Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy podział zakładek forum

audiostereo.pl

Stworzenie zakładki dla początkujących  

65 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podziałem zakładki Stereo na subfora: Low-end, Hi-fi, Hi-end, Inne?

• Tak, taki podział jest potrzebny
      45
    • Nie, niech zostanie jak jest
      20

Rekomendowane odpowiedzi

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Normalnie , jak drzewiej bywało : Miś , Płomyczek , Świerszczyk , Płomyk , Nasz Dziennik... Karuzela , Szpilki... Tak to się 'rozwija" ! ):

Nasz Dziennik jest ostatni. ;)

Widzę, ze zakładki Hi-End wyraźnie brakuje. Ja tam nie pisałem, ale lubiłem poczytać, a teraz już nie ma co.

Widzę, ze zakładki Hi-End wyraźnie brakuje. Ja tam nie pisałem, ale lubiłem poczytać, a teraz już nie ma co.

Toteż mówię ! :) Też tam nie pisałem , ale - lubiłem poczytać , "rze" tak powiem. A "Nasz Dziennik" - jest naprawdę - ostatni ! :) Ale za to - najśmieszniejszy :)
Gość rydz

(Konto usunięte)

Przecież wszystko zostało + ciekawsze tematy zabrane z zakładki stereo,w zakładce stereo nie będzie o czym czytać-pisać:)

Akurat nie do końca. W zakładce Muzyka jest wiele osób, których aktywność ogranicza się tylko i wyłącznie do tej zakładki. Chcesz ich wyrzucić z forum?

A kto ja jestem, żebym kogokolwiek z nie swojego forum wyrzucał?

Formuła "pisma audiofila i melomana" bardzo mi odpowiada.

Tylko czym innym jest miłość do muzyki a czym innym - zakładanie wątku negującego istnienie całego forum.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Jak ktoś się pogubił i słabo ogarnia o co mi chodzi, to górny pasek wyglądałby tak:

Stereo Hi-Fi Hi-End Akustyka Analog Lampa DIY Muzyka Kino Domowe Film Bocznica PC Audio Kluby

Propozycja parantulla jest dobra, glosuję na nią.

Opublikowano · Ukryte przez palton, 16 Kwietnia 2013 - trolling
Ukryte przez palton, 16 Kwietnia 2013 - trolling

zdegradowali elberotha z hajendu do stopnia hifi... :P

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Opublikowano · Ukryte przez palton, 16 Kwietnia 2013 - trolling
Ukryte przez palton, 16 Kwietnia 2013 - trolling

zdegradowali elberotha z hajendu do stopnia hifi... :P

Wczesnie bylo lepiej, teraz po zakladce HiFi beda sie walaly absurdalne watki. To juz wole "Wzmacniacz do 200zl"

?👈

• 2 tygodnie później...

Proponuję stworzyć nową zakładkę ZŁOMOWISKO i tam pchać wszystkie nowe tematy gdzie, na przykład za 200 złotych max, poszukiwacze sprzętu audio chcą stworzyć na początek swój system marzeń. Unikniemy wówczas sugestii, że handlarze złomem zakładają tematy po to aby wypchnąć go z piwnic i ze strychów. Tam też powinny znaleźć się wszelkie wątki dotyczące starych Altusów i im podobnych "paczek". Będzie to miejsce z sygnałem ostrzegawczym dla potencjalnych ofiar naszych milusińskich forumowych cwaniaków.

I nie chodzi mi o to aby obrażać osoby które nie stać na droższy sprzęt a jedynie piętnować tych którzy sugerują, że raptem za parę stów są w stanie zbudować kompletny i świetnie brzmiący zestaw stereo, z nisko schodzącym basem, wybrzmieniami i oczywiście obowiązkowo rewelacyjną przestrzenią.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Nigdy nie pomyślałbym, że można zrobić, za przeproszeniem, taki bajzel :)

Jak już tak jechać po bandzie, to brakuje mi zakładki Lemur, gdzie wpadałyby konstrukcje walcujące na miazgę stereo i hi-fi...

Rozumiem, że forum ma być postępowe i nowatorskie, nie za bardzo czuję tylko niechęć do czerpania z dobrych wzorców, przynajmniej nie dostrzegam progresu.

• 1 miesiąc później...
  • Użytkownicy+

Wspólnie rozważaliśmy różne opcje, min. Dawid proponował konkretne rozwiązanie:

Napisano 27.03.2013 - 15:48

Dobra Panowie, a co myślicie o rozwiązaniu: Low-end, Hi-fi, Hi-end.

Czyli Hi-end taki jak obecnie, Hi-fi zamiast obecnego Stereo (po oczyszczeniu z tematów "kolumny za 200zł") i Low-end właśnie z tanimi budżetówkami. Jakby nie było, to wszystkie trzy to Stereo, więc teoretycznie można zrobić jedną zakładkę Stereo i podzielić ją na trzy subfora, ale chyba lepsze jest utrzymanie trzech oddzielnych zakładek. Ewentualnie dzielić można za pomocą tagów.

Chyba czas wrócić do dyskusji...

Gość partick

(Konto usunięte)

a ja widziałbym to tak:

Hi-End w części dostępnej dla Klubowiczów - to chyba nie są jakieś kosmiczne pieniądze dla posiadaczy sprzętu Hi-End...

abonament na okres 1 miesiąca (10.00 zł)

abonament na okres 3 miesięcy (20.00 zł)

abonament na okres 6 miesięcy (35.00 zł)

abonament na okres 12 miesięcy + karta gratis (70.00 zł)

http://www.klub.audiostereo.pl/subskrypcja

Przepraszam a kto będzie decydował co jest low, co Hi-Fi a co Hi-End ? Ziutek, czy jego laska Krycha ??? ;P

A czemu nie latami ?

Wszak jest tutaj pokaźna grupa szczęśliwych posiadaczy różnego rodzaju białych kruków wystawek z całej europy ???

Czemu ich krzywdzicie ???

a może zakładki do 1979, 1980-1999 i 2000-2100 ???

;P

Opublikowano · Ukryte przez palton, 6 Czerwca 2013 - trolling
Ukryte przez palton, 6 Czerwca 2013 - trolling

Jak to kto?

Jaśnie Oświecony Specjalista Nirvanowy, Jego Wysokość Pierwszy Pozer Audiostereo, Nieustępliwy i Niepokonany Tropiciel Trolli Elberoth.

Opublikowano · Ukryte przez palton, 6 Czerwca 2013 - trolling
Ukryte przez palton, 6 Czerwca 2013 - trolling

Jaśnie Oświecony Specjalista Nirvanowy, Jego Wysokość Pierwszy Pozer Audiostereo, Nieustępliwy i Niepokonany Tropiciel Trolli Elberoth.

Kurde 10% życia stracone na przedstawianie się

;P

P.S. i jak to spamiętać ? A już jak to zmieścić na bilet wizytowy to nie spytam.... ;(

A może takie zakładki: walkie-talkie i mp3, entry-level po tacie, low-fi, hi-fi, stereo, hi-end za 50zł z allegro, hi-end za 100zł z allegro, ultra hi-end z wystawki od Niemca, ultra hi-end ze sklepu, zagra walec, kulturalne rozmowy na poziomie.

Jaja. Przestańcie się wygłupiać i zamiast ankietować o durnoty zróbcie chociażby normalne kategorie dla stereo. Bo teraz to nie wiadomo, czy Hi-Fi to tylko mono, czy co? Hi-end dawno już nie jest Stereo. Można podpatrzeć zagraniczne fora, robiliście to? Do jakich wniosków doszliście? Ciężko skopiować, nawet fragmentarycznie, obcą użyteczność?

Może to wynika z tego, że forum ma nie wymagać zbytniego moderowania i opieki. Czyli durne wątki, np. początkujących audiofilii o hi-end wartości 10zł będą w zakładce, dajmy na to, low-fi i tam ma spływać cały śmietnik, hi-fi to już klocki dostępne za całą wypłatę bardziej zorientowanego audiofila Kowalskiego, a w hi-endzie to już same tuzy forumowe będą siedzieć, elita, co czopki przyklejone na ścianę zmieniają im akustykę, jak słoń wstawiony do salonu. Bo to chyba w takiej formie ma żyć po części własnym życiem? Bez żadnych piaskownic, okresów przygotowawczych, by się obyć z byciem audiofilem dla nowych uczestników?

Nie chcę nikogo urazić ale odnosi się trochę wrażenie, jakby właściciele i ich pomoc /moderacja/ nie mieli pomysłu na to forum, na porządek i podniesienie jakości.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.