontrolowanym obrotem jak i 1 sztuka na 100 mieszkanńców.

NIe wiem dlaczego promuje się taki pogląd, że ten co nabywa broń staje się bandytą. Przecież zabicie za pomocą zalegalizowanej broni to jak zostawienie swoich dokumentów na miejscu zbrodni.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Zacznijmy od tego, że Brazylia to zwyczajnie bandycki kraj. Liberalizm gospodarczy pozwala bogacić się 10% bogatych brazylijczyków podczas, gdy 90% biedy musi jakoś sobie radzić bez pracy i perspektyw. Nic dziwnego, że na ulicach panuje mafia produkująca i eksportująca narkotyki. Tu trudno tak sobie mówić o dostępie do broni palnej, jeśli ileś procent mieszkańców kraju należy do zorganizowanej grupy przestępczej. To już chyba sobie zorganizują, nie? No i pamiętajmy, że same państwowe szwadrony śmierci odstrzeliwują rocznie chyba z 6 tys. mieszkańców (tyle było ostatnio). Tam na ulicach po prostu latają kule.

Cenię własny komentarz a nie wklejanie przypadkowych efektów wyszukiwania google

Tam na ulicach po prostu latają kule.

ale dostęp do broni oficjalny jest reglementowany.

co oznacza, że ograniczanie dostępu do broni dla obywateli nie wpłynie na ograniczenie bandytyzmu z jej udziałem.

Gówno oznacza. Ilość broni w Brazylii wynika z szeroko rozpowszechnionej mafii, a gangole stąd, że zwyczajnie ludzie nie mają tam co jeść. Narkobiznes i prostytucja to często jedyne możliwości przeżycia. W pl zorganizowane grupy przestępcze też miały broń. Ale to nie oznacza, że może mieć każdy dres, który chce twojego portfela. Ale jak tak dalej pójdzie, to i u nas znowu zaczną pojawiać się takie grupki, bo jak wiadomo żyje się coraz lepiej.

Ale ty nie chcesz dyskutować, tylko udowodnić swoją tezę. Brazylia to dziki kraj i trudno go porównywać tak po prostu z innymi państwami.

Gówno oznacza.

Kultury nieco

Ale ty nie chcesz dyskutować, tylko udowodnić swoją tezę. Brazylia to dziki kraj i trudno go porównywać tak po prostu z innymi państwami.

Jaka jest twoja teza ?

nie wiem do czego sie ustosunkować

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Cenię własny komentarz a nie wklejanie przypadkowych efektów wyszukiwania google

(...)

To widzę.

Te linki to podparcie dla tego co napisałem w #159, a do czego odniosłeś się w #171. Nielegalnie broń nabywa się do celów przestępczych. Pewnie, że nie ma dokładnych statystyk jeśli chodzi o broń nielegalną. Są jednak dane szacunkowe - co udowodniłem.

Jaka jest twoja teza ?

nie wiem do czego sie ustosunkować

Jeszcze raz:

To, że broń jest reglamentowana daje ci pewność, że byle chłopak w ubraniu sportowym nie będzie miał do niej dostępu. Żeby mieć dostęp do nielegalnej broni, zwykle trzeba należeć do mafii. A że mafia na ulicach Brazylii jest na porządku dziennym, to i broń mają. Zwłaszcza, że ich kochane państwo regularnie ich odstrzeliwuje, jak u nas myśliwi nadmiarowe zwierzęta w lasach. W latach 90tych w pl mafia kwitła. Broń mieli. Ale uliczny złodziejaszek nie groził bronią chcąc ukraść portfel, bo jej nie miał.

A jak u nich mafia z policją strzelają się na ulicach, to ludzie giną. Paniał?

To, że broń jest reglamentowana daje ci pewność, że byle chłopak w ubraniu sportowym nie będzie miał do niej dostępu. Żeby mieć dostęp do nielegalnej broni, zwykle trzeba należeć do mafii.

Reglementacja broni oznacza, że ma ją osoba będąca do tego uprawniona. Aby ją kupić nielegalnie trzeba mieć gotówkę oraz motywację do tego. Czy dostęp do broni jest prosty czy utrudniony, ten co chce ją kupić do celów przestępczych i tak ją do tych celów kupi.

Prezentujecie Panowie pogląd, że aby przeciwdziałac bandytom nalezy rozbroic uczciwych obywateli.

Co do broni nielegalnej. Dane owszem są, szacunkowe. Dane ilości broni palnej są danymi pewnymi. Więc obalanie danych pewnych a pomoca danych szacunkowych jest błędem.

Pomiędzy dostępem do broni uczciwego obywatela a przemocą z udziałem broni palnej nie ma bezposredniego związku. Prosze zwrócic uwagę na kraje skandynawskie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.