Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do Beyerdynamic DT 880pro 250 Ohm

narath

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przymierzam się do zakupu wzmacniacza słuchawkowego do DT 880 pro 250 Ohm. Na chwilę obecną podłączam słuchawki do Yamaha AS 500. Jednak dziurka w tym wzmaku nie napędza DT 880 pro w satysfakcjonujący dla mnie sposób.

Wertowałem zarówno to forum, jak i headfi. Niestety mam już mętlik w głowie. Dlatego, żeby nic nie sugerować powiem czego szukam...

Budżet: 1000 - 1500 pln (max 2000pln - granica nieprzekraczalna)

Rodzaje słuchanej muzyki:

- ambient/elektronika - 30%

- rock/hard rock/post rock - 25%

- jazz - 10 %

- muzyka klasyczna - 10 %

- folk/muzyka sakralna/muzyka akustyczna - 10 %

- acid jazz - 5 %

- minimal - 5 %

- metal - 5 %

Oczekiwania:

- ciepłe brzmienie

- przestrzeń

- detaliczność

Preferencje nowy/używany/DIY: brak

Źródło: Yamaha BD 1067 (cd audio + wav po DLNA z NAS'a)

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Ja przymierzam się do zakupu słuchawek Beyerdynamic DT 880 tylko bez pro i pod te słuchawki proponowano mi NuForce Ikon HDP.

Zakładam, że w Twoim przypadku też się świetnie ten wzmacniacz słuchawkowy sprawdzi.

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

Ja przymierzam się do zakupu słuchawek Beyerdynamic DT 880 tylko bez pro i pod te słuchawki proponowano mi NuForce Ikon HDP.

Zakładam, że w Twoim przypadku też się świetnie ten wzmacniacz słuchawkowy sprawdzi.

Wszelkie usb dac'i odpadają. Wychodzę z założenia, że jeśli wzmac słuchawkowy z usb dac kosztuje 1000, to w tym 1000 musi być też koszt samego usb dac. Co z kolei oznacza, że jak za 1000 kupię poprostu wzmaka, dostanę lepszą jakość dźwięku. Po za tym tak jak pisałem źródłem jest odtwarzacz, do którego chcę podłączyć wzmak za pomocą IC. ;)

sporo prądu potrzebujesz, może z EF-5 spróbuj?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

he-ef5-test-recenzja-opinie-hfm.png

Cena wykracza poza zakładane maximum. Tak jak pisałem jest to kwota nie przekraczalna. Jak przekroczę raz to później będzie "a za stówkę więcej masz już TO, a za kolejną to już TOO".Raczej chciałbym zmieścić się w tym 1500. Kwotę 2000 podałem na wypadek, gdyby się okazało, że w tej cenie jest sprzęt który swoją jakością wybiega znacznie poza tą cenę.Dzięki jednak za wszystkie odpowiedzi. Pozdr.

Ukryta Zawartość

Witaj,

brałbym pod uwagę wzmacniacz hybrydowy Canor TP 10 który spokojnie wysteruje Twoje słuchawki, gwarantując brzmienie zgodne z Twoimi wymaganiami oraz NuForce HAP-100 (z upustem członkowskim zejdziemy poniżej 2000 zł.).

Canor będzie trochę cieplejszy, łagodniejszy, daje jednak pewne możliwości zmiany brzmienia poprzez wymianę lampy. NuForce to bardzo mocne urządzenie o brzmieniu zdecydowanym, szybkim basie, szczegółowej górze pasma i wyraźnym ale neutralnym środku. W Twojej sytuacji namawiam na odsłuch wzmacniaczy, szczególnie HAP-100.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, jest także bez problemu możliwość wypożyczenia urządzenia do testów do domu we własnym systemie (także na odległość), jedynym Twoim ryzykiem jest ewentualny koszt przesyłki zwrotnej jeśli urządzenie nie spełni Twoich wymagań.

W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) po co przepłacać ? Posiadam ten wzmacniacz i te słuchawki jako zródło FLAC z SB X-FI EXTREME MUSIC. Gra to cudownie . Pan Henryk wsadzi lampy wg twoich potrzeb i ustawi na impedancję 250 Ohm. Poczytaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To ze masz budżet 2000zł to nie znaczy że masz tyle wydać .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To ze masz budżet 2000zł to nie znaczy że masz tyle wydać .

Jestem dokładnie tego samego zdania, jednakże proponowałbym lovely cube albo matrix m-stage(wersja bez daca). Są to bardzo dobre i uniwersalne wzmacniacze z dodatkową możliwością delikatnej modyfikacji brzmienia poprzez wymianę wzmacniaczy operacyjnych. Zapłacisz poniżej 1k i będziesz naprawdę zadowolony. Resztę pieniędzy wydasz na dobrze nagrane płyty;]

Klon Lehmann-a do złożenia za ok. 250 -280 z trafem, całkiem złożony w obudowie za jakieś 500zł np :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jak wyżej matrix m stage(to w 98% to samo) za tysiaka.Potem można jeszcze poprawić/modyfikować brzmienie opampami i .... reszta info na PW.

Tak to widzę.

Ukryta Zawartość

Black Pearl - 1799zł brutto, a będzie lepiej niż poprawiany klon.

Potwierdzam, sam przeszedlem z modyfikowanego klona lehmanna(matrix m-stage) na Black Pearl i jest to jak najbardziej klasa wyzej.

• 10 miesięcy później...

Panowie, czy za cyrka 1000 zł lub 200 funcikaów można kupić wzmak słuchawkowy do DT 880 co by nie stracić tego co w słuchawkach najlepsze, a jeszcze rozwinąć na plus te cechy. Warunek to musi mieć dwie dziurki na dwie pary słuchawek, przelotkę do sygnału, oraz najlepiej jak by też miał regulację balansu miedzy kanałami. Może być tranzystorowy, a nawet hybryda jakaś. Używany też wchodzi w rachubę. Ewentualnie do zrobienia samemu jakaś aplikacja lub może znacie wykonawcę bez ryzyka co by zrobił taka konstrukcję ?

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.