Skocz do zawartości
IGNORED

Instrukcja do Artura WG-902 / Wymiana paska

Bounty_Dready

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ma ktoś albo wie gdzie można dostać instrukcję do tego gramofonu? Jeśli nie to czy ktoś wie jak wymienić w nim pasek, bo nie mogę sie do niego dostać, od dołu miejsce, w którym znajduje się pasek chroni plastik, a talerza nie wiem jak zdjąć. Z góry dziękuję za porady.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Bardzo dawno temu miałem ten gramofon, więc mogę nie pamiętać dokładnie.

Aby wymienić pasek, trzeba zdjąć talerz i trzeba się za to zabrać od góry. Tam na osi jest taki ogranicznik lub zatrzask (nie wiem jak to nazwać), trzeba znaleźć otwór w talerzu i śrubokrętem podważyć ten zatrzask, i wtedy talerz powinien wyjść do góry. Z tym, że taką operację trzeba robić cierpliwie i powoli.

Dzęki za odpowiedź, prawdę mówiąc jedyne co widzę przez te trzy dziurki blisko osi, to jakieś białe coś po lewej stronie talerza, to o to chodzi?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość StaryM

(Konto usunięte)

Tak mi się wydaje, że tam właśnie trzeba szukać tego zatrzasku, który trzeba wcisnąć śrubokrętem, choć mam wrażenie, że mój talerz wyglądał nieco inaczej. Ale to już 35 lub więcej lat temu. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.