Skocz do zawartości
IGNORED

jakie najlepiej kolumny w stereo do H/K avr365

szaraczek772

Rekomendowane odpowiedzi

mam salon 35 m2 i potrzebuje dobre kolumny do stereo do muzyki do amplitunera harman Kardon avr365 prosze o pomoc.dziekuje. posiadam teraz kolumny 5.1 magnata ale to niejest to,myslalem nad ROTH oli 50 lub indiana line które lepsze? la moze inne?...

Witaj,

podaj proszę trochę więcej informacji - jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, jaki chcesz przeznaczyć budżet na zakup kolumn.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

slucham muzy typu armin van buren,niewiedzialem ze to lipny amp , taki mi doradzono w audiofilu w szczecinie ,jestem malarzem na budowie wiec ,szczerze nieznam sie mocno na tym sprzecie,myslalem o budzecie ,to do 5000-6000 tys maxxx niewiem czy to malo ale tyle moge uzbierac,.

Witaj,

biorąc pod uwagę amplitunery wielokanałowe, AVR 365 to niezłe urządzenie, natomiast rzeczywiście jeśli słuchasz dużo muzyki, znacznie lepszym rozwiązaniem jest klasyczny dwukanałowy wzmacniacz.

Biorąc pod uwagę wielkość pomieszczenia oraz Twoje preferencje brzmieniowe, zdecydowanie sugeruję świetne kolumny Paradigm Studio 60 v.5. Looknij sobie na stronę producenta - http://paradigm.com/products/products-by-category/floorstanding/paradigm-reference/studio-series/studio-60. Cena detaliczna kolumn wynosi niecałe 7000 zł./para, jednak naprawdę warto dołożyć. Nawet jeśli w przyszłości dokupisz sobie dobry wzmacniacz stereofoniczny, kolumny spokojnie wystarczą.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Oli50 z Rotha nie jest już z tego co wiem produkowana. Z Indiana Line słuchałem Musa 505:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ktora grała fajnie basowo. Zobacz moze w szczecinie mozesz jej gdzieś posłuchać. Jest jeszcze wyższy model Diva, ale nie porównywałem go jak gra.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

slucham muzy typu armin van buren,niewiedzialem ze to lipny amp , taki mi doradzono w audiofilu w szczecinie ,jestem malarzem na budowie wiec ,szczerze nieznam sie mocno na tym sprzecie,myslalem o budzecie ,to do 5000-6000 tys maxxx niewiem czy to malo ale tyle moge uzbierac,.

Powiedziałeś w sklepie, że chcesz słuchać muzyki i doradzono Ci amplituner kina domowego?

Coś mi się nie chce wierzyć.

Jeśli nie masz zamiaru oglądać filmów to pozbądź się tego sprzętu i kup wzmacniacz stereo. Najlepiej używany. Za kasę z amplitunera będziesz miał fajny wzmacniacz. Kolumny polecam takie jak napisał Q21, a jeśli za drogie to weź pod uwagę tańszy model 11v7.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Powiedziałeś w sklepie, że chcesz słuchać muzyki i doradzono Ci amplituner kina domowego?

Coś mi się nie chce wierzyć.

Na tym polega handel , handlowiec podsuwa klientowi to z czym , przekonaniem ( " jego koncepcja " ) przyszedł i utwierdza go w przekonaniu .

Widać to też po wpisach branży , nie szuka się problemu i jego rozwiązania prawdziwego .

oj dzieje sie ,dzieki za zainteresowanie ,ajesli by faktycznie zmienic amp,ten co jest na dwu kanalowy to jaki i z jakimi glosnikami?najlepiej?....jej dzieki za pomoc.

oj dzieje sie ,dzieki za zainteresowanie ,ajesli by faktycznie zmienic amp,ten co jest na dwu kanalowy to jaki i z jakimi glosnikami?najlepiej?....jej dzieki za pomoc.

Jak ma być stereo a nie kino domowe to pieniądze zostały wyrzucone w błoto na tego AVR 365.

Do muzyki kupuje się tylko i wyłącznie wzmacniacze 2 kanałowe (ewentualnie amplituner stereo). Przy amplitunerach kinowych koszty idą w co innego, jakość dźwięku na drugim planie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.