Skocz do zawartości
IGNORED

Wciąż Zamęczani Tymi Samymi Pytaniami

Dave

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Jest mi naprawde źle z tym, że wklejam temat ktory denerwuje forumowiczów, jednak jest mi potrzebna opinia fachowców. Od jakiegos czasu zapatruje sie na kupno wzmacniacza i nie chce pzreoczyc czegokolwiek, jakiejkolwiek pozycji ktora w cenie do 1500pln moze konkurowac z moim juz upatrzonym narazie NAD C320BEE

Wczesniej porownywalem jego brzmienie z CAMBRIDGE AUDIO seria 300 i 500 oraz CREEK 4330.......ma to byc wzmacniacz do muzyki jazzowej jak i głównie progresywnego grania, Satriani, Vai, Morse, Petrucci, Di Meola a takze progresywnego Rocka...Porcupine tree, pink floyd, itd.......

Dziekuje za zainteresowanie

bede monotonny ;)

szukaj np Musicala fidelity E10/11 moze E100/101 za ponizej 1000 a za 1500 to powinno udac Ci sie upolowac Arcama Delte 290 :) Ponizej 1000pln tez Alpha 6+. Ale to wszystko uzywane a ty penie nowe chcesz

P.

Jak do jazzu to 4330 w sam raz się nadaje ( 4330mk2 z CA500, Marantzem PM-68 i jakimś H/K sprzed 2 lat sprawdzałem, na 4330 najlepiej brzmi, i to nieważne czy Adderley czy Namysłowski :) )

Ja wlasnie oddalem swoja Delte 290 na odsluchy do kolegi. Jakbyscie porownali MF, Creeka i CA do Delty? Wczesniej mialem NADa 320 i Arcam mi bardziej odpowiada. Czy np. oplaca sie zamienic Delte na 4330? Jakie jeszcze inne wzmacniacze wchodza w gre (do 2 tys., uzywane)?

krótką, acz treściwą charakterystykę dał osiek w wątku annywroc. Z wymienionych jak na moje ucho wszystkie są bardzo ciekawe, chociaż CA wydaje mi się odstawać od pozostałych. Różnice raczej w charakterze niż w klasie - Delta to wzmacniacz zdecydowanie najbardziej analityczny i chłodny wymaga uważnego doboru elektroniki - służą mu kolumny w stylu Dali 450. Bliższy charakterowi Delty jest Creek (od MF z całą pewnością), ale poza tym, że to znacznie nowsza konstrukcja nie wiem czy będziesz w stanie z niego wycisnąć więcej niż z Delty. Jak chcesz wyraźnej poprawy musisz szukać wśród droższych klocków.

Zegarmistrz, dziekuje za wskazowki. O analitycznosci delty nie mialem okazji sie w pelni przekonac bo gra z 63SE, ktory wg mnie nie jest zbyt analityczny i z Mission750 ktore sa nieco wycofane. Mimo wszystko bardzo lubie ten wzmacniaczm i rzeczywiscie np. od NADa pprezentuje wyzsza klase, nietety nie mialem okazji do bezposrednich porownan np z Creek-iem. Jesli moj kolega go nie wezmie to zastanowie sie nad innymi monitorami ( Dynaudio 52 ?) bo wzmacniaczowi nie mam nic do zarzucenia, po prostu mam okazje do pozbycia sie calego zestawu, a chcialbym sprobowac innego brzmienia (nie mowie ze obecne jest zle, tyle ze troche sie juz znudzilo).

Czy moglbys zaproponowac na co zwrocic uwage w klasie wyzszej od Delty? Dzieki i pozdrowienia dla Wroclawia od wroclawianina.

Jeżeli warunkiem spieniężenia sprzętu jest to, że sprzedaż wszystko na raz, a to co masz już Ci się znudziło to ok. Gdyby jednak iść metodą mniejszych kroków to zacząłbym od wymiany CD, a nie wzmacniacza. 63SE to bardzo fajny odtwarzacz, o ile trafi się dobry egzemplarz (ja trafiłem kiedys niefajny, a osiek do dziś na tym modelu jedzie i jest dobrze), ale jednak ma swoje ograniczenia. W sumie to właśnie dzięki cechom pozostałych klocków Delta gra przyjemnie, ale też cechy te chyba trochę ograniczają jej wybitne mozliwości stereofoniczne - jest jeszcze możliwość, że starość nie radość, ale w to wątpie bo sam mam jeszcze Alphę6+, która ma się świetnie. Według tego co napisałeś to jestem prawie pewien, że wymiana na Creeka nic wielkiego nie wniesie, a moze dodatkowo zaciemnić obraz. Co do wzmacniacza który może wypaść lepiej u Ciebie od Delty to mogą to być: Exposure 2010, CSA8 (tu mam pewne wątpliwosci) i CSA 28 i zapewne chwalony tu wielokrotnie Baltlab - tyle, że z tymi klockami to byłby już mezalians;)))

Dokładnie interesuje mnie tylko nowy sprzęt. Jakoś nie mam zaufania do kupna sprzętu używanego jeśli chodzi o audio. Te propozycje podane powyżej wydają sie przegrywać rywalizację z NAD'em C320BEE chyba jednak zdecyduje sie na ten wzmak, chyba ze sa jeszcze inne propozycje............

• Redaktorzy

Dave - jeśli interesuje Cie tylko nowy sprzęt to polecam lekturę recenzji Reloopa HA-200 Silver w ostatni "Magazynie hi-fi". Cena nowego wzmaka to 1140zł i można go posłuchać w Audiopunkcie

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Widzę, że słuchamy podobnej muzyki. Ja również mam słabość na punkcie dobrej gitary jak Satriani, Vai, czy Dream Theater. Osobiście używam Exposuera XX i B&W cdm 1NT, ale słucham często u kolegi na zestawie Creek 4430 i Avance 505. To co mogę powiedzieć o Creeku, to piękna przestrzeń, barwa i niestety brak mocy do prawdziwego grania. Wysokie tony jak dla mnie również nie na tym poziomie. Coby nie zameczyć się przy dłuższym słuchaniu rocka polecałbym trochę ciepełka już we wzmacniaczu. Przyda się też zwarty punktualny basik i barwny środek. Góra może być lekko wycofana. Kumpel kupił ostatnio jakiegoś używanego Luxmana z serii 5xx. Dla mnie bomba - nie spodziewałem się, że tak zagra. Creek i NAD przy nim wysiadły. Robiliśmy porównanie właśnie z Creekiem 4330 i różnica klasy na korzyść Luxmana to mało powiedziane. NAD 320, to miał być mój pierwszy amp, ale lepszy okazał się być Creek 4330, a później Exposure. W tej chwili do rockowego grania używam lampy. Troche mniej wysokich, ale mam niesamowicie zróżnicowany basik i środek no i ogólnie przyjemniej dla ucha.

Przepraszam jeśli namieszałem trochę, ale to przez wspomnianego Satrianiego, do którego mam słabość. Wymiata na wiośle jak nikt inny.

Pozdrawiam

No i sprzet sprzedany... Teraz sie dopiero zacznie :) Chodzi mi po glowie taki zestaw: Baltlab + Dynaudio 52 ( moze jakies ProAc )+ something (?) Z odtwarzaczami niestety nie mam osluchania. Niestety nie slyszalem tych klockow ale trudno znalezc negatywna opinie na ich temat... ciekaw tylko jak graja razem. Jak sie nie ma nic to ciezko powiedziec od czego zaczac. Najchetniej zmiescilbym sie w 6 tys... (moze byc uzywane byle nie antyczne). Zyczcie mi powodzenia i dobrych uszu!

---> Rekin

Fakt namieszałes troszke, jednak bardzo ci dziekuje za posta, sprawdze jak to gra wiesz to jest moj prawdziwy pierwszy wzmak wiec chce zeby bylo to jak najlepsze a nie za drogie (pewnie czeka mnie jeszcze kilka wymian spzretu ale narazie ma to grac). Do tego wzmaka mam zamiar kupic z kompletu NAD C541i lub C521i w zaleznosci od finansow. Ma to grac z kolumnami YAMAHA NS150 (tez pospieszylem sie z zakuperm zanim najpierw zorientowac sie nad reszta jednak cena mnie przekonala).

Co do Satrianiego to racja jest niesamowity jednak Steve-miazga. Nie wiem czy wiesz ze Vai byl uczniem Joe'go dlatego teraz te G3 z dobieranym gitarzysta. A tak na marginesie byles na G3 w warszawie? ja nie moglem nie bylo mnie w kraju ale zaluje strasznie.

pozdrowienia.

Dave

Dave w goraaacej wodzie jestes ;-)

Jak lubisz taka muzyke to ci mala elektownia jest potrzebna a nie pitu pitu ;-) Mysle ze najlepiej kupic cos co pozostanie na stale w Twoim torze i nie bedziesz malymi kroczkami co rok dwa lata tego zmienial.

Mam kumpla ktory ma wlasnie piecyk i zmienia czasami zrodla, czesto kolumny ale piecyk sluzy i sluzy.

Jesli chodzi o uzywany to w przypadku wzmaka bym sie najmniej tego bal ;-)

Ps Posluchaj prawie darmowej wersji ( koszt wysylki ) Aboxa w tej cenie warto.

>Dave

Nowy zestaw CA Azur 640 jest lepszy od nowego zestawu Nada zarówno niższego jak i wyższego . Pomagałem koledze "złożyć" pierwszy zestaw. Wybrał właśnie nowego, wyższego CA ale w końcowym efekcie tarfił się zestaw Primare 20 w promocji i dopiero on był zdecydowanie lepszy od Azura.

Kolega preferuje rocka i Azur był jedynym zestawem z serii budżetowych, który nie "gubił się" w gęstej fakturze.

Nowy zestw w ogłoszeniach, z fakturą ok. 3200 pln.

Pzdr.

Dziekuje za wszystkie Wasze odpowiedzi i propozycje...........wybor padl jednak na spzret NAD C320BEE i powiem szczerze jestem zadowolony.......teraz tylko do kompletu potzrebuje klocka NAD C541i lub C521i i bedzie dobrze.....chyba ze znacie jakies lepsze zrodla w tej cenie....

P.S. co powiecie na niedrogie interconecty jak np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

prosze o opinie i polecenie innego interconectu w cenie do 40pln za pare (2*2RCA)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarokar

(Konto usunięte)

na temat tych interconectów moge powiedzieć tyle nie zblizaj się do nich na kilometr to szajs jakich mało poza tym że na zdjęciu wyglądają jako tako nic więcej nie oferują mają tragiczną jakość wtyków o kablu nie będę się nawet wypowiadał kilka ńędznych żyłek w ekranie i tyle miałem z nimi do czynienia w pracy po kilku próbach włożenia i wyjęcia z gniazd dwa się po prostu rozleciały szkoda gadać to już lepiej póść do sklepu muzycznego i kupić kabel na metry solidnie ekranowany i kupić wtyki nakamichi polutować i przynajmniej będzie solidnie i zagra to jakoś jeszcze raz odradzam kupno tego badziewia

-->> jarokar

Czesc...(nie wiem jak sie na tym forum pisze privy) wiec moze skontaktuj sie ze mna na gg 4686266 lub icq 160879692.........interesuje mnie jaka jest dlugosc tego interconectu i jaka cena.........

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.