Skocz do zawartości
IGNORED

MUSICAL FIDELITY ELEKTRA E10

adamus

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

chwale sobie ten wzmacniacz. wybralem go po odsluchu wraz ALR Jordan M2 ladne pare lat temu. Porownywalem go z Rotelem 931. Dzwiek przestrzenny, nieco ocieplony w srednicy, dynamiczny, ladny mocny bas. Wydajny pradowo stad moze polozyl Rotela na lopatki na odsluchach.

Najlepiej bedzie posluchac z Twoimi kolumnami.

misiekthebear ma rację. Mam E-10 7 lat jest to świetny wzmak, w teście zmiótł NAD-a w tej samej cenie oraz Alchemista. Wartością brzmienia dorównuje primare-A10, sprawdzałem. Brzmienie spójne, lekko ocieplone, ale szczegółowe, b. przyjazny dla słuchacza, dobra wydajnśc prądowa. Nie wiem jak brzmi M&S ?

aha- warto zrobić mały upgrade.

Przewody wew. niskiej jakości są prowadzone na całej szerokości najpierw do gniazda słuchawkowego, a potem nazad. Ja wywaliłem gniazdo słuch. przez co drogę kabli o ok. 70 % i zastosowałem kabel queda.

Opłaciło sie, ale słuchawek już nie posłucham :-)

...a według moich obserwacji to brzmieniowo Primara A10 to on wciągał nosem i to na różnych kolumnach. E10 (i E11) to bardzo dobre brzmiące żywo, ale nienatarczywie i co ważne uniwersalne wzmacniacze. Cena powinna być kole 800zł jeżeli w dobrym stanie - sporo egzemplarzy jest niestety dłubanych. Dodatkową atrakcją (subiektywnie:) jest stylizacja.

Super wzmacniacz. Jak w dobrym stanie - brać !

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Miałem możliwość słuchania E10. Bardzo przyjemne brzmienie pozbawione poważnych wad. Szybko, ale z kulturą, dźwięk bez agresji z dawką miękkości. Do 800zł warto!

Szkoda, że nie ma pilota.

Pzdr.

• 5 lat później...

Witam wszystkich. Jako zdecydowany przeciwnik obecnego brzmienia i dizajnu firmy Musical Fidelity absolutnie polecam modele E10 E11 A2 no i jak ktoś ma kasę i skąd kupić z drugiej ręki to polecam również A1000

Pozdrawiam

a jakie głośniki polecilibyście do e10?

zależy mi na przestrzeni, naturalności, szczegółowości.

pomieszczenie 20-25m. ale siedzę zawsze nie dalej niż 2,5m od głośników.

preferuję używane, do MAX 2kzł, ale raczej skłaniałbym się do rozsądnego minimum, a nie 1999zł

realnie chciałbym wydać w granicach 1kzł, no chyba że dołożenie paru stówek polepszy znacząco dźwięk.

Znajomy miał kiedyś E10 z Eposami ES11 - fajnie to grało. Podejrzewam, że wszystkie podstawkowce Eposa dobrze by się sprawdzały.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Dla zainteresowanych MF-ami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Elb też grałem na takim zestawieniu i wiem że 14stka Eposa też świetnie śmigała z MF E10.

Do tego CD Marantza i zostało kupowanie płyt. Dźwięk niemęczący ale z dużą ilością informacji bo przez Eposy sporo było słychać.

Co do MF A1000 to wymarzone zestawienie z Zollerami Imagination.

Dead Can Dance przykuło mnie na długi czas chociaż wydawało mi się że nie strawię dość mocno ofensywnego dźwięku Zollerów. A jednak dla mnie bomba!

Jakew, 18 Lut 2010, 08:13

>Krótka piłka. Która firma obecnie produkuje wzmacniacze o starym (E10, E11...) Musicalowym

>brzmieniu?

Coś by się pewnie zawsze znalazło. Pozostaje kluczowe pytanie o budżet.

mike1973, 18 Lut 2010, 16:23

>Elb też grałem na takim zestawieniu i wiem że 14stka Eposa też świetnie śmigała z MF E10.

To dla mnie zaskoczenie, bo akurat ES14 wymagały sporo prądu (ES11 i wszystkie kolejne były znacznie prostszym obciążeniem dla wzmacniacza). Dobrze to tylko świadczy o E10.

Elberoth

18 Lut 2010, 16:29 Jakew, 18 Lut 2010, 08:13

>Krótka piłka. Która firma obecnie produkuje wzmacniacze o starym (E10, E11...) Musicalowym

>brzmieniu?

Coś by się pewnie zawsze znalazło. Pozostaje kluczowe pytanie o budżet.

No coś słabo Elberoth! Raz że E10, E11 nie wymagały budżetu - być może sugerujesz że dziś uzyskanie tego brzmienia kosztuje krocie, chętnie posłuchamy o tym. Dwa - brak propozycji rozwiązań z Twej strony a niby masz je w zanadrzu??

Nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz. 1zł to również budżet.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.