Skocz do zawartości
IGNORED

ATH-AD900 a ATH-AD900x (muzyka elektroniczna)

adrian8308

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam sie jak jest różnica miedzy tymi modelami?

Przymierzam sie do kupna jednego z ww, słucham muzyki elektronicznej tzn.. House, Trance, itp... Do tej pory miałem ATH-T400 fajnie grają tylko szukam czegoś otwartego bo ucho mi sie gotuje.

Jak myślicie czy te modele sprawdzą sie przy tym rodzaju muzyki?

Słucham najczęściej na laptopie lub tel HTC ONE X ze wzmacniaczem FIIO E10

Moim zdaniem słuchawki AT powinny się sprawdzić w Twojej konfiguracji, charater brzmienia pozostanie, natomiast pod każdym względem będzie lepiej.

Jeśli masz jednak możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 tygodnie później...

Zamówiłem Ad900x :)

Byłem na odsłuchu ale nie mieli tych co zamówiłem, były tylko ad900 i ad700 z tych dwóch nie wiedziałem co wybrać. Siódemki grały fajnym basem, podobało mi sie to bardzo zaś dziewiątki grały niezwykle czysto, bardzo drobiazgowo słyszałem każdy dźwięk. Byłem w kropce bo jednym brakuje basu a drugie grają o niebo "czyściej" Postawiłem jednak na Ad900x zobaczymy czy choć trochę się różnią od starych Ad900.

Różnią się- zmienili sygnaturę dźwięku, niektórzy twierdzą, że na gorsze (pewnie, jak to w audio- wszystko zależy od tego kto słucha). Jest ciut bardziej ostra niż w generacji bez X.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

• 3 tygodnie później...

no mam i idą do żyda bo za cholerę się nie sprawdzają otwarte w małym mieszkaniu z półrocznym dzieckiem. Jestem zły bo tyle czekałem, przyjechały grają pięknie a ja muszę je sprzedać :(

Co do dźwięku w porównaniu z AD900 na pewno mają więcej basu,, szczegółowość wydaje mi się na takim samym poziomie. najbardziej co w nich lubię to czystość, taka klarowność, można dostrzec "najdrobniejsze" dźwięki. Gdy słuchałem AD700 i AD900 to miałem wrażenie ze w AD700 nie słyszę wszystkiego tak wyraźnie i starannie, za to siedemsetki miały głębszy bas.

Podsumowując AD900x grają bardzo podobnie lub nawet tak samo jak jej starszy poprzednik tyle tylko ze z mocniejszym basem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.