Skocz do zawartości
IGNORED

Kamera sportowa / rejestrator podróży HD. Ktoś ma?

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Szukam kamery do rejestracji podróży ale też i różnych innych zastosowań (sport?). Przede wszystkim chciałbym ją zamontować w aucie a zatem powinna umieć pracować w pętli i nadpisywać starsze pliki, powinna ładować się z gniazdka zapalniczki lub USB (niektóre potrafią się zasilać ale już nie ładują wbudowanego wewnątrz akumulatora). Inne zastosowanie kamery to montaż do kasku (rower, motocykl a zatem ważne są małe gabaryty) - tu z kolei chciałbym, by rejestrowała całą podróż jako jeden film.

Kolejny wymóg, to taki, by miała monitorek podglądowy (część kamer nie ma).

No i najważniejsze - musi być HD. Wprawdzie nie mam telewizora, ale mam laptopa i fajnie by było obejrzeć to w najlepszej jakości.

Przeglądam oferty i testy, mam już kilu faworytów, ale może macie jakieś doświadczenia z tego typu urządzeniami i polecicie coś ciekawego?

Gość Cadam

(Konto usunięte)

gopro jest baezkonkurencyjne. Teraz wychodzi 3ka. Ale to sporo kasy, do tego dokupić ekran LCD (jako ficzer). Imo kupił bym prostą kamerkę rejestrującą do auta (specjalnie do tego przeznaczoną, są po 200zł), a do sportów gopro. Wyjdzie taniej, niż gopro + lcd, a trzymanie w aucie gopro to proszenie się o wybicie szyby przez złodzieja.

A jak chcesz tanio, to np. kodak playsport zx5 na allegro od 200zł + jakiś szeroki kąt do tego (fisheye).

Dla poprawy efektu zmontować samemu jakiś prosty steadycam z kilogramowym odważnikiem albo kupić coś do 200zł. Nawet prosta rurka z gwintem na górze (do przykręcenia kamerki) i małym obciążeniem na dole (powiedzmy 1kg od hantla) mocno stabilizuje obraz. Zresztą taki steadycam poprawi też obraz w droższych kamerach.

watek o kamerach samochodowych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

posiadam taka, fajna rzecz, ale czesto nie chce mi sie jej brac ze soba, trzeba zalozyc, potem zdjac , w aucie nie zostawisz bo ukradna itd...

Ukryta Zawartość

• 7 miesięcy później...

Ostatecznie kupiłem tę i jestem mega zadowolony. Jest dyskretna, więc jej nie widać. Jak byłem w Paryżu, to robiła za kamerę ręczną i spisała sie idealnie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - model 511

Ukryta Zawartość

ja uzywam go pro i jest kapitalna. podglad jest do niczego nie potrzebny bo 178 kat widzenia obejmie raczej wszystko. obraz totalna zyleta (nagrywa nawet 4k) a do tego totalnie kompaktowa.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Ja pisałem o rejestratorze. Go pro nie umie nagrywać pętli o ile pamiętam, nie ma czujnika ruchu, zapisu pliku przy stłuczce.

Do sportów mam inną kamerkę - Sony AS15. Nagrywa ładniej niż gopro. Ale wkrótce przesiądę się na to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.