Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy Espressivo-E jako przedwzmacniacz

narath

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakiś czas temu zakupiłem u Pana Feliksa wzmacniacz słuchawkowy Espressivo-E.

Wzmacniacz ten może pracować jako przedwzmacniacz.

Zrobiłem eksperyment i podpiąłem go przed wzmacniacz zintegrowany (tranzystor). Analogowe stereo odtwarzacza do jednego z 3 wejść na Espressivo, liniowe z Espressivo na liniowe do integry.

Zyskałem na tym odczuwalne ocieplenie dźwięku oraz to, że nie muszę tasować kablami (raz słucham na słuchawkach a raz na kolumnach a wyjście analogowe stereo z odtwarzacza jest jedno)

Na chwilę obecna ustawienia mam takie, że Espressivo-E jest rozkręcony na "pół gwizdka" a głośnością steruję na integrze.

Przy takim ustawieniu Espressivo-E, integra podaje głośność mniej więcej taką, jak gdbyby była połączona bezpośrednio do odtwarzacza.

Jednak mam pewne wątpliwości czy takie ustawienie jest ok. Dlatego moje (jako laika) pytania:

1) Czy włączenie Espressivo przed integrę (zamiast końcówkę mocy) może mieć negatywny wpływ na któreś z nich?

2) Jeśli nie, to czy takie ustawienie potencjometru na Espressivo jest ok? Czy powinienem dobrać jakieś inne ustawienie dla Espressivo i Integry?

• 4 miesiące później...
Gość Synthax

(Konto usunięte)

Ja używam Espressivo jako pre i jest więcej niż bardzo zadowolony. Natomiast u mnie pracuje z tradycyjną tranzystorową końcówką.

U Ciebie pełni rolę bufora. Jeśli integra nie jest zła to wielkiego dramatu nie ma gorzej jeśli sekcja pre w integrze jest słaba.. Wtedy zabiera co nieco z uroku Espressivo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.