Skocz do zawartości
IGNORED

Współcześnie produkowane gramofony "niemanufakturowe".

sterreydon

Rekomendowane odpowiedzi

Tak od końca,poprę,sztama jest przecież,wino dobre acz cenowo nie rujnuje,"Chateau Teyssier",masz pod ręką..

Gramofon Pro-Ject,fakt brumi,silnik szumi,ale mają tak tylko złotousi.

Wybieram się do miasta Łódż,mam kilku znajomych,brata"bliżniaka" mogę odwiedzić!

Pozdrowienia dla Żony Iwony,niech uważa na tygrysy.")

Wróciła w całości - nic jej nie użarło...:)

A do tego gostka , wychwalającego Pana z Nysy - wpiszże sobie , lebiego, w niejakim YT hasełko : "Słodowy , strzelba". Gwarantuję - z większą precyzją wykonane. Wszystkim Państwu - polecam , bo uciecha po pachy !!! :)))

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />A do tego gostka , wychwalającego Pana z Nysy - wpiszże sobie , lebiego, w niejakim YT hasełko : "Słodowy , strzelba". Gwarantuję - z większą precyzją wykonane. Wszystkim Państwu - polecam , bo uciecha po pachy !!! :))) <br /> <br />0 <br />

Bezlitosna,litości dla nadkonstruktora z Nysy,nasz technik Słodowy wykonuje plintę pod lufę w 9,05 sek,

a Pan z Nysy walczy kilka lat by się przebić.:))

Opublikowano · Ukryte przez palton, 24 Lutego 2013 - Wpis obraźliwy i nie na temat.
Ukryte przez palton, 24 Lutego 2013 - Wpis obraźliwy i nie na temat.

Pre-audio kupiłem u niego już drugi gramofon i jestem zadowolony

A ile masz zamiar jeszcze zakupić? Podpisałeś umowę przedstawicielstwa, czy sam otwierasz "firmową" hurtownię? :-)

Bardzo udany wpis marketingowy, poziomem idiotyzmu prowokuje do zabierania głosu, dając możliwość autorowi wpisu na wypisywanie w kółko tych samych sloganów (bzdur).

Opublikowano · Ukryte przez palton, 24 Lutego 2013 - Wpis obraźliwy i nie na temat.

Wróciła w całości - nic jej nie użarło...:)

A do tego gostka , wychwalającego Pana z Nysy - wpiszże sobie , lebiego, w niejakim YT hasełko : "Słodowy , strzelba". Gwarantuję - z większą precyzją wykonane. Wszystkim Państwu - polecam , bo uciecha po pachy !!! :)))

Lebiegą i nieudacznikiem to ty gościu jesteś ,i zakładam że zawistnym ukraińcem , co w D był G widział pozdrawiam.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

zakładam że zawistnym ukraińcem

No i wylazła z koleżki prymitywna ksenofobia. To kogo jeszcze nie lubimy oprócz Ukraińców?

A teoretycznie zapytam, gdzie jest moderator?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

W celu także sprawdzenia wielości IP z Nysy. Coś ja wątpię w te Jabłonki. Za bardzo zalatuje wzmacniaczem.

Nie wiem, czy sie uda bo piszę z "ukraińskiego" , kradzionego rzecz jasna - telefonu. W Southampton- pogoda marna. Leje i piździ. Gramofonopodobne rupiecie , "marki" pre-audio sprzedają sie fatalnie. Niedawno wszyscyśmy czytali, że gros produkcji- wali jna eksport!!!;)). Oświadczam i informuje, że ni chuchu... A panu , który w tak prymitywny sposób usiłuje wcisnąć syfa przyzwoitym ludziom -współczuję... Za tydzień przepytam Pana, w jaki to sposób usiłujesz " obrazić" ludzi. To może byc ciekawe.... Jacek

A Panu StaremuM- po co moderator????:) takie typy same sie moderują... Pozdrawiam - Jacek

"Nie wiem, czy sie uda bo piszę z "ukraińskiego" , kradzionego rzecz jasna - telefonu. W Southampton- pogoda marna. Leje i piździ. Gramofonopodobne rupiecie , "marki" pre-audio sprzedają sie fatalnie. Niedawno wszyscyśmy czytali, że gros produkcji- wali jna eksport!!!;)). Oświadczam i informuje, że ni chuchu... A panu , który w tak prymitywny sposób usiłuje wcisnąć syfa przyzwoitym ludziom -współczuję... Za tydzień przepytam Pana, w jaki to sposób usiłujesz " obrazić" ludzi. To może byc ciekawe.... Jacek"

Witam, widzę, że u tego Pana znowu się pewna umiejętność nasiliła...

Telepatia - ogólnie pojęta możliwość komunikacji pomiędzy formami życia bez użycia żadnych znanych człowiekowi zmysłów. Nazwa pochodzi od

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tele (daleki) i patheia (uczucie). Podobnie jak w przypadku innych zjawisk

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) istnieją liczne relacje świadków twierdzących, że zetknęli się z tym zjawiskiem lub potrafią je wywoływać, ale mimo wielu studiów, zjawisko nigdy nie przeszło pozytywnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w warunkach uniemożliwiających dokonywanie oszustw. Istnieje wiele proponowanych teorii na temat mechanizmu działania tego zjawiska, jednak żadna nie została jak na razie jednoznacznie potwierdzona.

Osoby wierzące w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) uważają często, że efektami działania telepatii są m.in. świadomość zbiorowa i intuicyjna komunikacja zwierząt.

Swoją drogą ciekawe!! Kolejna osoba jak Pan Subarubaja jest mieszana z błotem, wiązana z reklamą itd. Jeszcze trochu i połowę społeczeństwa w naszym kraju będzie w to zamieszane. A my im wszystkim płacimy za to aby pisali tu o naszej działalności.... (po krótkiej refleksji wstałem od maszyny do pisania, aby zmienić tłoczenie i wybuchłem śmiechem) Bezlitosny aż telepatyczny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A Panu StaremuM- po co moderator????:) takie typy same sie moderują... Pozdrawiam - Jacek

Po co?

Poniżej twojej odpowiedzi masz kolejną.

Wątek o seryjnie produkowanych gramofonach stał się tematem o "wynalazku", którego nikt żywy jeszcze na żywo nie widział.

tak z czystej ciekawości - czy ktoś juz słuchał jakiegoś gramiaka Pre-Audio ???Jeżeli tak to z jakim sprzetem towarzyszącym i w jakim pomieszczeniu.Pytanie do tych co rzeczywiscie go słyszeli.

Nikt nie słyszał poza producentem... No i tymi co "kupili" i nagle "usłyszeli prawdziwy hi-end" więc czym prędzej zakładają nowe konto na audiostereo i robią szeptaną reklamę...

Rzeczywiście Ja słyszałem bo go kupiłem i jestem zadowolony, i jak zapraszam żeby posłuchać zanim coś powiecie to niema chętnych bo strach nie pozwala, bo co niemieckie, albo japońskie ewentualnie chińskie to super a Polskie to do bani

Sami znawcy od siedmiu boleści

Mało tego jak pisałem o panu z Krakowa i jego manufakturze i jego kamieniach nagrobkowych,jak wy to nazywacie nikt nie podioł tematu bo mu się udało i leszczom i nieudacznikom z forum szczęka na kolana opadła bo facet jest znany na całą europe

Co to znaczy "podioł"?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Ee tam,chciał napisać że zrobił... pod jodłą !

A może krytycy tej kryptoreklamy po prostu odpowiedzą na zaproszenie, wezmą dupę w troki i pojadą posłuchać tego trumiennego gramofonu.

Chyba że stać ich tylko na krytykę zza klawiatury.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A może krytycy tej kryptoreklamy po prostu odpowiedzą na zaproszenie

Czy wyjazd w celu posłuchania gramofonu w jakiś sposób uprawomocni zasrywanie wątku?

Nie mam nic do tego gramofonu, ani do drapaka peezeeta, ani do gramofonu ad-fontes. Mam zastrzeżenia do wstawiania takich wypowiedzi do zupełnie niepasujących do niego wątków.

Oczywiście w innych warunkach być może zrobiłbym te circa dwieście kilometrów w jedną stronę, ale na pewno nie w połowie lutego.

jezeli moge coś poradzić konstruktorowi z Pre-Audio to o kontakt z portalem High-Fidelity i oddanie do testów gramofonu.Pan Pacuła oceni.Co do wygladu tych garmiaków to dla mnie miazga,oczywiscie w pozytywnym tego słowa znaczeniu.W dzisiejszym swiecie,zalanym plastikową tandetą i gramofonami ważacymi po 3,2 kg czy w porywach do 8 kg taki wyrób budzi uznanie.Sam mam w domu szafkę Ostoi sprzed kilkunastu lat z półkami z czarnego granitu,równiez pod kolumnami mam takie i jakoś z trumnami mi sie to nie kojarzy.Ale z drugiej strony rozumiem krytyków gramofonów ważcych po 30 czy 40 kg - oni zazwyczaj trzymaja sprzet na kartonowych stolikach z ikei,które poskładałyby się jak domek z kart gdyby postawic na nich taki ciezki gramiak.Także Panie Konstruktorze z Pre-Audio po co sie pan tak stara?Wystarczy na plintę sklejka,jakieś ramie Regi i pewnie sprzedaz byłaby niezła.Całośc ważyłaby jakieś 4,5 kg i kazdy byłby zajarany.A tak na powaznie prosze skontaktować sie z Panem Pacułą - uciszy Pan zawistników.

jezeli moge coś poradzić konstruktorowi z Pre-Audio to o kontakt z portalem High-Fidelity i oddanie do testów gramofonu.Pan Pacuła oceni

To może nie być takie proste. Pan Pacuła zapewne będzie zainteresowany rzetelnymi wartościami kluczowych parametrów tego gramofonu, a tego nikt nie widział. Zapewne konstruktor/wykonawca nie jest w stanie pomierzyć S/N napędu, ani oporów ramienia, czy jego rezonansu. Otrzymując aktualnie dodany stek frazesów i sloganów technicznie-reklamowych dostanie czkawki. Na forum kilkakrotnie pytaliśmy o parametry tego gramofonu, niestety zagadnienie to pozostaje w sferze niezgłębionej tajemnicy wiary. Dla techników nie do przyjęcia. Sugestia o poddaniu gramofonu niezależnym testom przyniosła ten sam rezultat:-)

Ps.

Drogi Panie konstruktorze, rozpoczęcie nowej kampanii reklamowej od kreacji klienta, który przybył specjalnie aby zakupić dwie sztuki pańskiego wytworu i który po posłuchaniu w domu tych cudów myśli technicznej wpadł w taki zachwyt, że musiał się nim podzielić z nami w pierwszym lepszym wątku, wciąż świadczy o poziomie pańskiej inteligencji i wiedzy o marketingu.

Oczywiście pochwalam zapał, pomysły, wkład pracy w wykonanie samodzielnie tego gramofonu, jednak jeśli ma to być produkt rynkowy dopełnij człowieku wszystkich wymogów i zrób to profesjonalnie. Jeśli sam nie potrafisz, poszukaj profesjonalnego doradcy. Bez weryfikacji przez niezależne testy nie wejdziesz z tą amatorszczyzną na rynek.

Pozdrawiam W.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Powiem Wam, że z czasem jestem coraz większym przeciwnikiem słuchania u kogoś. To mi się zwyczajnie nie sprawdza. Staram się działać inaczej-czytam recenzje, opinie na forum, by wyłuskać ciekawy obiekt i próbuję to zweryfikować u siebie, na moim sprzęcie który znam. Natychmiast jestem w stanie ocenić czy sprzęt jest lepszy, gorszy, czy zwyczajnie inny i niekoniecznie trafia w mój gust. Ale czasem:

W zasadzie z Ad Fonciakiem był niezły numer. Podchodziłem do niego jak do jeża, pewnie pamiętacie. Z jednej strony bardzo mi się wizualnie podobał, z drugiej sporo rzeczy mi się nie podobało. Paru ludzi, których jednak znałem z forum, a kupili- chwalili, że gra! Wybrałem się więc z kolegą na odsłuch i potencjalny zakup.

No i słuchamy. Słuchamy, a chyba obaj lubimy podobnie- więc u obu konsternacja rośnie. Na szczęście z rozmowy z konstruktorem wynikło, że on tak lubi i zaczęło mi się wszystko układać w jedną całość. Twarde pomieszczenie, ostre kopułki Focali, detaliczna wkładka, werk... Ta, pomyślałem, że wiem jak to uspokoić i ku zdumieniu kolegi stwierdziłem- biorę :)

Kolega przez tydzień miał wyrzuty sumienia, że nie uratował mnie przed oczywistą wtopą. Przez tydzień, ponieważ tyle trwało zanim do mnie zajrzał by posłuchać i porównać z Denon dp 300f.

Na pewno nie szukam innego gramofonu, ale gdybym szukał i Pre-audio miałoby się stać obiektem zainteresowania to na pewno nie na podstawie strony www, zapewnień konstruktora, zaproszenia do posłuchania, czy zapewnień nowych użytkowników forum :)

Pan Pacuła oceni.

o, tak Pan Pacuła będzie odpowiednią osobą

jaki gramofon taki recenzent

audiokarma.org

Waluch, uważaj, Twój post to potencjalny numer jeden na czarnej liście moderacji w tym wątku, nie można pisać takich rzeczy. Możesz obrażać innych ludzi w stylu Lebiegą i nieudacznikiem to ty gościu jesteś ,i zakładam że zawistnym ukraińcem , co w D był G widział pozdrawiam, ale nie można powiedzieć złego słowa o jakże rzetelnych recenzjach w prasie audio, pamiętaj. Także uważaj co piszesz;)

Właśnie zauważyłem, że Studio HiFi z Katowic udostępnia nam poprzez uznany serwis alledrogo, gramofon rodzimej produkcji FONICA F-600 w cenie sugerowanej 8000zł z darmową dostawą!

Masz rację Tomku, na drugi raz będę ważyć słowa :]

audiokarma.org

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Waluch, uważaj, Twój post to potencjalny numer jeden na czarnej liście moderacji w tym wątku, nie można pisać takich rzeczy. Możesz obrażać innych ludzi w stylu Lebiegą i nieudacznikiem to ty gościu jesteś ,i zakładam że zawistnym ukraińcem , co w D był G widział pozdrawiam, ale nie można powiedzieć złego słowa o jakże rzetelnych recenzjach w prasie audio, pamiętaj. Także uważaj co piszesz;)

Święta prawda, to najlepszy sposób na przyciągniecie moderatora. ;)

Właśnie zauważyłem, że Studio HiFi z Katowic udostępnia nam poprzez uznany serwis alledrogo, gramofon rodzimej produkcji FONICA F-600 w cenie sugerowanej 8000zł z darmową dostawą!

Ja znalazłem za mniej niż 7000. Ale to nie czyni z niego wyrobu niemanufakturowego.

Użytkownicy

1250 postów

Napisano 15.02.2013 - 23:53

A może krytycy tej kryptoreklamy po prostu odpowiedzą na zaproszenie, wezmą dupę w troki i pojadą posłuchać tego trumiennego gramofonu.

Chyba że stać ich tylko na krytykę zza klawiatury

Nie - krytykę. Ot - zwykła ciekawość. A jeśli chodzi o "wzięcie dupy w troki" - może by tak pan z Nysy - wziął takowąż i wzorem innych - szczerze napisał , co w trawie(i jego wynalazku) - piszczy. W plusie i minusie. Na marginesie - do "Pana Z Nysy" - dlaczego nie bedzie Pan odważny i szczery ? Mam tu (Paryż) - mnóstwo znajomych , godnych zaufania ludzi , trudniących się między innymi handlem zacnymi gramofonami. Naprawdę - można zarobić nieźle , zwłaszcza teraz ! :) Proszę dać (pożyczyć , rzecz jasna) - przy potwierdzonym czeku do Pańskiej dyspozycji. Zobaczą , posłuchają , Pan im powie o co biega... Pan będzie "zarobiony" i oszczędzi nam - maluczkim - opowieści przeróżnych. To tyle. PS - Cymbałowi , którego "zwiska"(Niziurski copywright) - nawet nie mam chęci mu odpowiadać- wciąż współczuję. I nowych , wymarzonych sąsiadów życzę...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.