Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego murzyni nie garną się do rocka?

sterreydon

Rekomendowane odpowiedzi

Nie preferują TYLKO rapu. Jazz jest czarny. soul, blues. Murzyni wymyslili rocknrolla..a potem białasy zajęli się kopiowaniem

Do tego jeszcze SKA i Reggae...

W zasadzie większość fajnej muzyki wymyślili czarni:D

Jako pewnie jedyna przedstawicielka czarnych na tym forum muszę, po prostu muszę uświadomić wszystkim, że rock skończył się już w ubiegłym wieku, zatem po co mamy odgrzewać to czego odgrzać już się nie da. My czarni mamy swój rozum wbrew stwierdzeniom chociażby takiego Jamesa Watsona. O!

Ł.A. Woman

Rock się nie skończył. Wciąż ma się dobrze. Idąc tym tokiem myślenia, wszystko się skończyło dawno temu... Wystarczy posłuchać tego, co się gra, a nie pisać podobne nonsensy. ;)

Pomijając lekką tendencyjność, ogólnikowość tematu oraz kilka wyjątków, które potwierdzają regułę, odpowiedź jest podobnie i ogólnikowa i prosta: po prostu się do tego nie nadają. ;)

[

Rock się nie skończył. Wciąż ma się dobrze. Idąc tym tokiem myślenia, wszystko się skończyło dawno temu... Wystarczy posłuchać tego, co się gra, a nie pisać podobne nonsensy. ;)

A chętnie posłuchałabym jakichś ożywczych, niepowielających starych schematów przykładów rocka.

Czy możesz coś ciekawego zaproponować? Bo mam wrażenie, że wszystko co obecnie słyszę, ma jakieś swoje pierwowzory.

Ł.A. Woman

Pomijając lekką tendencyjność, ogólnikowość tematu oraz kilka wyjątków, które potwierdzają regułę, odpowiedź jest podobnie i ogólnikowa i prosta: po prostu się do tego nie nadają

Rock to prymitywny rodzaj muzyki i czarni muzycy zdali sobie z tego sprawę już dawno, zostawiając pole do popisu białaskom!

Parker's Mood

Rock to prymitywny rodzaj muzyki i czarni muzycy zdali sobie z tego sprawę już dawno, zostawiając pole do popisu białaskom!

Nie to biali im zabrali (po raz kolejny zresztą) a oni podnieśli poprzeczkę wyżej ;)

...a Hendrix była białą kobietą....Lynott pewnie też

Tak. Blondyną o niebieskich oczach;)

Jako pewnie jedyna przedstawicielka czarnych na tym forum muszę, po prostu muszę uświadomić wszystkim, że rock skończył się już w ubiegłym wieku, zatem po co mamy odgrzewać to czego odgrzać już się nie da. My czarni mamy swój rozum wbrew stwierdzeniom chociażby takiego Jamesa Watsona. O!

nieprawda , w ubiegłym wieku puszczono pierwszą płytę z rockiem i gra do dzisiaj . Kapela była czarna

[

A chętnie posłuchałabym jakichś ożywczych, niepowielających starych schematów przykładów rocka.

Czy możesz coś ciekawego zaproponować? Bo mam wrażenie, że wszystko co obecnie słyszę, ma jakieś swoje pierwowzory.

tylko cisza i burze nie mają

J. Hendrix i L. Kravitz... kolejne wyjątki potwierdzające regułę.

A reguła faktycznie jest taka, że w klasycznych kapelach rockowych trudno o Murzyna.

Wydaje mi się, że wynika to z jakiejś podbudowy kulturowej. Oni mają "swoją", bliższą sobie, muzykę i ją grają.

Nie można odmówić czarnoskórym muzykom wielkiego talentu i iskry Bożej - po prostu realizują się gdzie indziej.

np. Sigur Ros

Dość przereklamowana kapela. Momentami jest interesująco ale dla mnie w większej dawce jakoś to niestrawne. Szczególnie wk*** mnie głos wokalisty.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Bad Brains, Living Colour, Fishbone, 24 7 Spyz, Body Count, daj Boże zdrowie aby każdy białas miał taki feeling i power!

A gadanie, że czarni nie nadają się do rocka to mniej więcej coś takiego, że nie ma czarnych pływaków, kolarzy, hokeistów itd...zwykłe stereotypy.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Dość przereklamowana kapela. Momentami jest interesująco ale dla mnie w większej dawce jakoś to niestrawne. Szczególnie wk*** mnie głos wokalisty.

wszystko co niszowe i zdobywające z czasem rozgłos z miejsca staje się uważane za przereklamowane :) Jak dla mnie jeden z lepszych zespołów reprezentujących ogólnie pojętego alternatywnego rocka. A już granie smyczkiem na gitarze elektrycznej chyba nie miało wcześniej żadnego precedensu. bardzo ciekawy efekt. A głos.. cóż, można lubić, można nienawidzić.

Poza tym takie zespoły jak np. Radiohead trzymają wysoki poziom i są jak dla mnie w czołówce.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.