Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki zamknięte za około 800zł

Chuck

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Potrzebuje pomocy w wyborze słuchawek.Szukam słuchawek wyłącznie zamkniętych ponieważ warunki mi nie pozwalają na otwarte coś w granicy 800 zł.

Zależy mi na basie lubię dużo basu jestem można powiedzieć bassheadem,basolubem nie wiem jak to określić po prostu lubię jak jest go dużo czuć go..jak schodzi nisko może dlatego,że słucham takich gatunków muzycznych jak trance ,rap,dubstep np.tiesto,atb,armin van buuren,skrillex,eminem,dr dre itp.

Lubię przestrzenność w słuchawkach powietrze scenę nie lubię jak coś gra prosto na twarz.Szukam tylko i wyłącznie ciepłego brzmienia nie chcę jasnych słuchawek góra ma być łagodna nienatarczywa ma być jej w sam raz,ale tez nie za mało np.góry brakuje mi w hd380pro.Lubię granie z tzw. mięskiem co do średnicy to nie mam jakiś szczególnych wymagań może być lekko wycofana.

Pożyczyłem od kolegi słuchawki creative aurvana live aby mieć jakiś punkt odniesienia.Na pewno chcę takiego basu nie może być go mniej jest dla mnie w sam raz może nawet być go ciut więcej. Co mi się w nich nie podoba?Średnica zbytnio mi nie przeszkadzała lekko wycofana ale może być nawet mi się to podobało góry może ciut by mogło być więcej,ale bez przesady delikatnie no i może trochę większa scena dźwiękowa,czystszego dźwięku,więcej szczegółów,smaczków.Co do tego basu chcę aby on dominował nad górnym pasmem albo takie zbalansowanie żeby np. góra nie dominowała w taki sposób,że jest jej więcej niż basu.Czego nie chce w słuchawkach?Nie chcę aby grały równym pasmem tzn.nudno tak typowo do studia szukam czegoś bardziej nastawianego na fun muzyki ma się słuchać z przyjemnością.Ogólnie ma być dużo lepszy dźwięk niż w tych aurvana live do 800 zł myślę,że coś znajdę słuchałem jeszcze ath m50,ale już miały dla mnie ciut za dużo góry i dość wąską scenę dźwiękową basu tez w sumie mogło by być tyle co w aurvana live lub akg k518 których również słuchałem.Co do źródła na razie nie ma znaczenia bo i tak będę kupował jakiegoś daca także tym się nie sugerujcie.

Po pierwsze jest wyszukiwarka i miliony podobnych tematów. Po drugie jest google i miliony podobnych tematów. Po trzecie, czy tak ciężko jest pójść do jakiegoś salonu audio i po prostu posłuchać słuchawek? Po czwarte sam nie wiesz czego chcesz

Co mi się w nich nie podoba?Średnica zbytnio mi nie przeszkadzała lekko wycofana ale może być nawet mi się to podobało

Po piąte

Co do źródła na razie nie ma znaczenia bo i tak będę kupował jakiegoś daca także tym się nie sugerujcie.

- no tak, dac nic nie wnosi przecież do toru audio.

A na koniec - cały czas miałem wrażenie jak czytałem Twój post że chcesz żeby bas ze słuchawek rozwiewał ci włosy koło uszu;]

Witaj,

wydaje mi się, że idealnie sprawdziłyby się najnowsze słuchawki Denon Music Maniac AH-D340, z upustem klubowym zmieścisz się w założonym budżecie.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Po pierwsze jest wyszukiwarka i miliony podobnych tematów. Po drugie jest google i miliony podobnych tematów. Po trzecie, czy tak ciężko jest pójść do jakiegoś salonu audio i po prostu posłuchać słuchawek? Po czwarte sam nie wiesz czego chcesz

Po piąte - no tak, dac nic nie wnosi przecież do toru audio.

A na koniec - cały czas miałem wrażenie jak czytałem Twój post że chcesz żeby bas ze słuchawek rozwiewał ci włosy koło uszu;]

Po pierwsze od czego jest to forum?

Po drugie ciężko jest mi pójść do salonu bo w moim mieście nie ma czegoś takiego niestety

Po trzecie doskonale wiem czego chcę

Na razie kupuje słuchawki później się będę zastanawiał nad torem

Chuck,

miałem świetne słuchawki Shure SRH840 - kapitalna średnica, duży bas, a góra rozdzielcza a przy tym bardzo przyjem,na, bez sybilantów. Obecnie mam Philips Fidelio L1 - też je sobie chwalę, są ciemniejsze od Shure, ale i tak dają dużo frajdy. Beyerów DT150 nie polecam, bywają ostre, no i bas maja czasem przewalony, do tego z efektem studni.

Nie mam zamiaru tworzyć nowych postów. Również szukam słuchawek do 800zł, które mają być podłączone do wzmacniacza Marantz PM 7004 a muzyka ma płynąć z Marantz SA 7003, nie wykluczając w najbliższej przyszłości zakupu odtwarzacza strumieniowego Marantz NA 7004 (jestem zadowolony z firmy Marantz). Słucham muzyki klasycznej, jazzu i rocka. To jednak muzyka klasyczna ma szczególne znaczenie. Dlatego wolałbym by słuchawki były przeznaczone do muzyk klasycznej. Myślę nad słuchawkami:

SENNHEISER HD-598

DENON AH-D1100

Bowers & Wilkins P3

AKG K 550

inne?

Chuck,

miałem świetne słuchawki Shure SRH840 - kapitalna średnica, duży bas, a góra rozdzielcza a przy tym bardzo przyjem,na, bez sybilantów. Obecnie mam Philips Fidelio L1 - też je sobie chwalę, są ciemniejsze od Shure, ale i tak dają dużo frajdy. Beyerów DT150 nie polecam, bywają ostre, no i bas maja czasem przewalony, do tego z efektem studni.

Nie wiem w którym miejscu są ostre ( zależy do czego podpięte),efektu studni puki co nie zauważyłem,a słucham różnej muzyki.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Chuck,

damjan a jak byś miał wybierać między srh 840 a L1 mając takie wymagania jak ja co byś wybierał,shure one nie grają tak równo bez funu typowo do studia czasami?

frost1971,

DT150 nie są jakoś szczególnie ostre, ale Shure mają łagodniejszą górę, a przy tym rozdzielczą. Z basem dzieją się dziwne rzeczy - czasem jest w sam raz, a czasem nawala niemiłosiernie, wzmacniacz mam bardzo przejrzysty (Black Pearl), a źródło to Calyx DAC. Ogólnie te Beyery bardzo różnicują nagrania.

Chuck,

jako bardziej uniwersalne wziąłbym Philips, Shuer są znakomite - ale w moim przypadku idealnie grały z przenośnym grajkiem mp3 Sony NWZ-X10--

W obu słuchawkach nie zabraknie Ci basu, gwarantuję, Shure maja do tego lepszą średnicę i górę, ale na niektórych źródłach nie graja tak przyjemnie jak z tym małym soniaczem, z tego powodu jak sadzę, że grają w sposób bardzo bezpośredni, a Sony to bardzo "zwiewne" i przestrzenne źródło - świetnie się z tymi Shurami uzupełnia. Wydaje mi się, że krąży jakiś stereotyp co do słuchawek studyjnych, ponoć Shure SRH 840 są takimi, lecz przyznam, że dają dużo frajdy. DT150 są bardziej "studyjne" niż Shure, z mniejszym wypełnieniem.

Sennheiser HD380 to dla mnie dramat, o ile mają fajny głęboki, mocny bas, to niestety na wyższym basie jest potężna luka, a przecież ten wyższy bas daje nam największą frajdę, średnica typowo sennheiserowska - słodkoawa i lekko podkolorowana, a góra mocno ścięta (a może właściwie przyciszona?).

Jakie masz źródło?

Dobrego źródła na razie nie mam,ale to się zmieni jak kupię słuchawki dlatego na razie nie ma dla mnie znaczenia.

Z tych wszystkich opisów wygląda na to,że shure by mi pasowały nie za dużo góry ładna średnica więcej basu i większa scena względem cal,ale czy dają tyle funu ze słuchania co cal np?Nie jest to granie równe(dla mnie nudne)?

ja akurat CAL nie cenię za wysoko, w kontekście ceny są znakomite, ale w skali bezwzględnej Shure lepsze. CAL mają trochę cofniętą średnicę, grają lekkim V, bas trochę nadmuchany, Shure są równiejsze, ale czy to znaczy, że nudne? skądże...

co jeszcze CAL potrafią zasyczeć na górze, Shure są łagodniejsze w sopranach, no i ten realizm / naturalny dźwięk również po stronie Shure. Tylko jeszcze Sony X lub iPod Touch 3/4 gen, czy stary iRiver H100/H300 i jest niezła jazda...

Jeśli nie podpasują słuchawki wymienione wcześniej przez kolegów (a w szczególności Ultrasone Hfi 780), proponuję zainteresować się modelem Beyerdynamic DT 770 Pro/Limited Edition 32 Ohm a następnie Beyerdynamic Custom One Pro. W tych drugich istnieje możliwość regulacji basu.

Ultrasone słuchałem jak dla mnie tną jak cholera w życiu nie kupie ultrasone.

Beyerdynamic dt 770 też słyszałem ze mają dużo góry więc nie.

Dalej myślę nad tymi shure w oko jeszcze mi wpadły denon d2000.

Ultrasone słuchałem jak dla mnie tną jak cholera w życiu nie kupie ultrasone.

Beyerdynamic dt 770 też słyszałem ze mają dużo góry więc nie.

Dalej myślę nad tymi shure w oko jeszcze mi wpadły denon d2000.

Ale jakie Ultrasone słyszałeś ?. Dużo ciekawego dowiesz się na forum Mp3store ,od słuchawek ,przenośnych playerków itd,są najlepsi. znajdziesz tam również ludzi którzy posiadają Senki Orpheus. Czyli nie byle co.

Sorry,że podepnę się pod temat,ale mam dwa pytania odnośnie tych słuchawek bo nie wiem na które się zdecydować:

1.Które słuchawki mają więcej basu który zejdzie niżej w beyerach dt 770 32ohm czy CAL

2.Które słuchawki są jaśniejsze maja ostrzejszą górę dt770pro 32ohm czy denon d2000?

MOge odpowiedziec na pierwsze pytanie. Mam bayery ale 250 omowe i cal! Jedne jak i drugie maja inny bas, cal! ma bardozej dudniacy, wydaje mi sie ze bayery schodza nizej ale tez potrzebuja dobrego zrodla i napedzenia.W kazdym badz razie nie wracam juz do Cal! odkad mam bayery. Musisz wiedziec jedno, ze bayery sa dosc neutralne i wiernie oddaja nagranie mp3 bedize na nich srednio brzmialo .

Pozdrawiam.

mam kilka pytań do tych L1

1.Czy będzie duża różnica w dźwięku między zrekablowanymi cal a L1 będę czuł duży skok jakościowy,że są to dużo lepsze słuchawki ?

2.Czy te L1 dobrze izolują dźwięki z otoczenia i na odwrót bo niby są pół otwarte a nie którzy piszą,że zachowują się jak zamknięte.

3.A i czym różnią się L1 od x1 prócz budowy oczywiście bo jakby z x1 nie wylewał się tak dźwięk na zewnątrz to z tego co czytałem chyba bym je miał u siebie.

4.I czy L1 są lepsze niż np m50 czy COP albo porównywalne dźwiękowo do k550.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.