Skocz do zawartości
IGNORED

Mc Intoshowe autoformery i nie tylko...

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

zdania sa podzielone - jedni je lubia inni nie

nie wiem czy ktos mial do czynienia z takimi wynalazkami

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bo z tego na ile wiem to mcintosh ma opatentowane to swoje rozwiazanie

wiec moze ktos sluchal DiY?

macie jakies zdanie na ten temat ?- piszcie

doswiadczenie z McIntoshowymi ?- piszcie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/101691-mc-intoshowe-autoformery-i-nie-tylko/
Gość jamówię

(Konto usunięte)

cos mi sie nie chce wierzyc ze nikt z kolegow nie mial do czynienia z tymi wynalazkami...

makintosze przeciez sa stosunkowo znane...

zadnych refleksji?

Zapytaj Magnepana on miał doświadczenia ze wszystkim-sorry:)Ad rem nie wiem co dokładnie Cię interesuje,miałem integrę Maka z i bez autoformerów każda grała inaczej dla mnie ta z autoformerami gorzej

Z perspektywy czasu to mogę tylko powiedzieć tyle, że ja wogóle nie przepadam za dźwiękiem 6900 (z autoformerami właśnie), ale to niestety znowu niewiele wnosi z Twojej perspektywy :-(

Moim zdaniem ten dźwięk był nienasycony, brakowało mu teksturowości, z bardzo ograniczoną głębią (a właściwie wszystko się działa prawie na w jednej linii). Co więcej bas był wyjątkowo dość chudy i poluzowany - tak to przynajmniej pamiętam (a było to 6 lat temu).

interesuje mnie przede wszytskim czy z autoformerami daja rade lepiej pokopanemu rozkladowi oporu...

Mam parkę praktycznie nowych monobloków MC501 podłączone do ML Prodigy, które mają ciężką impedancję i Mac rozprawia się z nimi bez najmniejszego problemu. Toż to na pomiarach wydaliło ponad 700W na kanał przy dowolnym obciążeniu. U mnie grają na skali do 50W i robią pieruńską rozpierduchę więc mają olbrzymi zapas.Te monobloczki zapuszczają się niebezpieczne rejony basu z świetną kontrolą. Porównywane z końcówką MBL i Vitusem zagrały po prostu lepiej. Gładko bez typowego tranzystorowego nalotu. Czaru dobrej lampy jednak bym się nie spodziewał. Ja używam do harców kinowych.

Urządzenia Maca często są łączone z trudnym do napędzenia Loganem więc o czymś to świadczy. Wszystko wystarczy spiąć wysokim Mitem i amerykańska szkoła gotowa. Jedynie źródło zalecam bardziej przejrzyste i szybsze niż wyroby McIntosha. Omijajcie MC275. Ogólnie Mac-i to bardzo przyjemne "zwierzątka" łatwo zgrywające się w wielu systemach.

Słabiaki i niskie modele omijać. Zaczynać minimum od końcówki MC452 i wyżej. Mac zna się na mocnych piecach. Preampy, kolumny i źródła lepiej dokupić z innych firm. Takie jest moje zdanie.

Preampy, kolumny i źródła lepiej dokupić z innych firm

nie dziwi mnie to... czesto powtarzana opinia

czuc a w zasadze slychac te cale autoformery? w porownaniu do innych "wykastrowanych" maczkow?

nie dziwi mnie to... czesto powtarzana opinia

czuc a w zasadze slychac te cale autoformery? w porownaniu do innych "wykastrowanych" maczkow?

Dla mnie gra to tak jak powinno i spełnia swoje zadanie. Mac słynie z tego rozwiązania i nie dał mi powodu aby sądzić, że autoformery są zbyteczne. Dobra podstawa dla fanów "normalnego" brzmienia z dodatkiem swojej gładkości i braku natarczywości. Świetna stereofonia i rozbudowana scena na boki. Do tyłu niestety gorzej. Basik referencyjny. Sięga głębin przy niezmąconej kontroli. Można zestawiać praktycznie z każdą kolumną. Fani umpa umpa, masażu stóp lejącym basiskiem, krwi z uszu i korektorów ustawionych w literę C będą zawiedzeni.

tez tak sadzillem ze makintosz raczej nie daje plamy i jak cos przez lata serwuje w swoich konstrukcjach to raczej sa ku temu odpowiednie przyczyny...

ale tak na marginesie

korektorów ustawionych w literę C

w '"C" ?

jak to jest?

myslalem ze milosnicy umpa umpa ustawiaja w "V". z kolei fanatycy umcyk umcyk w "U"

ale zeby w "C"?

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Mam parkę praktycznie nowych monobloków MC501 podłączone do ML Prodigy, które mają ciężką impedancję i Mac rozprawia się z nimi bez najmniejszego problemu.

Potwierdzam 501 są świetne Stefek pisał ,że 601 jeszcze lepsze, a trochę Maków przewalił.Natomiast co do integr Maka mam tylko złe, albo bardzo złe zdanie.6300 i 6500 uczciwie powinne kosztować 5kzł i wtedy byłby to deal a tak -lipa:)

Najtańsza z dobrych będzie MC 452. Nic poniżej nie tykaj.

Nada sobie odpuść. Electrocompaniet to inna szkoła brzmienia. Po pierwsze trudno znaleźć używkę po drugie trudno sprzedać. Z mac-iem tego problemu nie ma.

w skandynawii jest odwrotnie - EC znaja i kochaja doslownie wszyscy... ze zbyciem nie ma najmieszego problemu...

jest tego duzo i dlatego latwo kupic szczegolnie NEMO

na czym opierala by sie glowna roznica w brzmieniu?

MC 452 - powiadasz... trzeba sie rozejrzec

widze ze 452 ma te cale autoformery

Nada sobie odpuść. Electrocompaniet to inna szkoła brzmienia. Po pierwsze trudno znaleźć używkę po drugie trudno sprzedać

Mateuszek moje zdanie jest inne.Electrocompaniet NADA i NEMO to jedne z lepszych końcówek mocy i biją na głowę McIntosha.

To że jest ich tak mało na wtórnym rynku świadczy jedynie o tym że właściciele tych urządzeń pozbywają się ich tylko z

konieczności.

Mateuszek moje zdanie jest inne.Electrocompaniet NADA i NEMO to jedne z lepszych końcówek mocy i biją na głowę McIntosha

sluchales obu wyzej wymienionych koncowek?

Opublikowano · Ukryte przez palton, 15 Marca 2013 - nie na temat
Ukryte przez palton, 15 Marca 2013 - nie na temat

Panie Szymonie ale nie odniósł się pan do sprzedanego urządzenia Krella które po 3 tygodniach się popsuło !!!!!! Osobie której pan sprzedał powiedział że miało prawo się popsuć bo to sprzęt używany.Brawo.

Tylko czy popsuło się naprawdę czy było tylko przygotowane do sprzedaży ?

Taki guru i znawca sprzętu jak pan brylujący po AS ,powinien z honorem podejść do problemu i zwrócić kasę za drogi napęd.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Panie Szymonie ale nie odniósł się pan do sprzedanego urządzenia Krella które po 3 tygodniach się popsuło !!!!!! Osobie której pan sprzedał powiedział że miało prawo się popsuć bo to sprzęt używany.Brawo.

Tylko czy popsuło się naprawdę czy było tylko przygotowane do sprzedaży ?

Taki guru i znawca sprzętu jak pan brylujący po AS ,powinien z honorem podejść do problemu i zwrócić kasę za drogi napęd.

Chłopie to jest bardzo poważny zarzut jak nie masz dowodów to lepiej zamilcz,przeproś i się wycofaj.

Panie Szymonie ale nie odniósł się pan do sprzedanego urządzenia Krella które po 3 tygodniach się popsuło !!!!!!

co ma piernik do wiatraka?

czy w topiku jest cos o krellu?

nie

natomiast jest o autoformerach maka - jak masz cos czlowieku do szymona ? ok - od tego jest PW albo prokuratura

dotarlo?

...przepraszam...z czym?.... :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.