Skocz do zawartości
IGNORED

Quiet Winter Night: An Acoustic Jazz Project (24/192)

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

SZOK ! ! !

Przepiękna muzyka, przepięknie zrealizowana .... jestem pod dużym wrażeniem.

Piękne usypianki, piękna trąbka i fortepian ... polecam jak jasna cholera ! :)

Na płycie LPCM 2.0 (24/192) DTS HD MA 5.1 (24/192) flacki 192 i 96 , a nawet MP3 do telefonu. :)

Ostatnia sztuka tutaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

OPISY:

Ukryta Zawartość

PRÓBKI:

Ukryta Zawartość

RECENZJA 6moons.com

Ukryta Zawartość

Pewnie i gdzieś bliżej można to namierzyć, to skandynawski produkt.

POLECAM ! ! !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...
  • 8 miesięcy później...
Gość jamówię

(Konto usunięte)

To zależy co potrafi zrobić Twój daczek. Na opakowaniu płyty jest info że 2.0 wychodzi jako LPCM 24/192 jak Twój DAC zrobi down to już pretencje do daczka.

Daczek czyta 24/192 ale to nie zawsze oznacza sukces, BDP poprzez coax może nie wypuścić takiego próbkowania... dlatego pytam czy ktoś próbował.

Tak - ja tak gram. SPDIF daje sobie z tym radę (24/192/2.0) ale kluczem do sukcesu jest tutaj player, bo to on

może nałożyć "kaganiec" i zrobić z tego coś brzydkiego. Niestety, jest wiele modeli, także wychwalane OPPO,

które po aktualizacji straciło możliwość takiego transportowania.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

To nie łapię .... masz player, masz DAC - to co Ci brakuje aby sprawdzić ? Kabelka ? :)

- nie aktualizuj firmware.

Softu:)pytam przed zakupem bo jak mam kupić a potem słuchać 16/44 to sobie daruję.

Jasne ... ale masz już jakieś krążki BD ?

W MENU playera ustaw tak, aby player nie wypuszczał BITSTREAMu audio, ale dekodował wszystko sam do LPCM.

Wówczas z dowolnej ścieżki kodowanej dowolnym kodekiem otrzymasz stream czytany przez DAC-a, pamiętaj jedynie

o tym, że musi to być ścieżka stereofoniczna ( ew. ustaw downmix w playerku do 2.0 )

Może napisz jakie masz tytuły, to ustalimy czy są tam odpowiednio gęsto zapisane ścieżki.

Większość to 48kHz w 16,20,24 bitach, ale gdy wśród Twoich płyt znajdziemy cokolwiek co

jest zapisane 24/96, to da pojęcie o założonym na player kagańcu. Tylko tak można to ustalić.

EDIT.

Zajrzałem do manuala i dowiedziałem się, że ten player potrafi zdekodować jedynie DolbyTrueHD do LPCM,

a nie ma dekodera DTS HD MA, więc nie wypuścisz z niego LPCM zakodowanego tym kodekiem.

Trochę to zawęża pole manewru, ale oczywiście nie przekreśla samego playera i jego możliwości, bo

to mogłoby uprościć procedurę sprawdzenia, a tak duża część płyt testowych niestety odpadła ...

Napisz więc jakie masz tytuły na półce, a znajdziemy rozwiązanie aby przetestować tor. :)

BDP często wysyłają przez SPDIF tylko do 48 kHz, chociaż pokazują więcej, łatwo się zmylić. To jeszcze gorzej, transkodowanie.

Przez sieć można tu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Kolega chciałby nabyć BD, bo tylko z takiego nośnika może grać ten player gęste audio.

Playery wyświetlają dane ścieżki którą czytają, a to co z nią robią nie jest już tak oznajmiane,

dlatego trzeba eksperymentować - ma stary firmware, więc może mu puści więcej niż 48kHz

Gość jamówię

(Konto usunięte)

EDIT.

Zajrzałem do manuala i dowiedziałem się, że ten player potrafi zdekodować jedynie DolbyTrueHD do LPCM,

a nie ma dekodera DTS HD MA, więc nie wypuścisz z niego LPCM zakodowanego tym kodekiem.

Trochę to zawęża pole manewru, ale oczywiście nie przekreśla samego playera i jego możliwości, bo

to mogłoby uprościć procedurę sprawdzenia, a tak duża część płyt testowych niestety odpadła ...

Napisz więc jakie masz tytuły na półce, a znajdziemy rozwiązanie aby przetestować tor. :)

EDIT.

Dzięki za zaangażowanie, nie mam żadnego tytułu, ten miał być pierwszy, słucham muzy z serwera i cdp poprzez dac-a zachęcony opisem chciałem podpiąć BDP i spróbować no nic może coś....

• 2 tygodnie później...
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Dzięki uprzejmości BoDeX i jego zaangażowaniu dotarł do mnie omawiany w tym wątku staff, muzyka przepiękna, niestety mój BDP nie daje rady czytać max co zostało na tej płycie zawarte, muza leci przez coax, spróbuje jeszcze przez optyka ale to już w nowym roku.Jeszcze raz dziękuję BoDeXowi za pomoc, dużo ambarasu z tym było ale jednak dał radę i wielkie dzięki Mu za to.Tego typu zachowanie pozwala wierzyć,że to miejsce ma sens, tym bardziej,że czasem podarliśmy koty:) a mimo to potrafiłeś BoDexie być ponad to-SZACUN!

niestety mój BDP nie daje rady czytać max co zostało na tej płycie zawarte,

Przetwornik C/A audio - 192 kHz / 24 bity (niby)

Ukryta Zawartość

Musisz pogrzebać w setupie.

Ukryta Zawartość

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Pogrzebałem w całym audio menu i poprzez coax nie puszcza na gęsto.Kupię jeszcze jakiegoś optyka, może tu leży przyczyna, tylko dopadła mnie jakaś infekcja po nartach więc dopiero we wtorek.Ma ktoś jeszcze pomysł co z tym począć?:)

• 3 tygodnie później...

1 - uruchom player bez płyty

2 - podłącz player dodatkowym kablem composite ( 3 x RCA = żółty,biały,czerwony)

3 - zmień w menu preferowane wyjście video właśnie na composite.

4 - wyłącz player i wypnij z niego kabel HDMI, pozostawiając połączenie composite + SPDIF.

5 - uruchom ponownie oraz włącz DAC i ... ciesz się muzyką. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.