Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz Marantz'a, jakie kolumny?

screwdriver

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, mam zamiar kupic sobie wzmacniacz i kolumny...napalilem sie na marantz'a, tylko jeszcze nie wiem jaki model. Co polecicie do pokoju 12 mkw.? Jakie kolumny (firma) do niego najlepiej beda pasowac? Z gory pozdrawiam, dzieki

https://www.audiostereo.pl/topic/10122-wzmacniacz-marantza-jakie-kolumny/

dobre opinie ma marantz 66 KIS a takze, choc juz chyba troszke gorsze 66 SE (oba maja jeszcze jakies oznaczenia z przodu ale ich nie pamietam) - poszukaj w wyszukiwarce, bo duzo o nich bylo.

a czemu tylko marantz? nazwa ladna czy kusza zlote nozki? :-)

pzdr

paulinka

Ja go testowałem, Voyt też, wzmak jest w stanie idealnym, ani jednej ryski, nie rozkręcany, grany w tym komisie od roku :-) Wiem, bo co tam wchodzę to ktoś go słucha :-) zresztą właściciel komisu wszystkim go poleca i rekomenduje, a to uczciwy człowiek i kitu nie wciska :-)

Testowałem, testowałem. Może z 8h słuchania by się nazbierało z tych testów :-)))

Wzmak jest w 100% sprawny, przy okazji sprawdziliśmy jego zabezpieczenia przeciwzwarciowe... działają bez zarzutu hihi. Sprawdzany na kilku różniastych kolumnach. Stan idealny, papiery, pilot, karton. Wzmak trochę już tam stoi, bo jego pierwotna cena była duużo wyższa.

paulinka-> te poznaczenia z przodu t PM :-)

Miałem dłuższy czas właśnie PM 66SE. Wyłożyłem za niego (nowy) jakieś pięc lat temu 1260 PLN. Kupa kasy ale takie były realia tamtych lat a w porownaniu do dzisiejszych możliwości rynek second-handów praktycznie nie istniał.

Wracając do tematu to 66SE był bardzo przyjemnym wzmakiem. Grał dość jasno i przejrzyście. Srednica bez wpadek i zachwytów po prostu przyzwoity poziom w tym segmencie. Bas nie sięgał głębi i nie rzucal mięsem ale w zamian bardzo "melodyjny" z ładną barwą i zróżnicowaniem. Dobra przestrzeń, lokalizacja źródeł bez rewelacji.

I najważniejsze. Góra delikatna i nie agresywna co jak na tani tranzystor jest jego największą zaletą zwłaszcza, że takowy zazwyczaj nie gra z kolumnami za kilka kzł. Reasumując - bez wpadek plus kilka mocnych stron. Pilot w komplecie ale tylko "Volume". Selektor źrodeł tylko palcyma:-))) Bardzo dobre wykonanie. Przyjemny wygląd. Amen.

Kumpel miał (ma?) 66KIS. Gra lepiej ale nie na tyle na ile w okresie jego produkcji wskazywała cena. Dzisiaj są sprzedawane za śmieszne kwoty. Eeech kurcze...dzisiejsza mlodzież studiujaca, niepracująca ma na prawdę lepiej. Tylko się cieszyć!

Pozdrawiam!

Croolick

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.