Skocz do zawartości
IGNORED

onkyo 616 , ustawienia

duzy213

Rekomendowane odpowiedzi

witam , koledzy zakupiłem takowy amplitunerek i muszę przyznać że przeraża mnie ogrom funkcji i ustawień ,zastanawiam się jak podłączyć BD i tuner sat?, czy sygnał przepuszczać przez amplityner i dalej do tv? czy od razu do tv a potem optykiem do aplitunerka?. druga sprawa ? czy po ,,autokalibracji,, coś poprawiać czy ufać bezgranicznie;-) kalibracji ? ,,na każdym głośniku mi obcieło mi po parę decybeli...,następne pytanko ? jak macie ustawienia na ,,kino i stereo,,? . Moje ,,kino,, oparte jest na LG lm 660 ,,42,, BD lg 660 , na monitorach i centralnym od tannoya niestety na razie bez suba , z góry dzięki za podpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/102241-onkyo-616-ustawienia/

Wszystko pusc do niego po HDMI a potem jednym do TV. Zaufak autokalibracji zrob ja dobrze według schematow pokazujacych sie na ekranie. Obejzyc kilka filmow. zobazc czy dzweik gra rowno z kazdgo kanalu tam gdzie siedzisz. Stereo słuchaj na trybie stereo. Nie przejmu jsie ze wtedy takze audyssey jest wlaczony

dzięki kolego, czytam testuję , w stereo mam ,,all ch stereo ,, jakoś to gra... , motam się w ,,kinie,, nie mogę się zdecydować , może koledzy coś zasugerują pomogą, trochę tego jest..., co do kabli ,właśnie... ,żeby obejrzeć film z pena muszę z korzystać z bd albo z tv i teraz mam pytanie co będzie lepsze ?? z bd po hdmi czy po optyku z tv , kabla optycznego nie mam więc nie mam porównania... z góry dzięki za pomoc.

Stereo słuchaj na 2 kanałach nie na 5 różnica jest znaczna. W kinei się nie motaj tylko zaufaj kalibracji. Kable. Zależny od głosnikow wez 2x2,5 na przód 2x1,5 na tył. Jesli pena korzystasz z BD to podlacz go po hdmi. Z pena i tak filmy nie maja dzwieku w HD brak roznicy czy podlaczycz optykiem czy HDMI. Chodzi bardziej o ograniczenie kabli.

• 3 tygodnie później...

A mi ostatnio poszedł z pena 17-to gigowy Constantin z angielską ścieżką w ponad 3Mb/ s , to już chyba HD co nie , więc zależy od tego jaką masz ścieżkę dźwiękową w filmie

Tzn , że ważne jest co czyta Twój odtwarzacz z pena po usb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.