Skocz do zawartości
IGNORED

BluRay zamiast CD Cambridge Audio Azur 350C

klerykk

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem i mam nadzieję nikt mnie nie pogodni, że piszę o "blureju" w dziale stereo ale poniekąd problem dotyczy słuchania muzyki w stereo. Posiadam Cambridge jak w temacie i planuje go sprzedać i kupić zamiast tego jakiś odtwarzacz BluRay. Jak wiadomo odtwarzacze te mają w sobie kilka funkcji więcej. Oprócz oglądania filmów, a bardziej koncertów na blurayu przyda się czasem możliwość zgrania mp3 na imprezę żeby nie było żonglerki płytami (potrafi na imprezie wyskoczyć z ręki). Pytanie moje brzmi czy na tej klasy sprzęcie odczuje jakieś duże spadki, a może "wzrosty" jakości w słuchaniu zwykłych płyt CD? Mam to wszystko podpięte pod Azura 550A i Wharfedale Diamond 10.6. Nie chcę kupować jakiegoś najtańszego napędu blurej i dlatego poprostu planuję podmiankę. Z miejscem na dodatkowego klocka również krucho i tak wyszło, że może zamiana. Jeżeli uznacie koledzy, że jest jakaś nadzieja to może poradzicie również jaki model BluRej do 1000 zł, żeby równie miło słuchało się na nim muzyczki z CD.

Patrzac na to co ten ca ma w srodku-a wlasciwie nie ma-toru analogowego przyzwoitego

To roznice nie beda duze

Na pewno ma lepszy zasilacz niz bluraye

Na mp3 duxych roznic nie powinno byc

Tzn napewno nie bedzie lepiej bo to niemozliwe bez wzgledu na cene

Sprobuj oppo. Sam posiadam razem z creek destiny i gra to przyzwoicie. W takiej samej cenie cd bedzie z zasady lepiej gralo ale wszystko ma swoje granice. CD za 20k nie zagra lepiej od tego za 3-4

oppo bd 1350

Rozwin:) Kazdy(prawie) CD gra inaczej. To prawda. Jest jednak roznica pomiedzy tym co czlowiek moze uslyszec, a tym co jest ponad nim. Kazdy cd ma inny "klimat" i na tym to polega. Przesluchiwalem wiele "hajendowych" modeli i przyznam ze kilka z nich zrobilo na mnie wrazenie. Tak samo jak kilka innych na przedziale cenowym do 5k. Sercem sie kieruj:> a nie cena.

Rozwin:) Kazdy(prawie) CD gra inaczej. To prawda. Jest jednak roznica pomiedzy tym co czlowiek moze uslyszec, a tym co jest ponad nim. Kazdy cd ma inny "klimat" i na tym to polega. Przesluchiwalem wiele "hajendowych" modeli i przyznam ze kilka z nich zrobilo na mnie wrazenie. Tak samo jak kilka innych na przedziale cenowym do 5k. Sercem sie kieruj:> a nie cena.

I teraz dobrze napisałeś:) Rozwinąłeś zbyt skrócona poprzednio myśl:) Teraz wiem, co miałeś na myśli. Pozdrawiam.

Mam bdp 150-obraz akceptowalny

Szybko startuje

Filmy z you tube odtwaza

I z zalet to by bylo tyle

No tak ale filmy z youtube to kompletnie mnie nie interesują, a sam odtwarzacz można podnieść do góry łapiąc jednym palcem od dołu u jednym od góry. Wykonanie to marniutki plastik. Nie chcę się tu wywyższać bo Azur 550A to może nie jest sprzęt najwyższych lotów ale za wspomniany odtwarzacz mógłby się na mnie "obrazić" :-) Szukam jednak czegoś z trochę wyższej półki.

Oppo nie znam kompletnie, nawet nie wiem gdzie mógłbym "pomacać" :-/ i na dodatek to chyba nie ta półka cenowa.

Przez dłuższy czas używałem Harmana BDP10 w stereo, gra bardzo przyjemnie i cena obecnie nie bedzie zatrważająca. Jako wadę podałbym długi czas wczytywania płyt (CD, DVD czy BR bez znaczenia)

o OPPO możesz sobie poczytać na forum. Ja mam 83SE i 103. Wersja SE jest pod względem dźwiękowym znacząco lepsza i myślę że lepsza niż Twój CA (w każdym razie dla mnie). Natomiast wersje bez SE mają gorszy tor audio. Tylko cena niestety wyższa niż planujesz. I uważaj na CINAVIE bo we wszystkich nowszych (np. 103 OPPO) już jest i nie odtworzysz kopii ani płyty BD ani DVD jeśli ma to zabezpiecznie.

Od wczoraj poczytałem o OPPO ale na czytaniu muszę narazie przygodę z tym sprzętem zakończyć. Jest to na dzień dzisiejszy pułap cenowy dla mnie nie osiągalny. Tak jak pisałem wcześniej w tym momencie muszę zrobić poprostu zamianę jak w temacie czyli do dyspozycji będzie około 1k zł. Chciałbym sprzęt nowy ale jeżeli znajdzie się ktoś kto dba o sprzęt tak jak ja, to używka też wchodzi w grę.

Panowie a Philips bd

Przecież to więcej jak przyzwoite urządzenie.

Mnie bardzo miło zaskoczył. Podobnie model starszy bd9600 , który można dzis kupić niemal za "czepiec gruszek"

na wyprzedażach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a gdzie tego philipsa bd 9700 kupić? Wszędzie są nowe modele i już nie tak ładne :)

9700 to jest nowość i niestety póki co jest problem z kupnem w Polsce... sam na niego poluję

9600 też nie był tani. przy cenie powyżej 2000zł bd 9700 i tak jest godny polecenia.

alee... zawsze można rozważyć bd 9600 tym bardziej że widziałem go za 1390zł.

9700 to jest nowość i niestety póki co jest problem z kupnem w Polsce... sam na niego poluję

to gratuluję to doskonały napęd. jako Cd tez nie wypada źle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.