Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo Integra A-8450 & Harman Kardon PM650 Vxi

cichy757

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję dość obiektywnych opinii na temat obu wzmacniaczy. Obecnie jeszcze posiadam AX-900, ale już niedługo. Zabukowane mam coś o wiele fajniejszego, ale to dopiero we wrześniu. Szukam czegoś co nie wyrzucę przez okno w porównaniu z 900tką. Któryś z dwóch ma być podpięty pod moją Yamahę CDX-900 i Cantony Fonum 400 (75W sinus). Firmy Onkyo i HK są mi kompletnie nie znane dźwiękowo. Kocham Yamahę i tak już zostanie. Interesują mnie tylko stare klocki, więc po zapoznaniu się z krótkimi opisami padło na te dwa modele.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Poszukaj PM 665 VXi z pewnością nie ustępuje AX-900.

Moim zdaniem jest nawet lepszy.

Vxi to dodatkowe gniazda video. Oba wzmacniacze które wymieniłeś maja się nijak do AX-900, ale ja wybrał bym Onkyo.

Nie tylko. Wzmacniacze różnią się parametrami.

PM 665 jest wzmacniaczem o rok starszym (1986). Wersja Vxi ukazała się w 1987 roku.

24.jpg

21.jpg

Panowie dzięki wielkie, nie musicie mnie przekonywać do AX-900. Mam go i nawet słucham w tej chwili. Trochę zaczynam się gubić w tym co piszecie mowa była o PM-650 i A8450. Napiszcie coś opartego na przykładach tych 3 wzmacniaczy. Najmniej zależy mi na basie. Nie spodziewam się tu bóg wie czego, bo oba o które pytam nie kosztują nawet 300zł ! Onkyo trochę mi wyglądem przypomina AX. I może ktoś mi powie co to CONTRABASS ? Moim celem i tak jest AX-2000, ale nie wszystko na raz. Wieć ... luz ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

PM 655 Vxi to dobry wybór. Charakter dźwięku zbliżony do AX-900. 665 Vxi jest moim zdaniem lepszy od AX-900. 655 Vxi to jego mniejszy brat. Dźwięk jasny ale nie suchy. Świetny trzymany w ryzach bas. Dobra scena. Zejście. Wykop. Tak grał 665 Vxi. Co mogę do niego porównać z HK? Chyba tylko 6900 i 6950 R.

Cichy757- w/w Onkyo to już seria Integra. Stare modele mają świetną dynamikę, zwarty bas z mocną górą (tak go zapamiętałem). A ten Harman.... - zwykły niski model, nie ma się czym podniecać.

Nie znoszę dźwięku wzmacniaczy Onkyo Integra. 655 Vxi w tej cenie to moim zdaniem best buy. I żaden niski model tylko drugi od góry.

Haha... i wiecie jaki mam teraz dylemat ?! Intuicja mówi mi PM665, z drugiej strony lekko mnie ciągnie w stronę Onkyo. Panowie dodam może jeszcze czego słucham, (Jean Michael Jarre, Vangelis, Tangerine Dream, itp ... no i czasem Dire Straits) więc basu tu raczej jak na lekarstwo. Raczej górę tu bierze środek i wysokie krążące szeroko po całym pomieszczeniu.

Panowie zamykam dyskusję na kilka dni. Kupiłem PM655 Vxi, przyjedzie to porównam z AX-900 i napiszę o tym.

No to wracam do tematu ! PM655 tragedii nie ma jak na wzmacniacz za 300zł. Nie bardzo wiem do czego służy loudness ?! W porównaniu z AX-900 ma mocniejszy bass, na całe szczęście jest regulacja.Jeżeli ktoś używa w Harmanie loudnessu to chyba powinien zmienić kolumny. Przy tych samych ustawieniach, tym samym utworze musiałem skręcić o 1/4 bass w HK. Środek i wysokie nawet są na swoim miejscu. Gdybym miał wystawić jakąś ocenę za Harmana to spokojnie dałbym 4+. Ten plus za to, że nie trzeba uważać na potencjometr opisany Volume haha .... Jeżeli ktoś chciałby zajrzeć do środka Harmana to niech lepiej tego nie robi. Porównując Harmana z AX przez pierwszą godzinę wszystko grało gorzej.

• 2 lata później...
  • 5 miesięcy później...

PM 655 Vxi to dobry wybór. Charakter dźwięku zbliżony do AX-900. 665 Vxi jest moim zdaniem lepszy od AX-900. 655 Vxi to jego mniejszy brat. Dźwięk jasny ale nie suchy. Świetny trzymany w ryzach bas. Dobra scena. Zejście. Wykop. Tak grał 665 Vxi. Co mogę do niego porównać z HK? Chyba tylko 6900 i 6950 R.

Nie znoszę dźwięku wzmacniaczy Onkyo Integra. 655 Vxi w tej cenie to moim zdaniem best buy. I żaden niski model tylko drugi od góry.

Ją za to uwielbiam dźwięk integry...;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.