Skocz do zawartości
IGNORED

Hifi stereo z rynku japońskiego

surfbrother

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

skłoniła mnie do rozpoczęcia tego tematu chęc poznania Waszej opini na temat sprzętów japońskich firm takich jak Accuphase Luxman które pochodzą z rynku japońskiego ale również innych znanych producentów którzy produkują lub produkowali na ten rynek np.JBL.Czy są różnice w jakości i użytych elementach ? Jak radziliście sobie ze zmianą napięcia ? Interesujące są wszystkie ciekawostki które znacie odnośnie produkcji na Japonię. Z Klubu Miłośników Sansui wiem że ich oferta na Europę i Stany różniła się od tej na Japonię .Nawet te same modele które występowały w Europie i Stanach podobno były ciut inaczej wykonane niż na Japonie. Macie swoje spostrzeżenia na ten temat ?

https://www.audiostereo.pl/topic/102606-hifi-stereo-z-rynku-japo%C5%84skiego/

Czesto gra to tak samo. Problem juz z zywotnoscia. Oczywiscie wyjatki potwierdzaja regule wiec nie sugeruj sie "made in japan"(chyba ze zamawiasz w ciemno to jest wieksza szansa na udany produkt)

Mam dwa "Japońce" jeden z dystrybucji rosyjskiej kupiony w niemczech a jeden na polskię z Horna różnica w wykonaniu niewielka, ten z niemiec ma delikatniejsze nadruki, "ciemiejsze" diody, złocenia miej krzykliwe.

Już trochę żyje na tym świecie i parę sprzętów już się mnialo, o japończykach mogę powiedzieć jedno solidnie wykonane i rwałe. Do dziś działa vhs panasonic i cd technics. Nigdy się nie zepsuły co nie mogę powiedziec o europejskich produktach. Jak bedzie dalej.? Nie wiem.

Dla mnie "made in japan" to wyznacznik solidności, nowoczesności i kożystnie skalkulowanej ceny.

skk

Mam podobne zdanie odnosnie wyrobów made in japan.Sam mam sprzęty z Japoni i jestem mega zadowolony .Pytanie czy inni użytkownicy i forumowicze mają podobne doznania

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie. na litość boską piszcie na temat! Co innego sprzęt Z RYNKU JAPOŃSKIEGO a co innego made in Japan.

Chcecie przykład? Proszę bardzo.

Pioneer PD-93 - rynek europejski made in Japan

PD-931.jpg

Pioneer PD-5000 - odpowiednik PD-93 na rynek japoński i także made in Japan

pd-5000.JPG

Niby to samo a jednak się różni. W środku wyglądają oba nieco inaczej.

oki a czy według twojej wiedzy te japonskie odpowiedniki są lepsze? Lepiej grają? Są lepiej zbudowane?

ogólnie to dzięki za zainteresowanie się moim pierszym bądz co bądz tematem

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pewnie niedługo będziesz ich miał całkiem sporo;-) Są nieco inaczej zbudowane. W ogóle Pioneery różniły się między sobą. Sam PD-75 miał co najmniej trzy różne wersje.

pytanie moje jest takie

czy warto według Was interesować się sprzętami z japońskiego rynku ?Moje doświadczenie mówi że tak ale Wy możecie mieć inne zdanie

Disco z Sansui to tak trochę się oriętuje ale jak jest z innymi firmami ? Robili lepsze wypusty na Japonię?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.