Skocz do zawartości
IGNORED

Szybkie pytanie

moll

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a jamo 850, warte swojej ceny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobra ,masz rację przesadzam ,jak sam nie posłucham to nic nie wymyśle , a takie gdybanie co by było gdy by... do niczego nie prowadzi, dziękuję wszystkim za udział w dyskusji,dużo mi ona dała do myślenia, na tym kończe dzisaj bo ide spać ,pozdrawiam.

Moll >

Zobacz oferte paradigma. Uzywane Monitor 7 to naprawde swietne głosniki. Posiadaja zaskakujaca dynamike i daja czadu jak mało które w tym przedziale cenowym a przy tym nie zamulaja basu a i reszta pasma jest na wysokim poziomie.

Ja bym jeszcze dodał DALI 6006, da się je kupić taniej niż katalogowo. Moim zdaniem te głośniki idealnie nadają się do muzyki, której sluchasz, a jak zmienisz gust, to też Cię nie zawiodą. No i jedno jest pewne: duży bas, wcale niezły. Poza tym te Dali mają dużą efektywność, grają głośno. Paradigm monitor 7 też jak najbardziej, ale na moje ucho ze wskazaniem na Dali. ( obu głośników słuchałem i porównywałem ze 2 tyg. temu)

• 2 miesiące później...

Chciałem odświeżyć temat ,minęło trochę czasu od założenie go przeze mnie ,od tamtej pory wysłuchałem infinity alpha 30,paradigm monitor 7v2 ,oraz dla kontrastu kode 566, z tych wszystkich najbardziej podobały mi się paradigmy ,jednak znalazłem coś wydaje mi się godnego uwagi a mianowicie jamo 707i za około 2000zł 4letnie w stanie idealnym, czy ktoś zorientowany może mi powiedzieć czy ta cena jest przyzwoita?

Wykonane są świetnie, ale nawet siedem lat temu kiedy były produkowane ich dźwięk mi się nie podobał, był jakiś niespójny i nerwowo-poszarpany a na basie jednocześnie spowolniony. Grały trochę jak zestaw sub-sat.

Posluchaj takze KODA NT306F jak milujesz sie w kodzie ostatnio sluchalem , 2x16.5 cm woferki robia wrazenie prawie jak paradigm robia trzesienie ziemi ,naprawde fajne kolumny sam sie nad nimi troche zastanawialem i nadal to robie

apropo tych Jamo 707i to jak oceniasz konstrukcje 2 glosnikow skierowanych membranami do siebie w postaci podwojnego stozka zlaczonych ,ja osobiscie sluchalem Jamo D 590 ale tam jest tylko 1 glosnik basowy w srodku i powiem szczerze ze naprawde fajny byl dzwiek no ale cena tez ,nie wiem natomiast jak moze zagrac 707i bo tam jest o 1 glosnik wiecej w jakies dziwnej konstrukcji polaczone ....

Gość

(Konto usunięte)

misiowiec

Miałem kiedyś w domu D590 przez ponad miesiąc iiiiiiiiii jestem szczęśliwy że się ich pozbyłem.

One nie grają fajnie tylko efekciarsko , przy pierwszym "zderzeniu" też byłem zauroczony , ale po pewnym czasie zauważyłem że mają sub-bas , a jak w niektórych momentach usłyszałem zamiast średniego basu , buuuuuuuuuuu - taki lekki rezonans, miałem dość- wygląd mają super , ale tylko wygląd!

Kolumny o których była mowa wcześniej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , czy ktoś może wie po co zastosowano taki dziwny układ głośników w obudowie ,ja mogę tylko przypuszczać ze są odwrócone w fazie ,ale po co?

Ukryta Zawartość

akurat taki sub bas jak mowisz odpowiada moim spaczonym gustom ,mi np najbardzij na swiecie podoba sie sejsmiczny bass pradigma monitor i chetnie kupilbym monitor 9v3 jakby kosztowaly 2000zl :)

• 1 miesiąc później...

albo PARADIGM 7 tez z duzym basiorkiem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

chciałem odświeżyć temat, bo nie chciałem zakładać nowego wątku, poszukuje natomiast schematu zwrotnicy do tannoy m5 ,nigdzie tego nie znalazłem ,jeżeli ktoś mógłby mi pomóc to byłbym wdzięczny, może jakiś link albo coś w tym stylu się znajdzie.

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.