Skocz do zawartości
IGNORED

Słuszny czas na gry.

climax99

Rekomendowane odpowiedzi

Ja posiadam laptopa do gier,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kupiłem go 2mcznego w dobrej cenie, ok 3,5tys. 2 letnia gwar,

Posiada naprawdę mocna vga 8giga ramu 4rdzeniowy proc 2x500 hd 17cali fullhd

Gry chodzą płynnie praktycznie na maks detalach, w hd

Jedyny minus to waga i nie jest to mobilny sprzęt ale wynagradza wydajnością,

Kupiłem go bo chciałem czasem pograć a nie chce mieć pudła stojącego,

W tym założeniu sprawdza sie wysmienicie,

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

A ja czasem gram na lapie chociaż wogule mnie to nie kreci....

Ostatnio dostalem pod choinke nowa odslone UFO i musze przyznać ze nie wiem nad czym tam sie tak wszyscy zachwycaja.

OK grafika jest super (ale to chyba juz standard) natomiast cala rozrywka uproszczona w stosunku do Enemy Uknown bardzo. Niby to samo ale jednak dla idiotow robione... gdyby stare UFO miala taka grywalnosc nikt by dzis nawet o tym tytule nie wspominal.

Podobnie nowy DUKE NUKEM...

Dlatego w piwnicy mam oryginalnego Pentiuma 90 z OPTIMUSA i A 500 z 1Mb ram :)

Pierwszy Starcfaft miażdży dzisiejsze produkcje a grywalnosci w Lotusie na Amidze konsole moga pozazdroscic ;)

Grywalność gier to tak trochę ja eteryczność zestawu audio....

niby jest a każdy inaczej..........

Oczywiscie...

Ale po prostu ja juz nie czuje klimatu starych gier.

- po pierwsze sa ladne ale w wiekszosci puste...

- po drugie nie sa takim novum jak bylo to w czasach mojej mlodosci gdy symulowalo sie angine by zostac w domu i Atari a pozniej Amige katowac ;)

- po trzecie kazda gra teraz ma wbudowany tutorial dla kretynow, za byle pierdniecie jakies nagrody brawa itd...np nowe Diablo

Ehh szkoda

Ktoś może miał przyjemność pogrania w portal2 ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Ale po prostu ja juz nie czuje klimatu starych gier.

Robert, bo myślę, że jak widać tu w wątku wiele z tych starych gier łączy się dla nas z nostalgią i wspomnieniem minionych lat, początków komputerów domowych etc. Ja zarywałem noce nad Dune na PC... pytanie, czy dziś potrafiłbym zarwać noc nad grą? Myślę, że nie... a na pewno nie z taką radością jak robiłem to jako nastolatek.

- po drugie nie sa takim novum jak bylo to w czasach mojej mlodosci gdy symulowalo sie angine by zostac w domu i Atari a pozniej Amige katowac ;)

Może to prawda, z tym novum....? Ale efekt novum miałem z zestawem move na ps3 - no nikt mi nie powie, że to nie jest bajer. A myślę, że doczekam konsol z kombinezonami i pełnią doznań... :) kiedyś.

- po trzecie kazda gra teraz ma wbudowany tutorial dla kretynow, za byle pierdniecie jakies nagrody brawa itd...np nowe Diablo

Nie znam diablo nowego. W ogóle moja wiedza o nowych współczesnych grach ogranicza się do 2-3 tytułów. Ale... Skyrim bez tutoriala jest po prostu niemożliwy. Jest tam taki ogrom opcji, takie kombinacje, wątki, przedmioty, że w pojedynkę nie odkryjesz nawet 30% świata i możliwości w grze. W ogóle nie ogarniam jak można coś takiego zaprogramować, by to chodziło, liczyło, uwzględniało wsszystkie parametry, kombinacje, rozwiązania...

Powrót po dłuższej przerwie...

Nie no Skyrim jest niezly...pobawilem sie chwile ale brak czasu nie pozwala mi by przysiasc na dluzej a tak na wyrywki to sie nie da...

Wszystko fajnie ale kiedys po prostu magia bardziej dzialala...

Było się młodszym inaczej się odbierałoi osiągnięcia tamtych czasów, , technologie były ograniczone ale pomysły odwrotnie, generalnie też nie ma się czasu na granie , gry są teraz efekciarskie i głupie mało która potrafi zmusić i ruszyć twój mózg do myślenia, no cóż ja bym to skwitował jakie czasy takie gry i nowa generacja młodzieży

Generalnie obecne gry potrafią omamić młode głowy, zakrzywić odbiór rzeczywistości i zrobić pustaka w głowie zabrać kreatywne myślenie, wiecej siedzą młodzi przed kompami mniej sportu podworkowej kopaniny w piłe, jakieś takie emo obiboki rosną :)

Focal + Naim

Nie no Skyrim jest niezly...pobawilem sie chwile ale brak czasu nie pozwala mi by przysiasc na dluzej a tak na wyrywki to sie nie da...

Wszystko fajnie ale kiedys po prostu magia bardziej dzialala...

Dokładnie.

Ja zresztą jestem za każdym razem rozdarty: bo kilka dni temu znowu sięgnąłem po 1,5 mies. przerwy po Skyrim z poczuciem winy i wiedząc, że nie będę miał czasu na inne rozrywki (sport, książka, muzyka, etc.)... A i tak jestem w komfort. sytuacji bo na razie nie mam dzieci... więc korzystam :) Ale nie wiem, czy nie poszukam czegoś małego, na chwilę... Coś jak Wormsy (tylko czy jest to dostępne na ps3?).

Magia była, bo jako dzieci inaczej się bawiliśmy. Teraz, jako dorośli oczekujemy realizmu, rozbudowanych gier, a to kosztuje czas, którego nie mamy... I tak w kółko.

Generalnie obecne gry potrafią omamić , zakrzywić odbiór rzeczywistości i zrobić pustaka w głowie zamiast kreatywności, wiecej siedzą młodzi przed kompami mniej sportu podworkowej kopaniny w piłe, jakieś takie emo obiboki rosną :)

I szczerze mówiąc widzę to jako olbrzymie wyzwanie dla rodziców w obecnych czasach. Jak nie pozwolić dziecku wsiąknąć w gry, ograniczyć swój świat do wirtualnego, zainteresować sportem, nauką, innymi hobby i nie zostać przy tym znienawidzonym przez dziecko ;) ?? Chyba i dzieciom i rodzicom jest z tym postępem trudniej niż kiedyś.

Powrót po dłuższej przerwie...

No ja uwazam ze gry tylko oglupiaja bo wciagac to wciagaja mniej ;)

Stare gry na 8bit potrafily mnie i brata przykuc do monitora na kilka dni a miescily sie w 48kb pamieci....

Niech ktos sobie RIVER RAID czy BOULDER DASH przypomni....

Czy wyroslem na glupka :) ?

Teraz po prostu najwazniejsza jest otoczka bo to sie sprzedaje a wtedy bylo odwrotnie. Otoczka byla beznadziejna ale za to jaki pomysl !

Jesli chodzi o oglupianie młodzieży to warto wlaczyc MTV na 15 min.., tam dopiero jest sieczka i orka z mozgu. Przy tym najglupsze wspolczesne gry sa ostoja kreatywnosci i dobrego smaku....

mikson

cóż można powiedzieć o portalu?

Valve - chcesz więcej rekomendacji? Pozycja musowa część pierwsza jak i druga

poza tym Half life cała seria majstersztyk

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Pewnie, że nie! :-)

Ale teraz już wiadomo skąd u Ciebie zamiłowanie do teorii spiskowych i oderwanie od rzeczywistości w wątku o katastrofie smoleńskiej. :)))

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

No ja uwazam ze gry tylko oglupiaja bo wciagac to wciagaja mniej ;)

Stare gry na 8bit potrafily mnie i brata przykuc do monitora na kilka dni a miescily sie w 48kb pamieci....

Niech ktos sobie RIVER RAID czy BOULDER DASH przypomni....

Teraz po prostu najwazniejsza jest otoczka bo to sie sprzedaje a wtedy bylo odwrotnie. Otoczka byla beznadziejna ale za to jaki pomysl !

Jesli chodzi o oglupianie młodzieży to warto wlaczyc MTV na 15 min.., tam dopiero jest sieczka i orka z mozgu. Przy tym najglupsze wspolczesne gry sa ostoja kreatywnosci i dobrego smaku....

ale nie były tak brutalne i wizualnie rzeczywiste, to jednak bardziej przybliża i zaciera granicę fikcja rzeczywistość

mikson

cóż można powiedzieć o portalu?

Valve - chcesz więcej rekomendacji? Pozycja musowa część pierwsza jak i druga

poza tym Half life cała seria majstersztyk

przeoczyłem HL2 troszkę ostatnio pograłem kolega dał mi darmowy klucz:)

muszę portala w wolnym czasie obadać, logiczna sf to może być ciekawa pozycja

Focal + Naim

odnośnie skyrim - z tego co czytałem to swiat jaki zapowiadają w nowym wiedzminie ma być sporo większy od tego w skyrim i do tego wszystko ma jakoś nieźle funkcjonować - zobaczymy jak będzie w rzeczywistości

Pewnie, że nie! :-)

Ale teraz już wiadomo skąd u Ciebie zamiłowanie do teorii spiskowych i oderwanie od rzeczywistości w wątku o katastrofie smoleńskiej. :)))

Boulder Dash akurat uczy logiki i przewidywania... :P

Boulder Dash akurat uczy logiki i przewidywania... :P

Myślałem raczej o River Raid...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ja mialem 65XE...130XE to byl w 89r wypas !

I te kasety...i wgrywanie na bezdechu...by load error nie wyskoczyl ...

Grales moze w The Last Starfighter albo Road Race? Jak to mozliwe ze miescilo sie to w 48kb....?

A ile czasu mozna bylo zmarnowac...

Ja miałem go już w 86r., to był wtedy szał...Jak pan od kółka komputerowego(a mieliśmy a jak:)), zx81 a od 87 zx spectrum...) zobaczył co to cudo potrafi to nie mógł dojść do siebie:)) Niestety ten magnetofon i wczytywania po kilkadziesiąt minut to była katorga. Ale miał 128kb RAM! Tylko, że procesor mógł adresować tylko 64kb... ale miałem programik, który wykorzystywał tą dodatkową pamięć jako virtual disc! To były czasy...a nagrywał ktoś programy z radia? Bo ja regularnie, emitowali chyba w 2pr PR raz w tygodniu, na commodore, atari i spectruma.

Jasne ze nagrywalem...od 86r gdy u kuzyna 800XL zobaczylem kompy zawladnely mna doszczetnie ;)

Tak samo wklepywalo sie softy z Bajtka ;)

Ehh...e 86r 130XE...to jak Rydzyk Majbach :D

He, he, był jeszcze do tego kolorowy Telefunken 27cali i wideo, a to wszysto na pilota! Stary robił wtedy na exporcie z Polimexu:))

Zapomniałem o Bajtku, były jeszcze inne gazetki ale tytułów nie pomnę. W Krakowie obowiązkowo co tydzień na giełdzie pod Karlikiem:)

Nie no, u siebie w pokoju miałem stary tv rodziców Libra 203, a dźwięk z boomboxa Aiwy:)

0.jpg

Kumpłowi starsza z USA przysłała stacje dyskietek 5calowych do atari, gry ladowaly sie błyskawicznie to był chyba 89 rok, ldw2000 sie stacja nazywała :)

Ukryta Zawartość

To juz był mega kosmos, dyskietki basfa :)

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Pamiętam, kosztowała 200$ w pewexie. Ale nie było już szans rodziców namówić...

Zaraz potem zaczął sie powoli otwierać rynek na amige 500 i pc xt

Ja posiadalem takie cudo

Ukryta Zawartość

I magnetofon xc12

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

a ja dziś nabyłem aliens colonial marines. właśnie steam sobie ciągnie grę. zobacze jakiz to klimat ma gra.

Jestem wielkim fanem sagi filmowej.

Dotychczasowe wersje gier o tematyce alien vs predator mnie osobiście tylko rozczarowały. co będzie z ta produkcja? zobaczymy. kasa poszła, gra idzie......

ooo tu znalazłem 'entuzjastę"

Ukryta Zawartość

a pamiętacie HALO.....?

Ja posiadalem takie cudo

przekaż to do podstawówki gdzie maja pracownie informatyczną jako "relikt"....):

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.