Skocz do zawartości
IGNORED

Ankieta konsumencka - spam?

mgmkom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

dziś w mojej poczcie znalazł się następujący mejl:

od: audiostereo.pl <[email protected]> przez check.mailers.pl

temat: Audiostereo.pl - Twój adres zakwalifikowany do Ankiety z Nagrodą!

Gratuluję!

Weryfikacja adresu powiodła się.

Na laureata czeka BON o wartości 3000zł do wykorzystania w Euro RTV AGD, Reserved, Decathlon, Sephora lub IKEA.

Kliknij w link aby wypełnić wymagany kwestionariusz kliknij aby uzupełnić

Pozdrawiam,

Marta Machnikowska

Mobime Sp. z o.o. ul. Królowej Marysieńki 20/2 02-954 Warszawa

E-mail wysłany zgodnie z regulaminem serwisu audiostereo.pl

Link przekierowuje na stronę z "Ankietą konsumencką" gdzie oczywiście chcą moich szczegółowych danych.

Czy to rzeczywiście jest "działalność" AUDIOSTEREO? Czy Wy też otrzymujecie coś takiego?

https://www.audiostereo.pl/topic/102585-ankieta-konsumencka-spam/

Ile razy można to samo ???

Ciekawe czy jak inny domownik przełoży w domu papier toaletowy w inne miejsce to dzwonicie od razu pod 112 ???

W.g. mnie forum szuka reklamodawców, a że forum ma taką, a nie inną markę to ma takich, a nie innych reklamodawców....

Nie chcesz reklam pogrzeb w swoich ustawieniach...

Jeśli po zmianie ustawień nadal dostajesz takie maile - zażądaj od moderatora usunięcia swojego adresu z bazy danych.

Nie zareaguje - powiadom odpowiednią instytucję....

P.S. @mgmkom to nic osobistego, tylko to chyba z piąty taki wątek o tym samym który tu czytam.

to chyba wszystko wyjaśnia, jak zakładasz np. darmową pocztę na wp, onet itp. to też dostajesz maile reklamowe, z tego żyją. Na audio stereo jest jeszcze o tyle dobrze że można z tego zrezygnować.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

W tym wypadku mamy do czynienia ze sprzedażą bazy mailowej podmiotowi trzeciemu. Czy w warunkach zakładania konta na Audiostereo było coś o tym, że będą udostępniać maile innym podmiotom? Jakoś nie zauważyłem.

@StaryM

Jak zwykle coś wie, ale nie wie już co... a już rozrabia ;) (nie da się chłop nie lubić ;P )

Wcale nie trzeba sprzedawać bazy danych firmom trzecim. Mając własną bazę i reklamodawcę, wysyłasz wszystkim ze swojej bazy materiał reklamowy.

Nie jest to sprzedaż bazy danych. Reklamodawca jest tylko informowany że rozesłałeś jego materiał do np. 5000 osób. Podobnie działa wspomniany tu Onet, Interia, WP, i parę innych. Ty jesteś tylko informowany przy zakładaniu konta iż będziesz dostawał materiały (promocyjne, reklamowe, itd). Nie zaakceptujesz nie założysz konta. Zaakceptujesz..... pozamiatane.

..

Przypominam: Nie znajomość prawa nie zwalnia z konsekwencji jego złamania.... Działa to też w druga stronę, warto wiedzieć co my możemy i co mogą nam ;P

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Wcale nie trzeba sprzedawać bazy danych firmom trzecim.

Słusznie. Przeanalizowałem mail dokładnie i okazało się, że Audiostereo po prostu korzysta z usługi zewnętrznego mailingu. A to co innego, co nie znaczy, ze jestem zadowolony z tego spamu. ;)

Ile razy można to samo ???

P.S. @mgmkom to nic osobistego, tylko to chyba z piąty taki wątek o tym samym który tu czytam.

Przepraszam, ale ostatnio przestawiłem się na fora fotograficzne i na AS rzadko zaglądałem.

Swoją drogą to nie każde forum zarzuca mnie spamem, inni raczej przysyłają mi życzenia urodzinowe :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.