Skocz do zawartości
IGNORED

Po ile chodzi w Polsce Meridian 506.16 ?

kierpc

Rekomendowane odpowiedzi

Smigam do Polski w weekend i kumpel mnie meczy , zeby przywiesc mu odtwarzacz, ktory idzie na sprzedaz, ale boje sie, ze sie rozmysli i bede musial taszczyc zelastwo z powrotem.

Sa w tej chwili jakies aukcje na aledrogo, ale kup teraz. Co moze nie do konca oddaje wartosc rynkowa.

Jaka jest rzeczywista rynkowa wartosc, jesli przyszlo by to sprzedac w Polsce ?

BTW Czy 16 bitowa wersja jest upgrejdowalna do wersji 20 i dalej ?

https://www.audiostereo.pl/topic/101009-po-ile-chodzi-w-polsce-meridian-50616/

Smigam do Polski w weekend i kumpel mnie meczy , zeby przywiesc mu odtwarzacz, ktory idzie na sprzedaz, ale boje sie, ze sie rozmysli i bede musial taszczyc zelastwo z powrotem.

Sa w tej chwili jakies aukcje na aledrogo, ale kup teraz. Co moze nie do konca oddaje wartosc rynkowa.

Jaka jest rzeczywista rynkowa wartosc, jesli przyszlo by to sprzedac w Polsce ?

BTW Czy 16 bitowa wersja jest upgrejdowalna do wersji 20 i dalej ?

Sądzę, że w przedziale 1500 - 1800zł

dzieki, czyli podobnie jak na ebay w UK.

A jak z ta upgrejdowalnoscia - do tej pory zylem ze swiadomoscia, ze mozna tylko 506.20 na 24, ale w ktoryms z watkow

przeczytalem, ze mozna z 16 na 20.....

I to nawet jeden z autorytetow napisal, wiec zwatpilem.

506.16 miał chyba inny wyświetlacz, nie tylko inny DAC.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

506.16 miał chyba inny wyświetlacz, nie tylko inny DAC.

Obudowa, wyświetlacz, transport i trafa były takie same. Zamiana z 16 na 20 polegała na wymianie całej płyty z elektroniką, w tej chwili producent nie zapewnia tej modyfikacji.

Wiem, bo sam wymieniałem.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Obudowa, wyświetlacz, transport i trafa były takie same. Zamiana z 16 na 20 polegała na wymianie całej płyty z elektroniką, w tej chwili producent nie zapewnia tej modyfikacji.

Wiem, bo sam wymieniałem.

506.16 jako jedyny z całej serii 506 ma inny wyświetlacz(analogowy) oraz już nie osiągalny transport 4.19 z laserem chodzącym po łuku.

506.16 jako jedyny z całej serii 506 ma inny wyświetlacz(analogowy) oraz już nie osiągalny transport 4.19 z laserem chodzącym po łuku.

Ja pisałem o modelu 506, tak pisało na płycie czołowej i go modyfikowałem, dzięki Jasikowi. Masz rację wcześniej był jeszcze z transportem 4.19

Ten model miałem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Ten model miałem.

A więc sam widzisz, że wyświetlacz jest inny - na LEDach.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.