Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Pmc fb1 czy ProAc studio 140kmII

Kriss.1973

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Witam mam obecnie kolumny ProAc studio 140 kmII kupiłem je nowe, znalazłem używane PMC FB1 czy zagrają lepiej niż moje obecne kolumny. Mam ampituner Marantz SR7005

Może napisz jeszcze jakie masz źródło i pomieszczenie. Możliwe, że te kolumny nie są najsłabszym ogniwem Twojego systemu. Ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się raczej nad zmianą amplitunera, ale to też kwestia Twoich preferencji (więcej muzyki czy filmów).

-----------------

• Moderatorzy

Ampituner mam Marantz sr7005

Podpiąłeś odtwarzacz CD/DVD przez S/PDIF i ampltuner oprócz amplifikacji robi też za DACa, tak? Ciężko mi będzie Ci pomóc, bo nie słyszałem nigdy tego marantza, ale ampltunery kina nie bez powodu cieszą się gorszą opinią niż zwykłe wzmacniacze stereo - jeżeli wykorzystujemy je do słuchania muzyki. Bardzo możliwe, że rozwój Twojego sytemu osiągniesz nie zmieniając kolumny, tylko właśnie wzmacniacz, albo dokupisz wyższej klasy odtwarzacz CD. Ja na Twoim miejscu na pewno nie odważył bym się zmieniać tych kolumn, na inne w ciemno.

-----------------

Ja także pomimo że nie słyszałem takiego zestawienia sprzętu jak Twoje to uważam , że raczej nie kolumny są jego najsłabszym ogniwem i to nie ich wymiana przyniesie największą poprawę brzmienia a raczej zamiana amplitunera na wzmacniacz stereo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.