Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner z obsluga flac przez usb pod mission m35i

necrophiliac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, prosze o pomoc w znalezieniu odpowiedniego dla mnie amplitunera. Posiadam kolumienki mission m35i i chcialbym dokupic do nich ampa ktory je pociagnie. Chodzi mi o nowy sprzet z we/wy hdmi poniewaz ma to byc amp do kina domowego + sluchanie muzy w stereo. Najwazniejsze aby mial mozliwosc odtwarzania plikow flac przez usb. Koszt max 1200 zl czyli bieda ale cieniutko z kasa :/ Prosze o pomoc i podanie jakis konkretnych propozycji. Co do muzy glownie metal/hard rock. Pozdro

Onkyo TX-8050

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Może coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest flac ale nie wiem czy po usb, na pewno po sieci wg instrukcji jest

Ukryta Zawartość

A ja jednak bym kupił takiego Rotela:

Ukryta Zawartość

Rozkłada na łopatki dźwiękowo budżetówkę. Co więcej rozłożył na łopatki wzmak CA 540v2, co sam słyszałem.

Odtwarzanie flac zaś powierzył jak wyżej pisałem.

Ukryta Zawartość

Raczej bedzie ciezko, choc moge sie mylic. Nawet odtwarzacze Blu-ray po 1000zl nie maja mozliwosci odtwarzania Flac przez USB. Tylko WAV.

mylisz się kolego zwykły pioneer bdp-150 odtwarza flac bez problemu.kosztuje 430 pln.

mylisz się kolego zwykły pioneer bdp-150 odtwarza flac bez problemu.kosztuje 430 pln.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli ten pionek odtwarza bezposrednio tak ? i pociagnie te missiony m35i ?

Ukryta Zawartość

Rotel 1055 zacna maszyna z HDCD ale z falkami niema nic wspólnego - takie to rady dają na forum....

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Rotel 1055 zacna maszyna z HDCD ale z falkami niema nic wspólnego - takie to rady dają na forum....

Marek, czytaj uważnie. Przecież napisałem, że ja kupiłbym dobry amplituner a flaci powierzył jakiemuś niedrogiemu playerkowi podłączonemu optykiem.

To zupełnie inne rozwiązanie, ale dźwiękowo o wiele lepsze.

i pociagnie te missiony m35i ?

Missiony mają efektywność 92, więc nie będzie problemu, ale dźwięk w stereo będzie marny.

Ja mam stary amplituner kinowy Yamaha (model 620), do tego takie małe gówienko AsusO!, flac odtwarza z USB (pendrive, dysk), ma wyjście optyczne i całkiem nieźle to sobie wszystko razem daje rady. A dodatkowo ten Asus odtwarza praktycznie wszystkie inne formaty + filmy i zdjęcia.

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Raczej bedzie ciezko, choc moge sie mylic. Nawet odtwarzacze Blu-ray po 1000zl nie maja mozliwosci odtwarzania Flac przez USB. Tylko WAV.

Nowe Blu-ray Panasonic'a czytają FLAC po USB a kosztują mniej niż 1000zł... Owszem, to nie Hi-End...

tylko w takich klockach flac to kwiatek do korzucha .Mp3 128 kbs wystarczy

Sa DACki i takie tam. Sam sie zastanawiam nad zakupem jakiegos plus dysk zew. i podlaczenia tego do DCD-3000. Ale domyslam sie ze bedzie mnie szlak trafial jak bede musial odpalac TV zaby czegos posluchac.

?👈

rafal735r są jeszcze np.:

- Logitech Squeezebox Touch

- Coctail Audio

i inne gdzie nie musisz uruchamiać TV, rynek powoli się otwiera, do tego możesz sterować urządzeniem poprzez android czy ios.

Onkyo TX-8050

Zainteresował mnie lekko ten model, co możecie powiedzieć wartościowego o nim? Jak on się ma brzmieniowo do

Denon DRA 700

Yamaha RS 700

HK 3490

Czy jest wart zainteresowania?

Dobrze Ci radził smog, weź najlepsze AV w kwocie jaką dysponujesz (ten Rotel jest ok) bo to już jakaś baza jest i dowal do tego jakiś odtwarzacz. Jak masz jakiekolwiek dvd/blue, może lepiej od razu kupić jakiś tani dac z usb i odtwarzać z kompa te flac, a nie walczyć z penami, komfort obsługi na pewno wzrośnie?

Dobrze Ci radził smog, weź najlepsze AV w kwocie jaką dysponujesz (ten Rotel jest ok) bo to już jakaś baza jest i dowal do tego jakiś odtwarzacz. Jak masz jakiekolwiek dvd/blue, może lepiej od razu kupić jakiś tani dac z usb i odtwarzać z kompa te flac, a nie walczyć z penami, komfort obsługi na pewno wzrośnie?

wlasnie chodzi o to ze do kompa juz nie mam dostepu po przemeblowaniu i chcialbym odtwarzac muze z jakiegos urzadzenia ktore ciagnie malo pradu dlatego tez najlepiej byloby bezposrednio z ampa. Sprzet chce kupic nowy a nie uzywany bo juz raz kupilem to teraz ciezko go sprzedac.

Ukryta Zawartość

Dowiedz się tylko czy odtwarza flac z pendrive (powinien ale lepiej się upewnić) i masz nowy w cenie która Ci odpowiada. Może da się go gdzieś wypożyczyć czy przynajmniej przetestować w jakimś markecie.

Edit:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - strona 74

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wlasnie chodzi o to ze do kompa juz nie mam dostepu po przemeblowaniu i chcialbym odtwarzac muze z jakiegos urzadzenia ktore ciagnie malo pradu dlatego tez najlepiej byloby bezposrednio z ampa. Sprzet chce kupic nowy a nie uzywany bo juz raz kupilem to teraz ciezko go sprzedac.

Ciezko to jest sprzedac nowy, ktorego zdejmujesz z polki sklepowej i juz traci 40% na wartości.

?👈

Zainteresował mnie lekko ten model, co możecie powiedzieć wartościowego o nim? Jak on się ma brzmieniowo do

Denon DRA 700

Yamaha RS 700

HK 3490

Czy jest wart zainteresowania?

Podbiję gdyż i mnie interesuje zakup amplitunera stereo. Listę urządzeń rozszerzyłbym jeszcze o Sony STR-DA1500ES. Ktokolwiek słyszał? Jakieś opinie?

Słuchałem przez dłuższy czas HK 3490, ma chyba niezłego dac'a na pokładzie bo poprzez cyfrowe wejścia grał fajnie z canton i jbl. Podbite skraje pasma i duża moc. Możliwość rozłączenia końcówki mocy. Da się go wytargać używanego w dobrym stanie. Jednak na pewno warto posłuchać przed zakupem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.