Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy podział zakładek forum

audiostereo.pl

Stworzenie zakładki dla początkujących  

65 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podziałem zakładki Stereo na subfora: Low-end, Hi-fi, Hi-end, Inne?

• Tak, taki podział jest potrzebny
      45
    • Nie, niech zostanie jak jest
      20

Rekomendowane odpowiedzi

E tam, zakładka high end w sumie nie była złym pomysłem ponieważ w założeniu zrzeszała ona ludzi posiadających sprzęt bardzo drogi, wręcz snobistyczny, czyli coś podobnego do kolekcjonerów drogich win, zegarków, obrazów itp czyli najważniejsza jest tam przede wszystkim bardzo wysoka cena i bardzo wąską grupa określonych ludzi, teraz dalej zakładka HI FI, analogicznie do obrazów, jak wiadomo obraz (albo wino) w rozsądnej cenie nie musi być gorszy a czasami może być i nawet lepszy od bardzo drogiego obrazu, no ale nie jest elitarny, snobistyczny itp.

Dalej mamy ludzi którzy chcą po prostu coś kupić najtańszym możliwym kosztem (z musu czy też tak po prostu lubią) , i dla nich dobra byłaby zakładka >Low end<. Max przedział cen dla tej zakładki możnaby tam ustalić w przybliżeniu do jakiejś określonej bardzo niskiej kwoty za komplet jak i za pojedynczy klocek.

EDIT:

No dobra przemyślałem to na spokojnie jeszcze raz , zakładka high end zrzesza ludzi szukających rozwiązań nistandartowych i bezkompromisowych, przynajmniej tak powinno być w ideale ;) .

Propozycja parantulli to dokładnie to co kilka osób i ja również proponowało w wątku "o czym..." Wydzieli się początkującym pole do popisu. A Hi-End bym zostawił. Podział idealny i każdy ma swój ogródek.

To ja się spytam dyskretnie w jakiej zakładce miał by się znaleźć pre mac'a kupiony za 700 z 25latkami na karku?

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

• Administratorzy

i funkcjonalność!dlaczego w nagłówku wątku nie można podczepić aktualnych linków,odnośników,galerii zdjęć-żeby nie przekopywać się przez dziesiątki stron.

Gdybym tylko mógł to zmienić... Pytanie do admina.

Ale o co chodzi? Jeśli chodzi o galerię z danego wątku to wystarczy kliknąć na ikonkę spinacza przy nazwie tematu, po lewej stronie.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Administratorzy

Dobra Panowie, a co myślicie o rozwiązaniu:

Low-end, Hi-fi, Hi-end.

Czyli Hi-end taki jak obecnie, Hi-fi zamiast obecnego Stereo (po oczyszczeniu z tematów "kolumny za 200zł") i Low-end właśnie z tanimi budżetówkami.

Jakby nie było, to wszystkie trzy to Stereo, więc teoretycznie można zrobić jedną zakładkę Stereo i podzielić ją na trzy subfora, ale chyba lepsze jest utrzymanie trzech oddzielnych zakładek. Ewentualnie dzielić można za pomocą tagów.

Do tego mail powitalny dla każdego nowego użytkownika z jasną informacją co jest czym + link do działu FAQ. Do tego konkretna rozbudowa FAQ, ale do tego potrzebujemy jakichś materiałów, które mają się tam znaleźć.

Dobra Panowie, a co myślicie o rozwiązaniu:

Low-end, Hi-fi, Hi-end.

Ja myślę, że Low-End po pierwsze nikomu nic nie mówi, no może z wyjątkiem starszych forumowiczów,

a po drugie jest cała masa wątków ogólnych, bez podziału na kategorie sprzętowe,

które nie wiadomo gdzie założyć, gdzie ich szukać, czy gdzie je upchnąć jak np.:

"Jak to połączyć?" albo "Kolumny podłogowe czy podstawkowe?" czy dajmy na to "Brak basu - pomocy"

to tylko te, które mi przyszły do głowy w ciągu pięciu sekund, a jest takich wątków pełno i nie wiadomo co z nimi zrobić,

dlatego ja osobiście proponuję, żeby nowe Stereo pełniło rolę zakładki bardziej ogólnej, a więc o mydle i powidle,

a przy okazji było miejscem wymiany myśli na temat "Co kupić za 200zł" czy zadawania pytań "Od czego zacząć?"

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Na bocznicy można dodać podpiętą zakładkę "Moderacja".

Każdy moderator mógłby się przedstawić np. jestem Józef, pracuję w branży audio, służę pomocą w temacie....

Zaś użytkownik uzyskałby odpowiedź na dręczące go problemy np. gdzie zamieścić wątek o pinezkach na ścianę - w akustyce, Hi -endzie, czy ...

Przykład pierwszy z brzegu, to może być istniejący już temat "Znaleziska na ebay i Allegro"

Przy podziale na Low-end Hi-Fi Hi-End ani nie wiadomo gdzie go przenieść, ani nie wiadomo gdzie go szukać,

bo nigdzie za bardzo nie pasuje, dlatego moim skromnym zdaniem musi istnieć zakładka Stereo,

dla tematów, które niekoniecznie są czy będą powiązane z jakąkolwiek kategorią cenową urządzeń.

Inny przykład, to niech będzie wątek "Akcesoria Bazodruta" no temat jak temat, tylko co on robi akurat w zakładce Hi-End?

Moim zdaniem miejsce dla takich tematów powinno być właśnie w zakładce Stereo, a nie w Hi-Fi czy tym bardziej Hi-End.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ja myślę, że Low-End po pierwsze nikomu nic nie mówi, no może z wyjątkiem starszych forumowiczów,

Low -end. Jak to? Przecież każdy albo ma albo chce mieć...hi-end.

• Administratorzy

Przykład pierwszy z brzegu istniejącego już tematu "Znaleziska na ebay i Allegro"

Ani nie wiadomo gdzie go przenieść, ani nie wiadomo gdzie go szukać przy podziale na Low-end Hi-Fi Hi-End

Fakt, jest to jakiś problem. Takie tematy chyba należałoby zachować w Hi-fi. Ta zakładka byłaby po prostu obecnym Stereo odsączonym z budżetówek.

Można jeszcze podpatrzeć na innych zagranicznych forach. Tam to w ogóle mają jeszcze podfora typu mobilne Hi-fi http://www.hifi-forum.de/

Low -end. Jak to? Przecież każdy albo ma albo chce mieć...hi-end.

No więc właśnie i siłą rzeczy, prędzej czy później, ci wszyscy lowendowcy przeniosą się do Hi-Fi,

bo do zakładki o nazwie Low-end nikt nie będzie zaglądał, ani po to żeby o coś zapytać, ani po to żeby coś tam napisać.

Można jeszcze podpatrzeć na innych zagranicznych forach. Tam to w ogóle mają jeszcze podfora typu mobilne Hi-fi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Każdy pomysł usprawnienia jest dobry o ile nie utrudnia.

Zrównoważenie "za dużo" i "za mało" w przejrzystej formie to klucz.

Ukryta Zawartość

Przywróćcie poprzedni porządek z podziałem na "stereo" i "hi-end"!!!

W tej drugiej zakładce kilku nowobogackich br...........ło się nad pseudo-audiofilskimi gadżetami za niewyobrażalną (dla przeciętnego Polaka) kasę, dzięki czemu nie mieli już tyle energii na wp...........ie się do wątków, w których ktoś poszukiwał sprzętu w normalnej cenie.

Przynajmniej rzadziej, jak ktoś pytał o (bardzo drogi jak na polskie warunki) zestaw za dwa tysiaki, otrzymywał "dobre rady" - poodkładaj jeszcze (kilka/kilkanaście lat), dołóż i kup "coś normalnego"...

Przywróćcie poprzedni porządek z podziałem na "stereo" i "hi-end"!!!

No to już zostało ustalone, że taki podział wróci, tylko cały czas pozostaje do rozwiązania problem,

co zrobić z tematami pod tytułem "Jaki sprzęt kupić do 400zł?" których codziennie przybywa w zakładce Stereo,

spychając w niebyt całą resztę potencjalnie ciekawszych i dużo bardziej wartościowych dla czytelnika wątków.

Low-end jest rozwiązaniem na krótką metę, bo to już dzisiaj można przewidzieć, że z czasem wszyscy stamtąd uciekną,

a swoje problemy i dylematy będą roztrząsać w Hi-Fi robiąc z niego to czym jest obecnie Stereo

• Administratorzy
Każdy pomysł usprawnienia jest dobry o ile nie utrudnia.

Zrównoważenie "za dużo" i "za mało" w przejrzystej formie to klucz.

Raczej nie jestem za tym, by u nas wprowadzać zylion zakładek z mobilnym Hi-fi itd. Po prostu podaję link jako przykład. Można poszperać jeszcze na innych zagranicznych serwisach, może nie ma potrzeby wymyślać koło na nowo.

Przynajmniej rzadziej, jak ktoś pytał o (bardzo drogi jak na polskie warunki) zestaw za dwa tysiaki, otrzymywał "dobre rady" - poodkładaj jeszcze (kilka/kilkanaście lat), dołóż i kup "coś normalnego"...

i trzeba to traktować z przymrożeniem oka. Satysfakcja i radość człowieka i tak nie idzie w parze z wydanymi pieniędzmi. Można się delektować grającym łokitoki jak i być wiecznym malkontentem stojąc nad systemem za dwa miliony. odwrócę nieco pytanie. czy człowiek , który non stop wymienia sprzęt, bezustannie poszukuje

będzie potrafił dojść do poziomu zadowolenia, a jeżeli tak to na jak długo. To jest zgubne a niekiedy nawet niebezpieczne. Lepiej mieć gorszy sprzęt ciesząc się życiem a niżeli najlepszy sprzęt pozostając wiecznie niespełnionym.

Raczej nie jestem za tym, by u nas wprowadzać zylion zakładek z mobilnym Hi-fi itd. Po prostu podaję link jako przykład.

uhhh. to mi ulżyło.

Getta nigdy nie były dobrym pomysłem. Ale już wyraźnie zaznaczone, naturalne różnice są znacznie lepszym rozwiązaniem - początkujący użytkownik czując pewien niedosyt coraz chętniej zacznie spoglądać w kierunku lepiej grających systemów.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Czy obecny silnik nie daje możliwości zrobienia Forum Stereo, z subforami: ogólne, low-end/początkujący, hi-fi, hi-end? To byłoby chyba optymalne - wszystko to stereo, tyklo różne poziomy, etc. Nie znam sie na programowaniu ale tak działa wiele for.

Powrót po dłuższej przerwie...

• Administratorzy

Daje, pisałem o tym kilka postów wcześniej. Tylko po wejściu w Stereo witałyby nowe subfora. Coś takiego próbowaliśmy kiedyś wdrożyć na bocznicy i się kompletnie nie przyjęło, ale tutaj może byłoby inaczej.

• Administratorzy

Wyglądałoby to podobnie do: http://www.audiostereo.pl/car-audio_k32.html

Gość partick

(Konto usunięte)

Z uwagi na napływ nowych użytkowników i masę tematów typu "kolumny za 200 zł" zakładka Stereo zostaje przemianowana na zakładkę dla nowych, początkujących użytkowników. Wcześniejszy Hi-End zostaje natomiast przerobiony na Hi-Fi i będzie pełnić rolę dawnego Stereo z czasów świetności. Prośba o zgłaszanie do moderatorów wątków, które są obecnie w Stereo, a które należałoby przenieść do Hi-Fi.

ja bym tylko zaproponował karencję dla nowych na zakładce Hi-Fi.

powiedzmy miesiąc zatwierdzanych wpisów - licząc od pierwszego zatwierdzonego.

Muszą być oddzielne zakładki Hi-Fi i High-End. Kryterium podziału powinna być cena systemu.

czyli najlepiej aby Hi-End był dostępny wyłącznie dla Klubowiczów.

• Administratorzy

Ok, na razie najsensowniejszym wydaje się podział na:

Stereo

|- Low-end

|- Hi-Fi

|- Hi-End

| -Inne (pozostałe).

Jakby nie było, to wszystko jest Stereo. Ostatnia zakładka rozwiązuje problem tematów nie kwalifikujących się do pozostałych.

Stworzyliśmy ankietę, zapraszamy do głosowania.

PS. Ewentualne nazwy zakładek można pozmieniać. Zamiast Low-end może być np. Start, piaskownica, albo jeszcze coś innego.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Wyglądałoby to podobnie do:

Ukryta Zawartość

Do mnie to przemawia. Klikam Stereo jako nowy user i nie mam problemu z odnalezieniem tej części forum. Dopiero potem decyduję między low-fi, hi-fi, hi-end, ogólne. Przypuszczam jednak, że zdania co do takiego rozwiązania będą podzielone, ale wydaje mi się to kompromisem. Administracja rozważy, można zrobić ankietę.

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.