Skocz do zawartości
IGNORED

JBL z dawnych lat, a może i nowszych

Croowab

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio odsłuchiwałem rotela rhb-10 + rhc-10 z kolumnami jbl xpl 160.

Te kolumny choć stare (1991) zagrały pięknie.

Tak sobie teraz siedzę i myślę, czy aby nie poszukać tych lub może z jeszcze wyższej półki jbl.

Oczywiście ti250 to najwyższa pólka, ale nie na moją kieszeń (jeszcze) i problem z kupnem.

Jakie modele tej firmy z dawnych jak i obecnych lat warto posłuchać (zainteresować się).

Słucham muzyki - nie sprzętu.

JBL TLX-45 kolumny warte uwagi.

Czy to jest coś co potrafi ładnie zagrać? Cena rewelacja. 500zl na allegro.

Jutro może uda mi się posłuchać jbl ti5000, ale cena wieksza o jedno zero.

Potrafi i to bardzo ładnie zagrać kwestia doboru odpowiedniego systemu.

Druga sprawa każdy ma inny słuch jednemu dane kolumny będą odpowiadać a innemu już nie, trzeba samemu szukać swojego dźwięku a nie polegać na samych opiniach.

Swego czasu posiadałem właśnie jbl tlx-45 były to moje pierwsze konkretne kolumny z których byłem bardzo zadowolony ale z biegiem czasu przyszedł czas na zmiany postanowiłem zmienić wzmacniacz wybór padł na Pioneera A-616, niestety jbl kompletnie się z nim nie zgrały niskie tony schodziły na nim tak nisko że nie szło słuchać muzyki.

W między czasie trafiła mi się okazja kupić kolumny Tannoy M3, po podłączeniu ich pod wzmacniacz Pioneera A-616 kolumny jbl zostały przygarnięte przez nowego właściciela.

Na dzień dzisiejszy słucham muzyki na monitorach Usher S-520 i wzmacniaczu Cyrus One i raczej ten zestaw zostanie już na bardzo długi czas.

Przypuszczam, ze to, ze sie te kolumny nie zgraly z tym wzmacniaczem to akurat wina kolumn a nie wzmacńiacza.

Ja raczej pytam o wysoką półkę kolumn produkowanych przez jbl.

Z tego co znalazłem o ńich w internecie to..

Krótko i na temat kolego tylko studio monitor 43 lub 44 seria. Dziś u siebie zapodałem 4412A na sprzęcie pożal się boże. Nie pojmiesz do puki nie posłuchasz ,a na marginesie kolumnami zajmuje się z pasji i dla jakiegoś małego plusu finansowego. Szkoda mi czasu na śmieci. Ceny od 2500zł

Serię Ti znam ,oczywiście 250 warta pieniążków ,ale u nas ceny to przegięcie 12000zł do chora cena. max to 7000zł.

Zastanowię sie czy pojechać posluchac tych ti5000.

Cena to niecale 5000zl.

Pońoć tylko troszke gorsze od 250.

A i żona powiedziała kategorycznie "nie" ;) sliczne one nie sa, rzecz gustu

Nie.

Mam do typa ok 100km.

Mojej zońie sie nie podoba.

Dla mńie intrygujące.

Zapewne stolarka na najwyższym poziomie, ale sam kształt.

zeby cena bylo powiedzmy kolo 4000 to bym pojechał.

No zobaczymy.

Sa jeszcze jakies modele tej firmy warte posluchańia?

A znasz te ti5000?

JBL to dwie strony tak jak Peugeot jest dla mas i rajdowców -czyli profesjonalistów.

Nie rozmawiamy tu o jbl z marketu,

lukag72, ty sprzedajesz b.udany model :) 4412.

widziałem też 4312D na giełdzie hifi

jakiś czas temu użytkownik maxphones na allegro wystawił ti250 za 6000-7000 - spektakularnie niska cena :)

należałoby znaleźć w archiwum - na poniższym linku można je zobaczyć:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dziś słuchałem 4412A ze wzmacniaczem tak słabym że szkoda pisać przy kablach z marketu, znów jestem w szoku.Panowie to inna filozofia tworzenia.Seria Studio monitor to jak Harbeth w najlepszym okresie to jak,BBC w pełnym wykopem, przy zachowaniu fenomenu średnicy.

O tych mowa:

Ukryta Zawartość

Jak tak to lipa nr 1: woofery nieoryginalne. Żeby zagrały będziesz musiał zdobyć woofery 2214.

Druga sprawa to średniaki 3". Pod kopułką mają piankę, która parcieje i wpada do szczeliny. Trzeba odesłać do fachmana na serwis z miejsca. Poza tym ponoć super kolumny, do dziś pluję sobie w brodę, że ich nie kupiłem 3 lata temu jak były w cacy stanie na allegro.

Ukryta Zawartość

Tak, ale szukam z tej serii oryginalow w dobrym stanie.

Als tez szukam opini na temat tej serii a tego jak ma lekarstwo.

Ti5000 sa za 950€ ale ciut za drogo.

Tak, ale szukam z tej serii oryginalow w dobrym stanie.

Als tez szukam opini na temat tej serii a tego jak ma lekarstwo.

Ti5000 sa za 950€ ale ciut za drogo.

A jakie Ty masz pomieszczenie? kolumny są naprawdę duże. Zobacz te Magnaty 1005 nie zawiedziesz się, i zona je zaakceptuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.