Skocz do zawartości
IGNORED

Czy produkty od tego sprzedawcy mają coś wspólnego z orginałem?

xsnailx

Rekomendowane odpowiedzi

widze ze chinczycy mają nową taktyke, sprzedają jako używane z licytacją:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pytanie na ile ma się to do rzeczywistości ;)

Ukryta Zawartość

Ba ! Nawet Furutech furutecha - jest identyczny. Rano skośni ciągną druta dla firmy ; po południu - dla siebie. Tak jest nie od dziś :)

Kiedyś z ciekawości wysłałem pytanie do jednego ze sprzedających (i co później się okazało, producenta) odnośnie oryginalności produktu otrzymałem odpowiedź

„Dear Michal, this is not real furutech cable. If you want genuine cables please do not buy from china sellers!"

Czasem wystarczy po prostu zapytać ;)

Ba ! Nawet Furutech furutecha - jest identyczny. Rano skośni ciągną druta dla firmy ; po południu - dla siebie. Tak jest nie od dziś :)

Chińczycy nie mają takie zaplecza naukowego jak furutech więc z tego że tłuką coś co z wyglądu go przypomina nie oznacza że są jego podwykonawcą. W kablach ważne są materiały a także formatowanie domen elektrycznych odpowiednimi sygnałami - nie sądzę żeby jakiś chińczyk to potrafił nawet jeśli kupi tego Furutecha rozłoży na czynniki pierwsze i skopiuje.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Ten Furutech FA 220 na podanej aukcji nie jest oryginalny.

Oryginał ma matową gumę.

Wtyki rodowane natomiast to nie jedna szpilka jak na w/w aukcji lecz zgrzane cienkie druty zebrane w wiązkę.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

formatowanie domen elektrycznych

Czy mógłbyś mi wyjaśnić co za twór stanowią owe domeny elektryczne i jak się je formatuje ?

bo jako żyję to nigdy o czymś podobnym nie słyszałem i w dodatku można je formatować.

To COŚ wydumał gostek w krawacie , tyrający u Furutecha. Wmówili gawiedzi głupoty a gawiedź słucha , rozdziawia paszczęki i buli jak za woły :) Cena - jedna "domena elektryczna" za pińcet. PS - sa tez maniacy , płacący niejakiemu "megakonstruktorowi" (tfu - na psa urok !) ciężki szmal za wytwory marki Pingpong. I cieszą się , jakby niejaki K. im w kieszeń nasikał. :)))

Ukryta Zawartość

No i co z tego wynika dla kabli miedzianych?

Ukryta Zawartość

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Wyświetl postUżytkownik StrussoManiak dnia 13.03.2013 - 14:23 napisał

formatowanie domen elektrycznych

Czy mógłbyś mi wyjaśnić co za twór stanowią owe domeny elektryczne i jak się je formatuje ?

bo jako żyję to nigdy o czymś podobnym nie słyszałem i w dodatku można je formatować.

Za wyd. Poradnik Inżyniera : Elektronika str.129 domeny ferroelektryczne występują w pewnej klasie materiałów dielektrycznych (czyli izolatorów) w szczególności w ceramice radiowej (pot. radioceramice) która w żaden rozsądny sposób nie może być użyta do przewodzenia prądu tak więc obecność owych domen elektrycznych i ich formatowanie w przewodnikach należy uznać za wytwór fantazji marketingowej nie mający żadnego fizycznego uzasadnienia, nośnikami prądu elektrycznego w metalach są bowiem elektrony które z natury nie formują żadnych domen wypełniając swobodnie całą objętość przewodnika.

No chyba że któryś z userów będzie chciał formatować elektrony (niewątpliwie znajdzie się kilku chętnych) - na wszelki wypadek życzę powodzenia w dalszej pracy naukowej.

Gość

(Konto usunięte)

. W kablach ważne są materiały a także formatowanie domen elektrycznych odpowiednimi sygnałami

Ludzie, przestańcie bredzić!

Jeśli nie macie o czymś pojęcia, to nie piszcie!

W którymś kościele Wam dzwonią, ale bladego pojęcia nie macie w którym...

Proponuję powrót do szkoły i przypomnienie sobie, co to są przewodniki, izolatory, domeny ferromagnetyczne (bo chyba komuś tutaj to pojęcie się myli), swobodne elektrony, itd...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.