Skocz do zawartości
IGNORED

Czym czyścić obiektyw projektora?

KotSylwester

Rekomendowane odpowiedzi

Witka,

Jako że uważam stosowanie zaślepki obiektywu projektora umieszczonego pod sufitem na pomyłkę, zastanawiam się czym go można czyścić?

Sprężone powietrze - o ile będzie to sam kurz jest idealne.

Jeżeli trzeba mechanicznie - to czym?

Pozdrawiam

R.

jak obiektywy w aparatach - mikrofibra z dłuższym włosiem - delikatnie przetrzeć wystarczy nawet na paluchy (ale skąd paluchy pod sufitem???)

u mnie jest kurz - i tą szmatką raz na jaki czas - ale bez przesady - pare paprochów kurzu nic nie szkodzą - to nie mikroskop...

bardziej się boje żeby symetrii obiektywu nie naruszyć przy sprzątaniu...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

jak obiektywy w aparatach - mikrofibra z dłuższym włosiem - delikatnie przetrzeć wystarczy nawet na paluchy (ale skąd paluchy pod sufitem???)

u mnie jest kurz - i tą szmatką raz na jaki czas - ale bez przesady - pare paprochów kurzu nic nie szkodzą - to nie mikroskop...

bardziej się boje żeby symetrii obiektywu nie naruszyć przy sprzątaniu...

Jak chodzi o kurz, mam taki pedzelek z pompka, uzywam rowniez do obiektywow aparatow fotograficznych.

Paluchy sie moga pojawic, jestli niezrecznie regulujemy ostrosc. I znowu najlepsze wg mnie to papierowe chusteczki i odrobina plynu do obiektywow aparatow fotograficznych, mozna dostac takie zestawy w sklepach fotograficznych.

Konto w trakcie usuwania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.