Skocz do zawartości
IGNORED

Nordmende PA-1350 - prosze o porade!

slava3

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje taniego wzmacniacza i na Allegro znalzłem model Nordmende PA-1350 za 99zł w stanie BDB. I tu właśnie mam pytanie: czy ktoś z Was słyszał o takiej firmie? Czy jest (była) to firma HiFi czy też jakaś firma krzak?

Czy warto inwestować w taki wzmacniacz? Jedyną alternatywą w tej cenie jest chyba Diora WS442 i początkowa ją chciałem kupić - czy Diora byłaby lepszym wyborem? Sprzetem audio ineresuje sie od niedawna dlatego tez nie jestem mocny w tym temacie. Bardzo prosze o rzeczową poradę. 2004-07-24

https://www.audiostereo.pl/topic/10079-nordmende-pa-1350-prosze-o-porade/

slava3

Wzmacniacza, Nordmende PA-1350, nie słyszalem.

Słyszałem tylko kilka magnetofonów, tunerów i wzmacniaczy oraz gramofon (urządzenia pochodziły z lat 70-tych i 80-tych).

Nordmende - to firma niemiecka (nie wiem czy jeszcze istnieje?).

Oprócz telewizorów, produkowała też, magnetofony kasetowe, gramofony, tunery, wzmacniacze zintegrowane,...

Również zestawy typu "wieża".

Produkty firmy, nie dorównywały jakością dźwięku (także wykonania,...), urządzeniom firm (niemieckich), jak:

Dual, Uher (sptzęt audio, nie Pro), Grundig, Saba, Telefunken czy Braun.

Lepsze wyroby, tejże firmy były na poziomie urządzeń, również niemieckiej marki - Loewe.

Oczywiście, urządzenia firmy Nordmende górowały nad sprzętem firm dostarczających swoje wyroby do Media Marktów czy sieci (niemieckiej), sklepów Aldi, typu:

Quasar, Universal, High-Tech, Corona, Real Audio, Silver,... :-)

Pozdrawiam

Informacje znajdziesz w wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tak poważnie to po kiego tyle wątków

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.