Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory/kolumny w przedziale do 7-10k

lajt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wybieram sie na odsluchy do Warszawy, mozecie mi polecic kilka kolumn najlepszych w tym przedziale cenowym? Glownie do rocka, jazzu, klasyki i nawet troche rapu i elektroniki. Maja grac na marantz PM-15S2 o oppo 1350. Lubie dobra lokalizacje, czystosc, dynamike i nisko schodzacy bas. Powinno to grac lekko ocieplonym dzwiekiem. Pozdrawiam

Pomieszczenie otwarte 25m2

https://www.audiostereo.pl/topic/102554-monitorykolumny-w-przedziale-do-7-10k/

Na Scan-Speak, bazuje także Xavian.Nie słuchałem, ale poczytać nie zaszkodzi?

Słuchałem za to konstrukcji ATC, i myślę że to też dobry trop.Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Witaj,

w Twoim pomieszczeniu i konfiguracji proponowałbym posłuchać napewno kolumny ATC SCM19, świetne i bardzo mocne, potężne monitory. Bardzo dobrym rozwiązaniem byłyby także najnowsze, bardzo eleganckie kolumny Tannoy Precision 6.2 (mamy je także na stanie, kosztują poniżej 10 tys. zł. para) oraz Audio Physic Classic 20.

Każda z tych kolmn oferuje trochę inne brzmienie, jednak każda moim zdaniem pasuje do Twojego systemu i jest zgodna z Twoimi preferencjami.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, wszystkie powyższe konstrukcje oraz wiele innych modeli mamy fizycznie dostępne, można wszystko u nas posłuchać w jednym miejscu.

W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Polecam polskie Studio 16 Hertz serii Canto. Kosztują 3000 - 4000 zł, a grają jak zachodnie monitory 3-4 x droższe. Poza tym ładnie też wyglądają.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Zdecydowanie za kolegą - RLS Nerida II -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Kolumna to nie tylko przetworniki ale i projekt obudowy, wykonanie, zestrojenie etc. RLS robi to świetnie. Neridy to będzie mój następny zakup. Aktualnie mam DEIMOS II.

Przepraszam - NEREIDA II ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdr, Krzysiek

Ja polecam Etony i Ushery w "DIY" nie odbiegające, a nawet zaryzykowałbym że wykonaniem lepsze od wielu firmowych konstrukcji. Jednych i drugich można posłuchać w Gdańsku.

Dźwiękowo na bardzo wysokim poziomie. Miałem przyjemność pracować z tymi kolumnami..

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Jak ma być rock, monitory i do tego Marantz, to warto wypróbować JMlab Mini Utopia.

W 10.000zł spokojnie się zmieścisz, a w razie jak Ci nie przypasują, to od ręki za tyle samo je sprzedasz.

U mnie Mini grały podpięte akurat do PM-11s1, ale miałem też u siebie PM-15s1 i poza wyposażeniem oraz mocą,

to jest praktycznie to samo, także z PM-15s2 nie powinno być gorzej, a może być tylko lepiej.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Z marantzami serii s1 większość "normalnych" kolumn się ciągnie jak flaki w oleju. Przypuszczam że z s2 może być to samo.

Z kolei Mini pod większością "normalnych" wzmacniaczy nie da się słuchać dłużej niż 5 minut, no chyba że z drugiego pokoju.

Ale jedno połączone z drugim daje taki odpał, że kapcie spadają, zwłaszcza przy rocku ciężko na dupie w spokoju usiedzieć :)

Dlatego jak już ma tego marantza i dziesięć klocków do wydania na same kolumny, to warto chociaż spróbować takiego połączenia,

a w razie czego ze zbytem nie będzie żadnego problemu i spokojnie swoją kasę odzyska, chociaż wątpię, żeby chciał ją z powrotem...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Avcon Tivano

z alllegrasa:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.