Skocz do zawartości
IGNORED

Kłopot z 6c33c-monbloki

luk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.Przeglądałem zasoby forum, ale tam brak odp na ten temat.

Posiadam wzmak łódzkiej manufaktury Phoenix -monobloki na lampach jak w temacie.Wczoraj słuchałem w Oławie replik AN na końcówce mocy Vincent z przedwzmakiem lampowym. Przyznam ,że bradzo mi odpowiedał taki układ.Po wpięciu w system moich monobloków, wszystko się rozpadło, dźwięk zmulony, ciemny, bez energii płaski. Nie pomogło podpięcia tego przedwzmaka.A wiem, że moje monobloki "potrafią zagrać" i to było kiedyś słychać. Sięgając pamięcią w niedaleką przeszłość zauważyłem, że coraz mniejszą przyjemność sprawiało mi słuchanie muzyki w domu na tych monoblokach,a na początku było świetnie.Choć posiadam aktualnie kolumny audiowave na przetwornikach seas excell 11cm w systemie D'appolito i wiem, że nie jest to idealny partner to-tak słaby być nie powinno. W Oławie facet stwiedził ,że mogą to być "przepalone" lampy 6c33c,podobny efekt słyszał na pracujących ok 3 lat lampach 300B. Ale moje tak długo nie grają-ok. 7 mies. Dzięki za odp.

Głośniki ,które są repliką AN E robi człowiek w Oławie i przyznam, że bardziej mi się podobały niż oryginał.Choć prawdę mówiąc to już nie replika , bo przetworniki zastosowane były zupełnie inne(Viva i seas). Kiedyś na forum była o nich mowa.

Pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/10236-k%C5%82opot-z-6c33c-monbloki/

Cze

Gdzies kiedys czytalem ze tak samo jak 300 B triody 6C33C maja bardzo krotka zywotnosc na poziomie 500 godzi wiec faktycznie moze tak byc ze twoje lampki sa na wykonczeniu co z reguly objawia sie przede wszystkim stepieniem wysokich tonow choc ja sie za bardzo na tym nie znam pisze tylko to co kiedys tam wyczytalem

luk

moge dolaczyc sie do poprzednika, z niektorych zrodel mozna poczytac o duzej trwalosci i niezawodnosci 6c33c , na innych o raczej ograniczonej do ok.500 h,to zalezy tez jakim pradem sa potraktowane, wymien lampy i bedziesz mial odpowiedz

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

- > luk najlepiej bedzie tak jak mowi electro gdy kupisz nowy komplet lampek np w amplifonie (tu masz o przedluzonej zywotnosci te triody)-http://amplifon.staszow.com/lampy.htm-koszt raczej niewysoki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) teraz link powinien dzialac

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Posadam komplet nowych 6c33c oraz komplet pozostałych lamp do tego wzmaka. Problem w tym, że jestem już w domu, nie mam możliwości ponownego odsłuchania tych głośników w najbliższym czasie.Ale rozumiem ,że powinna być poprawa także na moich Audiowave .

Z drugiej str. jest to ciekawa obserwacja, jak człowiek szybko potrafi "przyzwyczaić" się do kichy.Choć przyznam ,że ostatnio z dużo mniejszą ochotą włączałem wzmaka...

przyzwyczaic sie mozna bo dzwiek pogarsza sie stopniowo i na poczatku trudno to wylapac, ja mam kt 88 wymieniac co 2 lata( zywotnosc ok.2000 h) to Ty jesli te triody rzeczywiscie wytrzymuja 500 h co 0,5 roku, chyba nie da rady inaczej

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.