Skocz do zawartości
IGNORED

Music Player na MAC OS X

suVee

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni,

Zwracam się z pytaniem do użutkowników maców. Jakiej aplikacji używanie do odtwarzania plików muzycznych. Przetestowałem kilka i nadal nie mogę znaleść faworyta (oczywiście są lepsze aplikacje, aczkolwiek ze średnio ciekawą relacją ceny do osiągnięć). Walczę najczęściej z plikami flac i ape. Oczekuje od aplikacji możliwości sterowania konfiguracja urządzeń, upscalingu, odtwarzania wszystkiego co człowiek wymyślił i może ładnego dla oka layoutu. Na razie spodobała mi się Audirvana plus (niestety droga).

https://www.audiostereo.pl/topic/101104-music-player-na-mac-os-x/

pomyliłeś fora :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

pomyliłeś fora :)

Ukryta Zawartość

W moich oczach już zapunktowałeś!

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Z niedrogich o wyboru masz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i ... przedpłatę na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Z niedrogich o wyboru masz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i ... przedpłatę na

Ukryta Zawartość

Pure Music do mnie nie przemawia.... a Jriver, wydawoło mi się, że na Winde jest.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanowni,

Zwracam się z pytaniem do użutkowników maców. Jakiej aplikacji używanie do odtwarzania plików muzycznych. Przetestowałem kilka i nadal nie mogę znaleść faworyta (oczywiście są lepsze aplikacje, aczkolwiek ze średnio ciekawą relacją ceny do osiągnięć). Walczę najczęściej z plikami flac i ape. Oczekuje od aplikacji możliwości sterowania konfiguracja urządzeń, upscalingu, odtwarzania wszystkiego co człowiek wymyślił i może ładnego dla oka layoutu. Na razie spodobała mi się Audirvana plus (niestety droga).

Na macosx jest mpd. Jest również klient mpd.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Masz do wyboru, w kolejności wg mnie od najlepszego do najgorszego: Amarra Symphony, Audirvana Plus, Fidelia i BitPerfect.

Jak dobrze poszukasz w necie to Amarrę możesz sobie gdzieś zassać.

Pozdr.

Masz do wyboru, w kolejności wg mnie od najlepszego do najgorszego: Amarra Symphony, Audirvana Plus, Fidelia i BitPerfect.

Jak dobrze poszukasz w necie to Amarrę możesz sobie gdzieś zassać.

Pozdr.

Amarre moge miec za połowe ceny, przyzakupie wzmacniacza kod dostałem promocyjny. Ale wg mnie Audirvana ma 3 razy wiecej funkcji, możliwy upscaling i czyta wiekszość formatów.

Amarra ma jakiś dziwny dźwięk, naprawdę nie myślałem że znajdę różnice tego typu pomiędzy programami "audiofilskimi", tym bardziej na dacu za 1.5k, ale jednak różnica jest.

Z innych spraw to np audirvana ma wygodną obsługę klawiszami play/next/volume tzn ma tryb wyłączności, brakuje jej np sortowania listy odtwarzania (znacznie wygodniej jest jak w decibel gdzie klikając na belkę porządkujesz wg danego tagu), znowu nie działa wyłączenie trybu wyłączności dac (nie zawsze chcesz słuchać tylko muzyki, a czasem ją pauzujesz obejrzeć filmik na youtube).

Decibel ma prosty, pasujący do mac wygląd i obsługę, ale znacznie miej opcji i wtyczkę ir remote działającą dobrze tylko z pilotem.

• 1 miesiąc później...

Używam 2: Audirvana Plus i Amarra.

Najbardziej lubię Audirvanę. Sama przełącza się na Hiface nie przełączając reszty toru, odłącza zaśmiecacze, ma lepiej zorganizowaną i wygodniejszą playlistę (konieczną do hi-res), daje dźwięk mniej zaokrąglony, bardziej przecyzyjny. Lepsza lokalizacja źródeł i bardziej pozbierany bas (a z tym mam kłopot na Tempo 25 - za mały pokój). Z kolei czasami używam Amarrę z powodu dobrego korektora, zaokrąglenia dźwięku (gdy nagranie „kłuje”) i do słuchawek (nie chce mi się żonglować wyjściami). Jednak bas ma zdecydowanie słabiej kontrolowany. Mój system w obecnym pokoju balansuje pod tym względem na krawędzi i natychmiast słychać przesiadkę na Amarrę. Ale najbardziej słychać przełączenie z Amarry na Audirvanę: jakby ktoś pokój przewietrzył :) Bawiłem się też Pure Music, ale nie daje niczego, czego nie ma w tych dwóch.

Tor: Mac Pro early 2008>kabel USB Supra>Hiface Evo>XLR VdH The Second>DAC CEC DA53>XLR VdH The Second>pre AVM V2>RCA VdH The First Ultimate>Audionet AMPI>VdH Magnum Hybrid>Audio Physic Tempo 25, pokój 21 m2, zagracony.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Ja tam lubię naprzemiennie, Fidelię i Audirvanę Plus :). Fidelia ma dodatkowo genialnego crossfeda w domenie cyfrowej. Co dla użytkowników słuchawek może mieć znaczenie niebagatelne. Można też korzystać z playlist z Itunes, albo tworzyć własne. Dostępne też ma opcje sortowania wedle kolumn w playlistach. Co do Amarry I Pure Music, to jakoś mi nie spasowały. Ale co kto lubi....

Znacie może jakiś tani audiofilski odtwarzacz na OSX 10.5.8? Mam za darmo stareńkiego PowerBooka G4. Audirvana, Amarra, Fidelia nie chodzą. Z dostępnych tylko Pure Music, ale nie chcę płacić aż 129 dol zaraz po zakupie Audirvany. Jakieś 30 dolców mógłbym przeboleć. Ten maczek mógłby zostać moim „przenośnym” odtwarzaczem dla plików hi-res. I tak do niczego się już nie nadaje (poza internetem).

Klientem mpd a mpd to odtwarzacz i to nie tylko radia.

Klientem mpd a mpd to odtwarzacz i to nie tylko radia.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.