Skocz do zawartości
IGNORED

Advance Acoustic MCD 203

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

Moj ma dwa lata i gra bez zarzutu. Warto zainwestowac w lampy. Duzo bardziej analogowo gra przez XLR warto przejsciowke kupic jak wzmak nie ma XLR.

A jakich teraz lapmpek używasz?

Wysyłane z mojego Transformer TF101G za pomocą Tapatalk 2

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Elektroharmonixa sa duzo zywsze, bardziej szczegolowe od fabrycznych.

MCX 400 to jednak inna konstrukcja patrze. Polowe gratow mu wywalili :)

Jak sie kupuje 30-letnie graty to moze i nowy.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jak sie kupuje 30-letnie graty to moze i nowy.

Looknij w moje "o mnie" i zobacz czy rzeczywiście mam 30-letnie klocki.

Dlaczego 20-letnie odtwarzacze grają często bez zarzutu a współczesny klocek AA szlag trafia? Może warto pomyśleć nad jakością wykonania? To jest nabieranie klienta i woła o pomstę do nieba. No ale takie g...a jak Advance Acoustics, Emotiva czy Oppo są teraz w modzie.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Disco-Podoba mi sie twoj tok rozumowania. A wiec byc moze jeden laser w AA padl, ale to tak jakby wszystkie, za to jedyne prawdziwe 20-letnie czasem sa sprawne ale to tak jakby wszystkie byly cacy. Godne to i sprawiedliwe :)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Zawsze bylo tak, ze jeden woli zapach luksusu, przemieszanego z potem i purkami poprzedniego wlasciciela w Mercedesie S-klasse rocznik 90, a inny kupi sobie nowa Skode Octavie TDI :-)

Frywolny masz odpowiedz na temat różnic klas .Jestem ciekaw jak bedą wygłądały i przede wszystkim działały za 30 lat

Wyglad, wygladem, a MCD 204 gra po prostu swietnie i nawet gdyby mial mu padac laser co 4-5 lat warto go miec i sluchac.

Inna sprawa ze mam gdzies jak gra AA 30 letni, nie zamierzam go miec zbyt dlugo, bo kroliczek czeka :-)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

MCD 204, zapewne jak i poprzednik ( wyglądają bliźniaczo, ale nie słuchałem) po rozpakowaniu z kartonu jest już dobrym odtwarzaczem w swojej klasie cenowej, Z jakąś tam sygnaturą dźwiękową, która może i nie pasować zwolennikom np Audiolaba. Raczej barwa analogu niż analiza cyfrowa.

Ale tak naprawdę zabawa się dopiero zaczyna. Wymiana lamp, XLR ( były nawet przypuszczenia, że przez RCA nie wykorzystuje bufora lampowego, nie wiem, nie znam się, a róznica jest słyszalna natychmiast), kabla sieciowego, eksperymenty z intekonektami- potrafią go wywindować naprawdę wysoko i to w różnych kierunkach.

Czytuję prasę fachową i poprzedneigo roku były bodaj dwa artykuły opisujące sklepy audio i dwa razy na pytanie do personelu o największe zaskoczenie padł MCD 204. Chłopaki widać nie żałują mu peryferiów, które i tak zalegają w salonie i dostają zaskakujące efekty :)

Ale po prawdzie było tak, że przez RCA, na zwykłym okablowaniu grał nieco bezceromonialnie, płyty CD pokompresowane muzycznie mnie męczyły. Dobrze, audiofilsko wydane były OK, ale powykręcane realizatorsko- masakra. Uciekłem w analog, kupiłem pierwszy gramofon i uszy przestały krwawić. Od tej pory powoli rozwijałem obie gałęzie.

Koniec konców dziś zainwestowałem w tor analogowy trzy razy więcej jak w CD ( nowy gramofon, zewnętrzne pre, wkładka, kable), a skubany cedek potrafi się obronić :) Kwestia realizacji- dziś kupując winyl często w środku jest wersja na CD i na dwoje babka wróżyła. Czasem lepiej winyl, czasem MCD 204.

Z gonieniem króliczka chwilowo jestem więc w rozkroku jeśli chodzi o nośnik CD, ale coś trzeba bedzie wymyślić :)

Dzięki za info,nie padł mi taki laser,ale mam możliwość kupna takiego AA z padniętym laserem.,w Polsce można go gdzieś kupić.A co do staroci,to prawda że jest sporo genialnych cd i Pioneera i Marantza,czy Sony,ale co jakiś czas trzeba coś w nich naprawiać,a to pasek,a to laser,i inne rzeczy,trochę mnie to drażni.

Laser to Sanyo SF-HD65

Tu cały mechanizm:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak wygląda to w MCD203 od spodu napędu

f-db648f533cef2336ba819b6845090688.jpg

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Laser to Sanyo SF-HD65

Tu cały mechanizm:

Ukryta Zawartość

Tak wygląda to w MCD203 od spodu napędu

f-db648f533cef2336ba819b6845090688.jpg

Dzieki o to mi chodziło.Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

były nawet przypuszczenia, że przez RCA nie wykorzystuje bufora lampowego

To bzdura. Przypuszczam, że jeden z forumowych "znafcóf i audiofilóf" wrzucił takiego farmazona.

Pozdrawiam.

;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A co do staroci,to prawda że jest sporo genialnych cd i Pioneera i Marantza,czy Sony,ale co jakiś czas trzeba coś w nich naprawiać,a to pasek,a to laser,i inne rzeczy,trochę mnie to drażni.

A ile miałeś tych naprawdę dobrych szczytowych modeli Pioneera, Marantza czy Sony że tak piszesz? Bo ja przynajmniej kilka i niestety nie zgadzam się z Tobą.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Kiedyś była moda by te udane i podatne modele znanych marek ocieplać ( nie używać słowa odchamiać) lampizując :)

5-7 lat temu lampizator cedeków na tym forum to była niezła fucha.

MCD 204 fabrycznie odchamiony, tfu! ocieplony :)

post-32153-0-46456100-1358792080_thumb.jpg

post-32153-0-40400400-1358792302_thumb.jpg

• 6 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.