Skocz do zawartości
IGNORED

Gniazda RCA - polecicie jakieś?

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Zauważyłem, że wtyki moich IC wchodzą bardzo luźno w gniazda CD. Rozebrałem go i strzeliłem fotkę. Chciałbym te gniazda wymienić. Lutować umiem, odsysać cynę też, więc sądzę, że sobie poradzę.

Prośba do Was - poradźcie, gdzie kupić identyczne gniazda, ale lepszej jakości (najchętniej "złocone". Nie muszą być HIENDowe, ale jakieś solidne. Cena - fajnie by było zamknąć się w 100zł (25szł/szt), ale jak będzie drożej, to tez przeżyję. Ważne - musza być identyczne, żebym mógł je identycznie zamontować w płytce. Zastanawiałem się nad zamontowaniem oddzielnych, ale to oznaczałoby wielogodzinne wiercenie obudowy a nie mam czasu w to się bawić.

Z góry dzięki za pomoc

gniazdau.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/100605-gniazda-rca-polecicie-jakie%C5%9B/

Hej,

Takie samo wyzwanie stanęło przede mną i ryknęło zniekształceniami z zakurzonych urządzeń.

Dobrze się złożyło, że dotknęło CD HD-750 i zaraz później - podobne - tunera AS-702. Zastanowiłem się, podrapałem w łepetynę i zdecydowałem, że gniazda niekoniecznie są potrzebne.

Prościej kupić dobry kabel, przeciąć na pół i przylutować go do łączówki RCA-A (HD-750) i w miejsce starego kabla (AS-702). W przypadku HD-750 zastępuje to trzy styki + cztery lutowania tylko jednym lutowaniem.

:)

Ja muszę mieć po staremu.

Będę miał potrzebę wypinania tego CD z systemu i wożenia w inne miejsca, zmieniania IC itp. Chcę jak jest, tylko z lepszej jakości gniazdami, ponieważ te są jakies nie teges.

mam wrażenie, że to jest to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale czy to dobra jakość?

Ukryta Zawartość

W tej cenie to Neutrik. Ewentualnie jakieś wynalazki z CMC. Kiedyś były pewniejsze, a teraz to nie wiadomo do końca co się kupuje, ale głośnikowe kupiłem dobre...

System gra dobrze, albo nie....

Witam

Swego czasu kumpel mówił mi że gniazda neutrik - rean pasują idealnie w otwory po takich zwykłych gniazdach.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam Romek

Ukryta Zawartość

Znalazłem coś takiego tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale nie ma ceny. To sklep czy nie sklep?

Chyba nie będą pasowały :(

GRFADBLP.JPG

Ukryta Zawartość

Takie coś jak w Twoim 2 poście powinno być w każdym sklepie elektronicznym. Kosztuje 'grosze'. Kup, zobacz czy pasuje wyprowadzeniami i podmień.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Patrząc na zdjęcie tych gniazd nasuwa mi się pytanie, czy oryginalne gniazda są niklowane czy może srebrzone ? Zdjęcie może kłamać a kolor sugeruje srebrzenie osobiście przyjrzał bym się tym gniazdom dokładnie ,by nie było że stryjek wymienić laseczkę na kijek . Nasze polskie gniazda Unitry. montowane w polskim sprzęcie miały środkowy styk wykonany z posrebrzanego Fosforobrązu.

i łączyły punktowo.w dwóch miejscach z kołkiem .inna sprawa że styk masy miały już gorszy.

Ja bym wpisal "cmc rca socket" na ebay i ktores kupil.

Nie wiem z czego sa zrobione ale mialem takich dwa komplety i wygladaly rewelacyjnie, duzo wazyly ;-)

Z chęcią się dopiszę do takiego zamówienia po CMC niemagnetyczne

Jak CMC chcecie kupować to tylko z U.S.A a nie z chin :)

Koszt srebrzonych ok 27dolarów /para...

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Ukryta Zawartość

Zamówiłem dwa wagoniki dla Siebie, ale wiem że użyję tylko jeden także reszta na allegro....

Ukryta Zawartość

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Ukryta Zawartość

Zamówiłem dwa wagoniki dla Siebie, ale wiem że użyję tylko jeden także reszta na allegro....

Ile za przesyłke sobie życzą ?

Ukryta Zawartość

a ok 16-17 dolców .... zależne od wagi....

Ukryta Zawartość

To jest australijska stronka. Amerykańska jest taka

Ukryta Zawartość

Oni chcą żeby do nich napisać co się chce kupić. Sami od razu w zależności od wielkości zamówienia proponują lepsze ceny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po co za Wielka Woda jak sa w UK CMC i nie tylko, a koszt przeylki ze 4-5 funtow:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Tak tak, zgadza się zły link Wam wkleiłem Sory...

Jak będziecie e-mailować to na spokojnie, na spokojnie bo nie śpieszą się z odpisaniem :)

Patrząc na zdjęcie tych gniazd nasuwa mi się pytanie, czy oryginalne gniazda są niklowane czy może srebrzone ? Zdjęcie może kłamać a kolor sugeruje srebrzenie osobiście przyjrzał bym się tym gniazdom dokładnie ,by nie było że stryjek wymienić laseczkę na kijek . Nasze polskie gniazda Unitry. montowane w polskim sprzęcie miały środkowy styk wykonany z posrebrzanego Fosforobrązu.

i łączyły punktowo.w dwóch miejscach z kołkiem .inna sprawa że styk masy miały już gorszy.

Są złote.

Niech zostaną - podgiąłem trochę wtyk i jest OK.

nie trzeba daleko szukać

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.