Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie o zestaw Pioneer SX-20 + KODA CV-65T

aldomoro666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zamierzam skompletować sobie taki zestaw:

amplituner

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kolumny

Ukryta Zawartość

Chcę to połączyć w Bi-wired i pytanie mam czy te kolumny to wytrzymają i czy takie połączenie ma sens.

Nie zamierzam rozkręcać głośności na maksimum ale spokojnie sobie posłuchać muzyki z kompa, odtwarzacza CD oraz głośniej do filmów.

Pokój ma 10m2 (3x3.5m).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj,

wybór amplitunera jest optymalny, natomiast kwestia kolumn zależy od wielu innych czynników. Podaj proszę jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie systemu oraz jaki budżet chciałbyś przeznaczyć na zakup zestawu amplituner i kolumny.

Czekam na szczegóły, które pozwolą mi przedstawić konkretne rozwiązania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Muzyka to głównie rock, metal, ale też coś z pop'u czyli różnie i zależnie od nastroju ;)

Brzmienie....zrównoważony bas i sopran. Przede wszystkim czysto. Obecnie mam wieżę SONY FH-B5CD z oryginalnymi kolumnami i drażni mnie już jej brzmienie i wygląd.

Kwestia amplitunera jest już załatwiona ponieważ biorę Pioneer'a bezpośrednio od dystrybutora (czyt. taniej).

Chodzi tu bardziej o kolumny. Dodam, że wygląd też ma jakieś tam znaczenie ;)

Te KODA co dałem linka to tak się zastanawiam nad nimi. Wzmacniacz ma 100W na kanał a kolumny max 80W i mam pewne obawy. Chociaż może i dadzą radę bo mam nietypowy chyba sposób ustawiania głośności. Wzmacniacz jest ustawiony tak na 40-45% a poziom dźwięku reguluję myszą na kompie.

Będę wdzięczny za rady co do tych kolumn i podłączenia ich do tego amplitunera a także za wskazówki co innych kolumn, także używanych.

Budżet na kolumny to do 600-700 zł.

Wiesz Aldomoro,

tu chodzi chyba tylko o twoją obawę, że kiedyś przypadkiem odkręcisz na maxa lub może ktoś ci odkręci... Zastanów się czy chcesz żyć z tą opcją 'pilnowania' zestawu :-)

czy sx20 ma diodę głośności ? Np wzmak A-20 jej nie ma, dla ciebie byłaby przydatna.

Pozdr.

O to się nie martwię. Sam raczej nie będę robił głośniej i nie dopuszczam do sprzętu nikogo, kto mógłby mi taką krzywdę wyrządzić.

SX-20 nie ma diody. Nie ma nawet podziałki, więc poziom głośności jest pokazywany na wyświetlaczu podczas ustawiania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.