Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Physic Tempo 6 vs dynaudio focus 160

tomek40

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

to kolumny o zupełnie innym charakterze brzmienia.Trudno jest opisać brzmienie obydwóch kolumn w oderwaniu od pozostałych komponentów systemu oraz pomieszczenia w jakim kolumny grają. Do każdej z powyższych kolumn należy zastosować inną konfigurację elektroniki.

Podaj proszę więcej szczegółów a najlepiej serdecznie zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

a jakie gatunki muzyczne, jakie brzmienie preferujesz. Opisz proszę jak wygląda pomieszczenie, gdzie można ustawić kolumny - ma to dosyć duże znaczenie przy AP

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

.Kolumny to odległość między nimi 2.2 metra i 40 cm od tylnej ściany.

Przy AP Tempo 6 40cm od tylnej ściany to trochę za mało. Jako minimum 70-80cm, optymalnie powyżej 100cm. Ważniejsza jednak w przypadku tych kolumn jest odległość od bocznych ścian i tutaj minimalna odległość to ~ 50cm, najlepiej powyżej 70-80cm. AP6 są wredne jeżeli chodzi o ustawność, ale potrafią się pięknie odwdzięczyć.... Podejrzewam, że Dynaudio ze względu na budowę są o wiele bardziej "przyjazne" jeżeli chodzi o ustawienie (podejrzewam, bo nie słuchałem u siebie).

"To co teraz, ha?"

Rozumiem a może ktoś ocenić przestrzeń gdzie by była lepsza,w focusach siedzi znakomity wysokotonowy ale tempo właśnie słynie ze znakomitej przestrzeni ciekaw jestem jak by wypadły w tym aspekcie.

Słuchałem Audiolaba 8200a z Audio Physic Tempo 6 właśnie w około 21 m2. Było naprawdę dobrze. Świetna niemęcząca góra, fajny basik. Przestrzeń była wręcz rewelacyjna. I nawet po cichu zestaw nieźle grał. Też mam Audiolaba i Audiolab rodził sobie dobrze z napędzaniem tych kolumn. I tylko ze względu na kasę ich nie kupiłem - a zagrały co nieco lepiej np. od S16Hz Ariesów, które teraz mam. Problemem może być jedynie ustawienie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.